banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner314
20 Nisan 2024 Cumartesi

Dijital Yapay Zeka Mı

Rusya'dan 'Türkiye' açıklaması

Rus uçaklarının Türk hava sahasını ihlal etmesinin ardından Ankara ile Moskova arasında çıkan kriz sürerken, Rusya'dan çarpıcı bir açıklama geldi.

08 Ekim 2015 Perşembe 16:12
Rusya'dan 'Türkiye' açıklaması
banner312
Rusya'dan 'Türkiye' açıklaması
Rus uçaklarının Türk hava sahasını ihlal etmesinin ardından Ankara ile Moskova arasında çıkan kriz sürerken, Rusya'dan çarpıcı bir açıklama geldi.

Rusya Devlet Başkanlığı Sarayı Kremlin'in Sözcüsü Dimitry Peskov Moskova'da basına açıklamalarda bulundu. Reuters'ın haberine göre, "Rusya, Türkiye ile iyi ilişkilerini sürdürmeyi umuyor" diyen Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, ülkesinin Suriye'de gerçekleştirdiği hava saldırılarının "aynı zamanda Türkiye'nin sınırlarının korunmasını amaçladığını" öne sürdü.

Kremlin sözcüsü Dmitriy Peskov, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün yaptığı "Türkiye, gerektiğinde, doğalgazı çok farklı yerlerden temin yoluna da gidebilir" açıklaması konusunda,
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e bilgi verildiğini açıkladı. Peskov, "Başkan Putin, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları hakkında tabii ki bilgilendirildi" dedi.

'TÜRKİYE İLE İLİŞKİLERİMİZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİ'

Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkilerin üzerinde anlaşılan planlar doğrultusunda gelişmeye devam etmesini istediklerini belirten Kremlin Sözcüsü, şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye ile ikili ilişkilerimize büyük değer veriyoruz. Tüm içtenliğimizle, ilişkilerimizin Putin ve Erdoğan tarafından belirlenen planlar doğrultusunda gelişmesini umuyoruz. İşbirliğimiz gerçek karşılıklı yarara dayalıdır ve her iki ülkenin halklarının çıkarlarına uygundur."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tokyo'ya giderken bir araya geldiği gazetecilerin, "Mersin Akkuyu ve doğalgaz projeleri son gelişmelerden nasıl etkilenir" sorusuna da şöyle yanıt vermişti:

"Bu tek taraflı bir konu değil. Aynı zamanda Rusya'nın da düşünmesi gereken meseleler. Mersin Akkuyu'yu Ruslar yapmaz ise bir başkası gelir yapar. Oraya 3 milyar dolarlık bir yatırım yaptılar zaten. Dolayısıyla o konuda daha hassas olması gereken Rusya. Rusya'nın bir numaralı doğalgaz tüketicisiyiz. Türkiye'yi kaybetmek, Rusya için ciddi bir kayıp olur. Türkiye, gerektiğinde, doğalgazı çok farklı yerlerden temin yoluna da gidebilir. Rusya da iyi düşünmek durumundadır."

'SURİYE OPERASYONUMUZ TÜRKİYE'NİN GÜVENLİĞİNE DE KATKI SUNUYOR'

Öte yandan Türkiye'nin, Rusya'nın Suriye'de düzenlediği hava operasyonlarına ilişkin çekincelerini de değerlendiren Peskov, operasyonların Türkiye'nin Suriye ile olan sınır bölgelerinde güvenliğin sağlanmasına yardımcı olduğunu ifade etti.

Kremlin sözcüsü şunları söyledi:

"Suriye'nin siyasi ve toprak bütünlüğünün korunmasına
yardım etmek amacıyla düzenlediğimiz hava operasyonları, Türkiye'yle sınırdaş olan bölgede istikrar ve güvenliğin sağlanmasına da katkı sunmaktadır. Bu bağlamda Rusya, Türkiye'nin sınırlarının daha fazla istikrarlı ve güvenli olmasına destek veriyor."

'KOALİSYON GÜÇLERİNİN OPERASYONU TAM TERSİ SONUÇ YARATTI'

Sputnik'e göre, ABD öncülüğündeki koalisyonun bir yılı aşkın süredir gerçekleştirdiği operasyonların bölge güvenliği açısından herhangi bir iyileşme sağlamadığının altını çizen sözcü Peskov, "Rus Hava Kuvvetleri'nin Suriye ordusuna destek amacıyla başlattığı operasyondan önce, ABD öncülüğündeki koalisyon bir yıldan fazla bir süre boyunca, IŞİD mevzisi olarak sınıflandırılan bölgelere saldırı düzenledi. Ama bu saldırılar, terörist grupların kontrolündeki toprakların azalmasını sağlamadı. Tam tersine, son bir yıl içinde teröristlerin kontrolüne geçen bölgeler arttı. Bu, hem Suriye'deki durumu istikrarsız hale getiriyor hem de Türkiye için tehdit teşkil ediyor" diye konuştu.

Ankara ile Moskova arasındaki ilişkiler, Rusya'ya ait savaş uçaklarının hafta sonunda Türk hava sahasını ihlal etmesi nedeniyle gerilmişti.

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV