banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner225
28 Mart 2024 Perşembe

6 ay çakarlı araçla para taşıdık

Siren seslerini duyan İsrailliler panik yaşadı

İsrail’in Hamas’a yönelik askeri operasyon başlattığını açıklamasının ardından Gazze’de 200'e yakın hedef vuruldu. AFP’nin haberine göre, İsrail saldırılarında iki günde 32 kişi hayatını kaybederken, 150 kişi de yaralandı.

09 Temmuz 2014 Çarşamba 14:45
Siren seslerini duyan İsrailliler panik yaşadı
banner312
Siren seslerini duyan İsrailliler panik yaşadı

İsrail’in Hamas’a yönelik askeri operasyon başlattığını açıklamasının ardından Gazze’de 200'e yakın hedef vuruldu. AFP’nin haberine göre, İsrail saldırılarında iki günde 32 kişi hayatını kaybederken, 150 kişi de yaralandı. Hamas ise dünden bu yana İsrail saldırılarına roketlerle karşılık veriyor. İsrail’in birçok kentinde, Gazze’den fırlatılan roketler nedeniyle halk siren sesleriyle uyarıldı. İsrail saldırılarında ölen Filistinlilerin cenaze törenlerinde ise gözyaşları sel oldu.

Access Uygulayıcı Eğitimi



AFP'ye bilgi veren sağlık yetkilileri, İsrail uçaklarının bugün Gazze'ye düzenlediği saldırılarda 12 ve 13 yaşlarında iki erkek kardeş ve dört yaşında bir çocuğun yanı sıra bir kadının yaşamını yitirdiğini söyledi.

İsrailli general Moti Almoz ise dün gece Hamas’ın Tel Aviv, Aşkelon, Kudüs ve Gazze’ye 100 kilometre mesafedeki Hadera kentlerine uzun menzilli roketlerle saldırı girişiminde bulunduğunu açıkladı. İsrail ordu radyosu da bugün Gazze’den Tel Aviv’e fırlatılan en az beş roketin roketsavarlarla durdurulduğunu duyurdu.

Yabancı ajansların Tel Aviv'den geçtiği fotoğraflarda insanların kaldıkları otelin sığınaklarına saklandığı, otoyollarda ise panik yaşayan sürücülerin araçlarını yol kenarına çekip araçlarından dışarı çıktığı  görülüyor. Plajlarda denize girenlerin de siren seslerinin duyulması üzerine duvar kenarlarına giderek saklanmaya çalıştığı gözlemleniyor.

Dün yaşanan gelişmelerde İsrail’e denizden sızmaya çalışan beş Hamas üyesi öldürüldü. İsrail ordusu, sivillerin canlı kalkan olduğu bir evi de hedef aldı. İddiaya göre, İsrail, bir Hamas üyesinin de yaşadığı binaya önce uyarı ateşi açtı. Filistinliler evi boşaltmayıp çatıya çıkınca bir F-16 eve füze attı. İkisi çocuk yedi kişi öldü.

OBAMA'DAN ÇAĞRI
ABD Başkanı Barack Obama, İsrail ve Filistin arasında yükselen tansiyona karşı tarafları, kendilerine hakim olmaya ve intikam duygusuyla hareket etmemeye çağırdı.

Alman Die Zeit gazetesi için bir makale kaleme alan Obama, “Bu tehlike zamanında, işin içindeki herkes masumları korumalı; mantıklı ve ölçülü bir şekilde hareket etmeli, intikam ve misilleme ile değil” ifadelerini kullandı.

Yarın yayımlanacak olan makalede Obama, “Her iki taraf da barış için riskleri kabul etmeye hazırlıklı olmalı” diye yazdı.

"KORUYUCU HAT" OPERASYONU
12 Haziran’da kaçırılan üç Yahudi gencin geçen hafta cesetlerinin bulunmasının ardından Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarını yoğunlaştıran İsrail ordusu, önceki gün “her gün İsrail vatandaşlarını hedef alan terörü durdurmak”, “Hamas’ın askeri yapısını yok etmek” amacıyla “Protective Edge” (Koruyucu Hat) operasyonunu başlattı.

Operasyon, İsrail ordusunun 2012 yılında sekiz gün süren Bulut Sütunu Operasyonu’ndan bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği en şiddetli saldırı. İsrail Başbakanı Netanyahu’ya kıyasla Gazze’ye yönelik daha şahin politika uygulamasını isteyen Evimiz İsrail Partisi lideri ve Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman partisinin seçim koalisyonundan ayrıldığını açıklamıştı.

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV