banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner323
19 Nisan 2024 Cuma

Filistinli Gazeteciler Sendikası acı bilançoyu açıkladı

Obama ülkesinde ilk kez camiyi ziyaret etti

Ülkesinde ilk kez bir camiyi ziyaret eden ABD Başkanı Barack Obama, ülkesindeki Müslüman karşıtı söylemin asla hoş görülemeyeceğini söyledi.

04 Şubat 2016 Perşembe 08:53
Obama ülkesinde ilk kez camiyi ziyaret etti
banner299
Obama ülkesinde ilk kez camiyi ziyaret etti
Ülkesinde ilk kez bir camiyi ziyaret eden ABD Başkanı Barack Obama, ülkesindeki Müslüman karşıtı söylemin asla hoş görülemeyeceğini söyledi.

Kuruluşundan bu yana ABD'nin bir parçası olan Müslümanların, emniyet, istihbarat ve orduda görev alarak ABD'yi güvende tutmak için çabaladığına işaret eden Obama, Müslümanların ülkenin özgürlüğü için mücadele verdiğini kaydetti.

    Baltimore ziyareti, daha önce yurt dışında cami ziyaretleri gerçekleştiren Obama’nın Amerika’daki ilk cami ziyareti olması açısından büyük önem taşıyor.

"DAEŞ'in öldürdüğü kişilerin çoğu masum Müslümanlar"

DAEŞ gibi terör örgütlerinin İslam’ı veya Müslümanları savunmadığını belirten Obama,
terör örgütünün öldürdüğü kişilerin çoğunluğunun da masum Müslüman erkek, kadın ve çocuklar olduğunu vurguladı.

"İslam terörizmi yasaklıyor"

beylikdüzü tabela reklam


Obama, İslam’ın terörizmi yasaklayan bir din olduğunu belirterek, “İslam, diğerlerine karşı saygı duyulmasını isteyen geleneğe sahip” dedi.

"Sizler Müslüman ve Amerikalısınız"

Obama, ziyarette genç Müslümanlara da seslenerek, “Sizler Müslüman veya Amerikalı değilsiniz, sizler Müslüman ve Amerikalısınız” diye konuştu.

İslam sözcüğünün, Selam’dan geldiğini ve barış anlamı taşıdığını, selamünaleyküm sözcüğünün, “barış sizle olsun” anlamına geldiğini vurgulayan Obama, İslam’ın bir barış dini olduğunu belirtti.

Obama, “Müslümanlardan aldığım bazı mektup söz konusu Müslümanlar ikinci sınıf hissettiklerini söylüyorlar. Annelerin çocukların bu hissiyatı yüzünden üzüldükleri yönünde mesajlar almaktayım. Benim de çocuklarım var ve bu mesajları aldığımda çocuklarımı düşünmekteyim. Hepimizin çocukları var ve insani anlamda bu hissiyatta olmalıyız. Biz büyük bir ABD ailesiyiz ve bu ülkede kimse ikinci sınıf vatandaş muamelesi görmemeli” diye konuştu.


    ABD Başkanı Barrack Obama'nın ayakkabılarını çıkarmış olduğu gözlerden kaçmadı

Müslüman Toplumla İşbirliği

Amerikalı Müslüman gruplar, Başkan Obama’nın bir camiyi ziyaret etmesi için uzun zamandır baskı yapıyor.

Obama’nın seçtiği Baltimore İslam Toplumu Camisi yaptığı yazılı açıklamada, başkanın ziyaretini memnunlukla karşıladıklarını bildirdi. Baltimore İslam Toplumu, 1969 yılında yerel bir üniversite bünyesinde, bir grup Müslüman tarafından haftalık toplantılar ve Cuma namazları düzenlemek amacıyla kurulmuş. 1980’lerde genişleyen Baltimore İslam Tolumu, içinde ilahiyat fakültesi, revir ve okul bulunan El Rahman Mescidi’ni yaptırmış.

San Bernardio saldırısının ardından Amerikalı Müslüman toplum liderleriyle etkin bir işbirliğinin önemine
dikkat çeken Obama’nın Baltimore’daki cami ziyareti bu hedef yolunda atılan önemli bir adım olarak yorumlanıyor.

Dünyanın farklı ülkelerindeki camilere giden Obama, 2009'daki Türkiye gezisinde Sultanahmet Camii'ni ziyaret etmişti.




beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV