banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner319
18 Nisan 2024 Perşembe

Filistinli Gazeteciler Sendikası acı bilançoyu açıkladı

İtalya'da soygunu önleyen göçmene oturma izni ödülü

İtalya'da kaçak olarak bulunan Mısırlı bir göçmen bir süpermarketteki soygun girişimini engelleyince oturma izniyle ödüllendirildi.

23 Ocak 2016 Cumartesi 15:51
İtalya'da soygunu önleyen göçmene oturma izni ödülü
banner311
İtalya'da soygunu önleyen göçmene oturma izni ödülü
İtalya'da kaçak olarak bulunan Mısırlı bir göçmen bir süpermarketteki soygun girişimini engelleyince oturma izniyle ödüllendirildi.

İtalya'da kaçak olarak yaşayan Mısırlı bir göçmen bir süpermarketteki soygun girişimini engelleyince oturma izniyle ödüllendirildi.

Torino kentinde 12 Ocak'ta yaşanan olayda, süpermarkette kasa kuyruğunda bekleyen 29 yaşındaki Mısırlı göçmen Mousa Shala, sıranın başındaki bir adamın kasiyere bıçak doğrultarak kasadaki paraları istediğini gördü.

beylikdüzü tabela reklam

Shala, kasadaki 700 euro'yu aldıktan sonra kaçmaya çalışan soyguncuyu üzerine atlayarak durdurdu.

Hem olası bir ölüm ya da yaralanmayı hem de İtalya'da kaçak olarak bulunduğu tespit edilirse sınır dışı edilmeyi göze alarak soygunu engelleyen Shala, polis gelene kadar bekleyerek soyguncunun kaçmasına izin vermedi.

Olay yerine gelen polis ekipleri, soygun girişiminde bulunan 52 yaşındaki bir İtalyan vatandaşını gözaltına aldı. Soygunu engelleyen göçmen de ifadesi alınmak üzere karakola götürüldü.

Bu sırada Mısırlı göçmenin İtalya'da kaçak olarak bulunduğu belirlendi. Ancak Torino polisi, normalde yasa dışı olarak ülkeye girenlere uygulanan sınır dışı işlemlerini başlatmak yerine "kahraman" göçmeni oturma izniyle ödüllendirdi.

Shala'nın İtalya'da yasal olarak yaşayıp çalışabilmesine olanak vermek için sığınmacı başvurusuyla oturma izni alması sağlandı.

İtalya'da geçen yıl da Roma'daki Tiber Nehri'ne atlayarak intihar girişiminde bulunan bir kadını kurtaran Bangladeşli bir göçmene oturma izni verilmişti.


beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV