banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner309
19 Nisan 2024 Cuma

12 yıl sonra Başkan Erdoğan'dan Irak ziyareti

Suriye’nin Halep kentinde son durum!

Suriye'nin Halep şehrinde varılan ateşkesin çökmesinin hemen ardından, muhaliflerin kontrolünde bulunan son bölgelerin tahliyesi konusunda tekrar bir anlaşmaya varıldı.

15 Aralık 2016 Perşembe 10:02
Suriye’nin Halep kentinde son durum!
banner311
Suriye’nin Halep kentinde son durum!

Suriye'nin Halep şehrinde varılan ateşkesin çökmesinin hemen ardından, muhaliflerin kontrolünde bulunan son bölgelerin tahliyesi konusunda tekrar bir anlaşmaya varıldı. Reuters'ın haberine göre; Suriyeli muhalif bir yetkili, yeni ateşkesin TSİ 03:30 itibarıyla devreye girdiğini söyledi. İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, hastaları taşıyan ilk konvoyun yola çıktığını bildirdi.

Beylikdüzü Tabela

Türkiye ve Rusya arabuluculuğunda yapılan ve muhalif savaşçılar ile sivillerin dün sabah erken saatlerde şehirden ayrılmasını öngören anlaşma, dün yaşanan askeri müdahalelerin ardından çökmüştü.

Muhalif gruplar dün geç saatlerde tahliyelerin Perşembe günü (bugün) erken saatlerde başlayacağını duyurmuştu.

Reuters’ın bugün sabah saatlerinde geçtiği habere göre; muhalif bir yetkili, yeni ateşkesin TSİ ile 03:30’da devreye girdiğini söyledi.

Suriyeli bir yetkili kaynak ise Doğu Halep’teki muhalif savaşçıların tahliye operasyonun başladığını söyledi. Kaynak Reuters’e yaptığı açıklamada, “Doğu Halep’teki silahlı kişilerin tahliyesini düzenleyecek operasyon başladı” dedi.

Suriye rejimini destekleyen Lübnanlı Şii Hizbullah örgütü de son gelişmeyi doğruladı. Hizbullah’ın medya birimi bu sabah yaptığı açıklamada, dün varılan ancak uygulanamayan ateşkesin gece süren temaslar sayesinde devreye girdiğini ve Halep’ten tahliyelerin “saatler içinde” başlayacağını duyurdu.

Son gelen haberlerde, muhaliflerin Halep’in güneybatısındaki Han Touman’a götürüldüğü öğrenildi.

İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, hastaları taşıyan ilk konvoyun yola çıktığını bildirdi. Muhalif kaynaklar, bir saat içinde 600 yaralının tahliye edilmesinin planlandığını söyledi.
OTOBÜSLER VE AMBULANSLAR BÖLGEDE

Yeni anlaşma, Suriye’nin kuzeybatısında muhalifler tarafından abluka altına alınan iki köyün de eşzamanlı tahliyesini öngörüyor.

Suriye hükümeti ve müttefiki İran, Doğu Halep’teki tahliye için İdlib'deki Foua ve Kefraya köylerinin boşaltılmasını şart koştu. Bu köylerde 15 bin sivilin yaşadığı sanılıyor.

Dün sabah muhaliflerin ve ailelerinin Doğu Halep’ten tahliyesi için otobüsler ve ambulanslar bölgeye intikal etmiş, uluslararası ajanslar otobüslerin fotoğraflarını servis etmişti.

Fakat bu anlaşma, 50 bin sivilin kaldığı öne sürülen muhaliflerin kontrolündeki bölgelere hava saldırılarının başlamasıyla rafa kalkmıştı.
BM: SAVAŞ SUÇU KAPSAMINA GİREBİLİR

Muhaliflere yakın İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi Direktörü Rami Abdurrahman, Reuters haber ajansına yaptığı açıklamada, “çok şiddetli” çatışmaların yaşandığını ifade ederek, “Her şey [ateşkes] sona ermiş gibi görünüyor” demişti.

BM’nin İnsan Hakları Yüksek Komiseri Zeyd Raad el Hüseyin, Halep’te muhalif grupların elinde kalan son bölgelere yönelik saldırıların savaş suçu kapsamına girebileceğini söyledi. El Hüseyin, Suriye ordusu ve müttefiklerinin, sivillerle dolu bölgelere düzenlediği bombardımanların büyük olasılıkla uluslararası hukuka aykırı olduğunu belirtti.

Öte yandan, İngiliz yayın kuruluşu BBC, Batılı güçlerin uydu ve insansız hava araçları ile Halep ve Suriye’nin diğer bölgelerinden muhtemel savaş suçlarına yönelik istihbarat topladığı bilgisine ulaştı.


beylikdüzü gnl tabela

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV