banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner319
20 Nisan 2024 Cumartesi

Dijital Yapay Zeka Mı

Trump: Milyonlarca yasa dışı oy kullanıldı

ABD'de 8 Kasım'dan bu yana 20 gün geçti ama seçimin yankıları devam ediyor

28 Kasım 2016 Pazartesi 14:22
Trump: Milyonlarca yasa dışı oy kullanıldı
banner291
Trump: Milyonlarca yasa dışı oy kullanıldı
ABD'de 8 Kasım'dan bu yana 20 gün geçti ama seçimin yankıları devam ediyor... Donald Trump halk oylamasında Hillary Clinton'ın gerisinde kalmasına sebep olarak "milyonlarca yasa dışı oy kullanılmasını" gösterdi. Ancak Trump böyle önemli bir iddia ortaya atmasına rağmen kanıt gösteremedi.
Donald Trump 8 Kasım’daki seçimlerde en fazla delege sayısını kazanarak ABD’nin yeni başkanı olmaya hak kazandı ancak halk oylarına bakıldığında Demokrat rakibi Hillary Clinton’ın iki milyon oy gerisinde kaldı.
Trump dün attığı tweetlerde, “Tüm ülke çapında delege seçimini kazanmış olmama ilaveten, milyonlarca insanın yasal olmayan yollarla verdiği oyları düşerseniz, halk oylamasını da kazandım. 15 eyalete gitmek yerine sadece 3-4 eyalete giderek kampanya yürütseydim benim için halk oylarını kazanmak delege kazanmaktan daha kolay olurdu. Daha kolayca ve ikna edici şekilde kazanmış olurdum (ama küçük eyaletler unutulmuş olurdu)” diye yazdı.
Trump’ın böyle bir büyük bir iddia ortaya atmasına rağmen kanıt göstermemesi eleştirilmesine neden oldu.
Öte yandan Trump, üç eyalette oyların yeniden sayılacak olmasına da tepki gösterdi.
Geçen hafta Yeşiller Partisi’nden aday olan Jill Stein, Wisconsin, Michigan ve Pensilvanya eyaletlerinde oyların yeniden sayılması için başvuruda bulundu. Stein’in bu hamlesine Clinton cephesinden de destek geldi.
Trump yine Twitter üzerinden hem Stein’i hem de Clinton’ı hedef alan sözler sarf etti: “Yeşiller Partisi’nin dolandırıcılıkla ceplerini doldurmak için oyların yeniden sayılmasını istemelerine şimdi de çok kötü şekilde yenilen ve demoralize olan Demokratlar katıldı.”


web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV