banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner309
20 Nisan 2024 Cumartesi

Dijital Yapay Zeka Mı

"Saddam'ın sağı kolu İzzet İbrahim el-Duri öldürüldü"

Irak devrik Devlet Başkanı Saddam Hüseyin'in yardımcısı İzzet İbrahim el-Duri'nin öldürüldüğü iddia edildi. El Duri'nin IŞİD'i yönlendiren kişilerden biri olduğu savunuluyordu.

17 Nisan 2015 Cuma 23:30
banner311
"Saddam'ın sağı kolu İzzet İbrahim el-Duri öldürüldü"
Irak devrik Devlet Başkanı Saddam Hüseyin'in yardımcısı İzzet İbrahim el-Duri'nin öldürüldüğü iddia edildi. El Duri'nin IŞİD'i yönlendiren kişilerden biri olduğu savunuluyordu.


Irak'ın Salahaddin ili Valisi Raid el-Cuburi, Duri'nin Tikrit kentinin doğusunda yer alan Hemrin Dağları'ndaki Allas Petrol Kuyuları yakınında IŞİD ile Irak ordusu arasında devam eden çatışmalar sırasında öldürüldüğü belirtildi.

Saddam'ın sağ kolu olarak da bilinen El Duri'nin cesedine ait olduğu belirtilen fotoğraflar da Cuburi tarafından medya kuruluşlarına gönderildi.

IŞİD'E AĞIR DARBE

İzzet İbrahim el-Duri'nin IŞİD'in Irak'taki baş aktörlerinden biri olduğunu belirten Iraklı yetkililer,
El Duri'nin ölümüyle örgütün ağır bir darbe aldığını açıkladı.

DNA TESTİ YAPILACAK

Söz konusu cesedin İzzet İbrahim El Duri'ye ait olduğunu belirlemek için DNA testinin yapılacağı da belirtildi.

YEMEN OPERASYONUNA DESTEK VERMİŞTİ

Irak'taki Baas Partisi’nin kuruluşunun 68. Yıldönümü nedeniyle geçtiğimiz hafta açıklama yapan İzzet İbrahim el-Duri, Yemen'deki Suudi Arabistan operasyonunu desteklediğini açıklamıştı.

İZZET İBRAHİM EL-DURİ KİMDİR?

ABD'nin Irak'ı 2003 yılında işgal ederek Saddam Hüseyin iktidarını devirmesine kadar Irak Devrim Komuta Konseyi Başkan Yardımcısı olarak görev yapan İzzet İbrahim el-Duri, 1942 yılında Saddam Hüseyin'in memleketi olan Tikrit'te doğdu.

Baas Partisi'nin iktidara geldiği 1968'deki darbenin mimarlarından biri olan El Duri aynı zamanda devlet başkanı yardımcısı olarak Saddam Hüseyin'e en yakın isimlerden biriydi.

Rejiminin iki numaralı ismi haline gelen El Duri kızını Saddam Hüseyin'in oğlu Uday Hüseyin'le evlendirdi.

20 Mart 2003'te Irak'ı işgal etmeye başlayan Amerikan güçleri 9 Nisan 2003'te Bağdat'a girerek Saddam Hüseyin rejimine son verdi. Daha sonra Saddam ve Baas rejminin birçok önde gelen ismi yakalanmasına rağmen İzzet İbrahim El Duri yakalanamadı.

ABD'nin 55 kişilik en çok aranan Iraklılar listesinde 6. sırada yer alan Duri listede önünde bulunan kişilerin yakalanması ya da öldürülmesiyle zamanla en çok aranan kişi haline geldi.

2003 yılının sonunda ABD liderliğindeki koalisyon güçleri tarafından El Duri'nin ele geçmesini sağlayacak bilgiyi verenlere 10 milyon dolara kadar
para ödülü verileceği duyuruldu.

2004 yılının Eylül ayında Tikrit’te gerçekleştirilen bir operasyonla yakalandığı iddia edildiyse de, Irak İçişleri Bakanlığı, yakalanan kişinin yapılan testler sonucunda El Duri olmadığını açıkladı.

İzzet İbrahim El Duri'nin Irak'taki Sünni direnişi örgütleyen isimlerin başında geldiği iddia ediliyor. El Duri'nin terör örgütü IŞİD'in üst düzey yöneticilerinden biri olduğu ileri sürülüyor.


beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV