banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner296
23 Nisan 2024 Salı

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Muhammed Ali'nin tabutunu taşıyan tek Türk: Hasan Turan

AKP İstanbul Milletvekili Hasan Turan, geçtiğimiz hafta hayatını kaybeden efsane boksör Muhammed Ali’nin ABD’de düzenlenen cenaze törenine katılarak, Ali’nin bir süre tabutunu taşıdı.

10 Haziran 2016 Cuma 10:52
Muhammed Ali'nin tabutunu taşıyan tek Türk: Hasan Turan
banner321
Muhammed Ali'nin tabutunu taşıyan tek Türk: Hasan Turan
AKP İstanbul Milletvekili Hasan Turan, geçtiğimiz hafta hayatını kaybeden efsane boksör Muhammed Ali’nin ABD’de düzenlenen cenaze törenine katılarak, Ali’nin bir süre tabutunu taşıdı.


Efsane boksör Muhammed Ali, geçtiğimiz Cuma gecesi ABD’de tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmişti. Muhammed Ali için dün doğduğu Kentucky eyaletinin Louisville kentinde cenaze töreni düzenlendi. Bugün toprağa verilecek efsanevi boksör Muhammed Ali'nin cenaze merasimine en az 20 bin kişi bekleniyor.

Muhammed Ali’nin 1960 yılında ilk profesyonel boks maçını kazandığı Freedom Hall’da gerçekleştirilen törene AKP İstanbul Milletvekili Hasan Turan da katıldı. Turan, bir süre Muhammed Ali’nin tabutunu taşıdı.

Şampiyon Muhammed Ali, memleketi Louisville'de defnedilecek. 74 yaşında vefat eden eski Dünya Ağır Sıklet Boks Şampiyonu Muhammed Ali'nin iki günlük cenaze merasimi memleketi Louisville'de başladı. Cenaze için Louisville'ye giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan de merasimde saf tuttu. Başkan Barack Obama, kızı Malia'nın mezuniyet töreni nedeniyle merasime katılamayacağını bildirmişti.

Kaliforniyalı İmam ve din alimi Zaid Shakir'in yöneteceği törenin ardından Muhammed Ali'nin naaşı çocukluğunu geçirdiği kent sokaklarından geçirilip kabristanda toprağa verilecek. Merasime en az 22 bin kişinin katılması bekleniyor. Muhammed Ali'yi ailesi politikacılar, ünlü sporcular ve eski dostları uğurlayacak.

Efsane boksör Muhammed Ali'nin cenaze törenine katılmak için ABD'de bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD programını yarıda keserek Türkiye'ye geri dönme kararı almıştı.

Tayyip Erdoğan, Muhammed Ali'nin cenaze törenindeydi

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz hafta hayatını kaybeden efsane boksör Muhammed Ali'nin Louisville kentinde gerçekleştirilen cenaze törenine katıldı.

Muhammed Ali, geçtiğimiz Cuma gecesi tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmişti. Ali için dün dünyaya geldiği ABD'nin Kentucky eyaletine bağlı Louisville kentinde cenaze namazı kılındı

Ali'nin 1960 yılında ilk profesyonel boks maçını kazandığı Freedom Hall'da gerçekleştirilen törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'da katıldı.

Muhammed Ali'nin cenaze törenine giden Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın korumaları ile Amerikan Gizli Servis Birimi (SSA) üyeleri arasında ufak çaplı bir arbede yaşandı.

CUMHURBAŞKANI TAYYİP ERDOĞAN LOUISEVILLE'DE AHISKA TÜRKLERİNİN İFTARINA KATILDI

Muhammed Ali'nin cenaze töreni için Amerika Birleşik Devletleri'nin Louisville kentinde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kentteki Ahıska Türkleri tarafından düzenlenen iftar programına katılarak ABD'deki Ahıskalılar ve Müslümanlarla bir araya geldi.

Louisville Ahıska Türkleri Kültür Merkezi'nde gerçekleşen programa, eşi Emine Erdoğan ile birlikte katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, iftar yemeğinden sonra bir konuşma yaptı.

Konuşmasına, iftar sofrasındaki davetlilerin Ramazan ayını tebrik ederek başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'ye yakın tarihin en önemli sporcularından biri olan Muhammed Ali'yi ebediyete uğurlamak için geldiğini belirterek, "Mücadeleci kişiliğiyle kendi ülkesine ve tüm dünyaya damga vuran, tarihe adını altın harflerle yazdıran Muhammed Ali'ye bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.

"MUHAMMED ALİ, MAZLUMLARIN VE MAĞDURLARIN SESİ OLDU"

Kendi kuşağı için Muhammed Ali'nin sporculuğunun ötesinde farklı bir kişiliğe sahip olduğunu ve onun ringlerdeki başarısı kadar, hayat karşısındaki duruşunun da kendi kuşağını etkilediğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

"Ülkemde, gece yarısından sonraki saatlere denk gelen müsabakalarını seyretmek için televizyon başına toplananların önemli bir bölümü, kendisinin işte bu duruşuna meftundu. Onun, Amerika gibi bir ülkede, 22 yaşından sonra sonradan Müslüman olup, karşısına çıkan, çıkartılan tüm engellere rağmen, doğru bildiği yoldan şaşmadan, dik duruşunu bozmadan yürüyüşünü devam ettirmesi bizim hayranlığımızı cezbetmiştir. Muhammed Ali ringlerde başarıdan başarıya koşarken, dünyanın dört bir yanında Müslümanlarla birlikte mazlumların ve mağdurların da sesi olmuştur. Attığı her yumruk rakibini sarsarken, mazlumların ve mağdurların da yüreğine ferahlık veriyordu. Çünkü mazlumlar ve mağdurlar biliyorlardı ki, Muhammed Ali, aynı zamanda kendileri için bu mücadeleyi veriyordu."

Muhammed Ali'nin kavgasının, iyiyle kötünün dünyadaki kadim mücadelesinin adeta ringlere taşınmış bir hâli olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Elbette burada kötü olan Muhammed Ali'nin rakipleri değildi; onlar sadece birer sporcuydu. Kötü olan, insanlara zulmeden, eziyet eden, haksızlık eden, yüreklerini ve canlarını yakan herkes ve her şeydi. Muhammed Ali, rakibinden çok işte onlarla dövüşüyordu. Bizim kendisine ve onun mücadelesine bakışımız buydu" diye konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, merhum Muhammed Ali ile ilgili değerlendirmelerini, "Rabbim, Müslümanlara ve tüm insanlığa verdiği bu güzel hissiyatı, inşallah kendisi için ecre, sevaba dönüştürür. Ben tekrar mekânı cennet olsun diye dua ediyor, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum" dua ve temennileriyle tamamladı.

Ahıska Türklerinin iftar programı ile ABD'deki temaslarını tamamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, beraberindeki heyetle Uluslararası Louisville Havalimanı'na geçti ve Türkiye'ye dönmek üzere ülkeden ayrıldı.


web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV