banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

29 Mart 2024 Cuma

6 ay çakarlı araçla para taşıdık

Katalonya 'bağımsızlığı' oyladı

İspanya'dan bağımsızlık isteyen Katalonya bugün sandığı gitti. Sandık çıkış anketlerine göre bağımsızlık yanlısı partiler önde görünüyor.

27 Eylül 2015 Pazar 22:26
Katalonya 'bağımsızlığı' oyladı
banner312
Katalonya 'bağımsızlığı' oyladı
İspanya'dan bağımsızlık isteyen Katalonya bugün sandığı gitti. Sandık çıkış anketlerine göre bağımsızlık yanlısı partiler önde görünüyor.

İspanya'nın doğusundaki Katalonya özerk yönetiminde yapılan seçimlerde oy kullanma işlemi sona erdi.

Sandık başı anket sonuçlarına göre Katalonya'da seçimleri bağımsızlık yanlısı siyasi partiler kazandı.

5,5 milyon seçmenin kayıtlı olduğu seçimlere katılımın bu zamana kadarki en yüksek orana ulaştığı belirtildi.

Katalonya devlet televizyonu TV3'ün verdiği sandık başı anket sonuçlarına göre, bağımsızlık yanlısı girişimlere öncülük eden "Junts pel Si" (Evet için Birlik) ittifakının, seçimleri kazandığı ancak
tek başına iktidara gelecek sayıyı bulamadığı iddia edildi.

"Junts pel Si"nin Katalonya'da iktidara gelmesi için daha önceden tahmin edildiği gibi aşırı Katalan milliyetçisi "Halk Birliği Adaylığı" (CUP) partisi ile ittifak kurması ya da dış destek alması gerekiyor.

Sandık başı anket sonuçlarına göre 135 sandalyeli Katalan parlamentosunda "Junts pel Si" 63-66, Ciudadanos 19-21, Catalunya si que es pot 12-14, Katalonya Sosyalist Partisi (PSC) 14-16, Halk Birliği Adaylığı (CUP) 11-13, Katalonya Halk Partisi (PPC) 9-11, Katalonya Demokratik Birlik (UDC) 0-3. Bu sonuçlara göre seçimlerde süpriz yapan siyasi parti CUP olarak öne çıktı.

Bu arada "Junts pel Si"nin balkon konuşması için Barcelona'daki "El Born Kültür Merkezi" önünde toplanan kalabalık, sandık başı sonuçlarının açıklanmasının ardından "bağımsızlık" sloganları atı.

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV