banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner225
23 Nisan 2024 Salı

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Şii milislerden Türkiye'ye 'Irak' tehdidi

Times gazetesi, Musul'un batısındaki Şii milis varlığının, Başika'ya 2 bin asker konuşlandıran Türkiye ile Irak arasındaki gerilimi arttırdığını yazdı.

11 Ekim 2016 Salı 18:04
Şii milislerden Türkiye'ye 'Irak' tehdidi
banner229
Şii milislerden Türkiye'ye 'Irak' tehdidi

Times gazetesi, Musul'un batısındaki Şii milis varlığının, Başika'ya 2 bin asker konuşlandıran Türkiye ile Irak arasındaki gerilimi arttırdığını yazdı.

İngiliz Times gazetesi, Musul'un batısındaki Şii milis varlığının, Irak ve Musul'un kuzeyindeki Başika'ya 2 bin asker konuşlandıran Türkiye arasındaki gerilimi de tırmandırdığını belirtti.

Habere göre, Şii milislerin bir sözcüsü, Ankara'nın Başika'daki askerlerini çekmemesi durumunda saldırmaya hazır olduklarını söyledi.

Cevad el Tilbawi adlı sözcü "Musul'daki Türk birlikleri meşru bir hedef olacak. Türk askerlerine, DEAŞ'a nasıl muamele ediyorsak, o şekilde davranacağız" dedi.

Gazete, Türk askeri varlığını
bir işgal eylemi olarak tanımlayan Bağdat yönetiminin Türk askerinin çekilmesini talep ettiğini hatırlattı. Türkiye'nin ise Sünnilerin bölgeden çıkartılmasını önlemek için askerlerinin Kuzey Irak'ta kalmasında ısrarcı olduğu vurgulandı. Times, Başbakan Binali Yıldırım'ın "Musul, Musullularındır. Dışarıdan getirilen başka sivillerle şehrin demografik yapısı bozulmasın, yeni bir iç savaşın, yeni bir anlaşmazlığın kapısı açılmasın" şeklindeki sözlerine de yer verdi.

Times, Türk askerlerinin, Iraklı Türkmenleri eğittiğini ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da Türk askerlerinin Musul operasyonunda yer alabileceğinin sinyalini verdiğini belirtti.

Topraklarında 63 farklı ülkeden asker bulunmasına rağmen Başika’daki Türk askerinin varlığını egemenlik ihlali olarak gören Irak ve bölgede kalmaya kararlı Türkiye... Başika Türkiye için neden bu kadar önemli? Türk askeri burada ne yapıyor?

IŞİD’in Türk askerinin nefesini ensesinde hissettiği yer: ‘Başika’

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV