banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner306
19 Mart 2024 Salı

Milli Yol Partisi Beylikdüzü Gümbür Gümbür Geliyor

Pekin Büyükelçisi: 32 Vatandaşımızı tahliye edeceğiz

Pekin Büyükelçisi Emin Önen: Birkaç gün içinde 32 vatandaşımızı aileleriyle birlikte Çin'den tahliye edeceğiz.

29 Ocak 2020 Çarşamba 15:48
Pekin Büyükelçisi: 32 Vatandaşımızı tahliye edeceğiz
banner321
Pekin Büyükelçisi: 32 Vatandaşımızı tahliye edeceğiz

Pekin Büyükelçisi Emin Önen: Birkaç gün içinde 32 vatandaşımızı aileleriyle birlikte Çin'den tahliye edeceğiz.

Beylikdüzü Tabela Reklam


Pekin Büyükelçisi Abdülkadir Emin Önen, "Birkaç gün içinde 32 vatandaşımızı aileleriyle birlikte Çin'den tahliye edeceğiz" açıklamasında bulundu. Önen, "Çin'deki 6 bin vatandaşımıza virüs bulaştığı bilgisi yok" dedi. 

Pekin Büyükelçisi Abdülkadir Emin Önen, "Resmi rakamlara göre ölü sayısı  132'ye yükseldi. Enfekte kişi sayısı 6 bini geçmiş vaziyette. Bir gün öncesine göre 1.460 civarında artış yaşandı, yayılma hızı çok vahim. Hastalarla temas ettiği gerekçesiyle de yaklaşık 44 bin kişinin müşahede altına tutulduğunu buluyoruz. Şu an Çin'deki bayram vesilesiyle yaklaşık bir hafta içinde 3 milyar seyahat yapılan bir yer burası. Bu sebeplerden dolayı hızlı bir şekilde yayılması söz konusu oldu. Çok hızlı yayılıyor, en son Tibet'te görüldü, böylece tüm eyaletlerinde görülmüş oldu. Bu noktada Türk vatandaşlarımızı ilk günden beri bilgilendiriyoruz ne yapmaları gerektiği hakkında. Farklı ülkelere de yayıldı ama bunun yayılmasını önlem adına Çin'den birçok uçuşların iptal edildiğini görüyoruz, Çin'in kendi içinde de bazı uçuşların iptalin edildiğini biliyoruz. Çin'in içinde iç turizmi engellemek amaçlı otobüs seferlerinin durdurulduğunu söyleyebiliriz.

"SOKAĞA ÇIKMAK YASAKLANDI"

Hubey eyaleti ve yakın bölgesinde ciddi bir karantina var. Yüksek risk ilan edildi. Bu anlamda Çinli yetkililer maksimum tedbirleri almaya çalışıyor. Hastaneler yoğun, sokağa çıkmak yasaklandı.

Sosyal medya hesaplarında yayınlanan ölü sayısındaki abartı rakamlar doğru değil, halkı paniğe sevk etmemek lazım. Biz ordaki tüm vatandaşlarımızla irtibat halindeyiz. Wuhan'da da belli sayıda vatandaşımız var. Onların tahliyesi konusunda da gerek Sağlık Bakanlığı gerek Çin yetkilileriyle irtibat halindeyiz. Resmi anlamda talebimizi ilettik" dedi. 

"WUHAN'DA 32 VATANDAŞIMIZ VAR"

Çin'in genelinde değil sadece Wuhan'dan tahliye yapılacağını açıklayan Önen, "Wuhan'da yaşayan vatandaşlarımız ve diğer dünya vatandaşlarının tahliyesiyle ilgili bir prosedür başlatıldı. İlk Japonya, vatandaşlarının belli bir kısmını tahliye etti. Biz sadece Wuhan'daki vatandaşlarımızla alakalı bu konuyu konuşuyoruz. Zaten diğer şehirlerden THY ile uçuş yapılabiliyor, bunun önünde bir engel yok. Wuhan'da 32 vatandaşımız var, hepsiyle irtibat halindeyiz, hiçbirinde hastalık yok. Türkiye'ye geldiklerinde belli karantina şartları uygulanacak vatandaşlarımıza. Hem onların hem de Türkiye'nin iyiliği ve sağlığı için. Bu noktada bütün yetkililerle irtibat halindeyiz, en kısa zamanda bunu gerçekleştirmeyi hedefliyoruz" diye konuştu. 



beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV