banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner314
20 Nisan 2024 Cumartesi

Dijital Yapay Zeka Mı

Rusya, ABD ve Suriye'den 'Türkiye' açıklaması

Suriye Enformasyon Bakanı düşürülen Rus uçağı ile ilgili çok sert bir açıklama yaptı. ABD ise olayın Türkiye ve Rusya arasında olduğunu belirtti. Rusya ise dostane olmayan tutum olarak görüyoruz dedi

24 Kasım 2015 Salı 22:29
Rusya, ABD ve Suriye'den 'Türkiye' açıklaması
banner299
Rusya, ABD ve Suriye'den 'Türkiye' açıklaması
Suriye Enformasyon Bakanı düşürülen Rus uçağı ile ilgili çok sert bir açıklama yaptı. ABD ise olayın Türkiye ve Rusya arasında olduğunu belirtti. Rusya ise dostane olmayan tutum olarak görüyoruz dedi.

Rusya'ya ait SU-24 savaş uçağının Türkiye tarafından düşürülmesine Suriye'den ilk tepki geldi.

Suriye Enformasyon Bakanı Omran Zubi uçağın düşürülmesini; "teröristlerin ve onlara destek veren ülkelerin hanesine yazılacak yeni bir suç" olarak nitelendirdi.

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan flaş açıklama

Türkiye sınırında Rus uçağının düşürülmesiyle ilgili olarak Rusya Savunma Bakanlığı tarafından açıklama yapıldı.

Bakanlık açıklamasında, "Türk Hava Kuvvetleri'nin Rus jetine karşı attığı adımları
dostane olmayan tutum olarak görüyoruz. Bu tür olaylara nasıl karşılık verileceği konusunda bir paket üzerinde çalışıyoruz" denildi.

Türkiye sınırında düşürülen Rus savaş uçağıyla ilgili ABD'den açıklama

Beylikdüzü Piyano

ABD öncülüğündeki koalisyonun IŞİD'e karşı yürüttüğü Doğal Kararlılık Operasyonu Sözcüsü Albay Steve Warren, Türk hava sahasını ihlal eden savaş uçağının düşürülmesi konusunda, savaş uçağının 10 kez uyarıldığını kendilerinin de duyduğunu bildirdi.

Warren, Bağdat'tan video konferans yoluyla gazetecilere yaptığı açıklamada, Türk hava sahasını ihlal eden savaş uçağının düşürülmesiyle ilgili soruları da yanıtladı.

"Türk hükümeti, kendilerinin iki F16 sınır kontrol uçağının, iki Rus SU 24 tipi uçakla angaje olduğunu duyurdu, bir Rus uçağı düşürüldü" ifadesini kullanan Warren, uçağın ABD'ye ait radarlarda görünüp görünmediğinin sorulması üzerine de, "Tabii ki o bölgedeki tüm uçakları takip edebilecek radarlarımız ve diğer imkanlarımız var. Henüz tüm bilgileri ve detayları toparlama aşamasındayız. Uzak ve dağlık bir bölge. Sınırların nereden geçtiğini tam olarak kestirmek güç" diye konuştu.

Radarlarında savaş uçağını gördüklerini yineleyen Warren, "Havadaki durumun tamamen farkındaydık" dedi.

"Olay biten her şeyi duyabiliyorduk"

Warren, savaş uçaklarına Türk pilotların 5 dakika içinde 10 uyarı yapmasıyla ilgili olarak da, "Olan biten her şeyi duyabiliyorduk. Bunlar açık kanallar. Bunları diğerlerinin de duyduğuna eminim" dedi ve Türk pilotların 10 kez uyarı yaptığını doğruladı. Sözcü Warren, başka bir soru üzerine, "Tek söyleyebileceğim, olay sınırda meydana geldi. Onun ötesinde şu anda yaptığımız, tüm verileri toparlamak ve incelemek" ifadesini kullandı.

Tüm dataları incelemek için biraz zamana ihtiyaç duyduklarını
belirten Warren, "Bu işler, filmlerde göründüğü gibi kolay değil. Tam olarak olayın nerede meydana geldiğini öğrenmek için zamana ihtiyacımız var" şeklinde konuştu.

"Olay Türkler ve Ruslar arasında yaşandı"

Warren, Türkiye'de bulunan ABD'ye ait F-15 uçaklarının bir kısmının IŞİD'e karşı operasyonlar düzenlediğini, diğerlerinin de Türkiye'nin hava devriyesine yardımcı olduğunu dile getirerek, F-15 uçaklarının hiçbirinin olay sırasında yakında bulunmadığını bildirdi. Bu tür olayların çok hızlı geliştiğini ifade eden Albay Warren, bölgede ne bir Amerikan uçağı ne de Amerikalı personel bulunduğunu kaydetti. Warren, "Bu olay tamamen Türkler ve Ruslar arasında meydana geldi" dedi.

"Rusların söyledikleriyle yaptıklarının uyuşmaması hakkında endişeliyiz"

Rusya'nın Suriye'de IŞİD'i hedef aldığını iddia ettiğini ama vurulan yerlerin birçoğunun IŞİD'e ait olmadığını vurgulayan Warren, bugünkü olayın yaşandığı yerde de IŞİD'e ait unsur bulunmadığını söyledi. Warren, "Rusların söyledikleriyle yaptıklarının uyuşmaması hakkında endişeliyiz. Ruslar, terörle mücadele ettiklerini söylüyorlar ama rutin olarak yaptıkları, amaçları Esad rejimini güçlendirmek ve ömrünü uzatmak. Saldırılarının çoğu rejimin çıkarlarını sağlamaya yönelik" ifadesini kullandı.

ABD BİLGİLENDİRİLDİ

Daha önce de Reuters, ABD'li bir yetkiliye dayandırdığı haberinde, "Türkiye sınırında düşürülen Rus savaş uçağıyla ilgili olayda ABD güçlerinin dahli olmadığını" bildirmişti.

ABD'li bir Savunma Bakanlığı yetkisine dayandırılan AFP haberinde ise Türkiye'nin uçağı düşürdükten sonra Washington'ı bu konuda bilgilendirdiği belirtilmişti.

Putin'den Suriye sınırında düşürülen Rus uçağıyla ilgili çok sert açıklamalar

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ürdün Kralı Abdullah ile Soçi'de düzenlediği basın toplantısında Rus uçağının Türkiye sınırının 4 kilometre dışında Suriye topraklarında düşürüldüğünü söyledi.

Ürdün'de Kral Abdullah ile bir araya gelen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "Rus uçağının Suriye'de düşürülmesi olayı terörle mücadele çerçevesinin dışına çıkıyor. Sırtımızdan bıçaklandık" sözlerini kullandı. Ürdün Kralı Abdullah ise Rusya'ya SU-24 tipi Rus uçağının düşürülmesi nedeniyle taziyelerini iletti.

Vladimir Putin, uçağın Suriye topraklarında, Türkiye sınırından 4 kilometre ileride bir bölgeye düştüğünü, saldırı esnasında, 6 bin metre yükseklikte ve Türkiye topraklarından 1 kilometre uzaklıkta bulunduğunu belirterek, "Rus uçağı ve pilotları, Türkiye için hiçbir şekilde tehdit teşkil etmedi. Bu çok açık" savını dile getirdi.

Suriye'de düşürülen Rus uçağının IŞİD'le savaş görevini yerine getirip teröristlere önleyici vuruşlar gerçekleştirdiğini söyleyen Putin, "Türkiye, Rusya'nın ABD ile bu tür olayların önlenmesi konusunda anlaşma imzalamış olmasına karşın Rus uçağını vurmuştur" gibi ifadeleri de kullandı.



    TÜRK SAVUNMA ATEŞESİ RUSYA SAVUNMA BAKANLIĞI'NA ÇAĞRILDI

    Rusya Devlet Başkanı Putin'in sert açıklaması sonrası Türkiye'nin Moskova savunma ateşesini, Rusya Savunma Bakanlığı'na çağrıldı.


beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV