banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner288
20 Nisan 2024 Cumartesi

Dijital Yapay Zeka Mı

İstanbul'da yarın okullar tatil mi?

İstanbul'da yarın okullar tatil mi? İstanbul Valiliği'nden kar tatili açıklaması..

17 Şubat 2015 Salı 18:25
İstanbul'da yarın okullar tatil mi?
banner322
İstanbul'da yarın okullar tatil mi? İstanbul Valiliği'nden kar tatili açıklaması
İstanbul'da kar yağışı şiddetini artırdı. Öğrenciler merakla 'İstanbul'da yarın okullar tatil mi?' sorusuna yanıt arıyor. İstanbul Valiliği yarın okulların tatil olup olmayacağı ile ilgili açıklama yaptı. İstanbul Valisi Vasip Şahin, "Daha önceki kar yağışlarında olduğu gibi, meteorolojik verileri dikkate alıp akşam saatlerinde karar vereceğiz" dedi.

İŞTE İSTANBUL VALİSİ'NİN  KAR TATİLİ AÇIKLAMASI

İstanbul Valisi Vasip Şahin, okulların tatil edilip edilmeyeceğiyle ilgili olarak, "Daha önceki kar yağışlarında olduğu gibi, okulların tatil edilmesiyle ilgili meteorolojik verileri dikkate aldık. Bugün akşam değerlendireceğiz ve yarın yağacak yağış durumuyla birlikte öğrencilerimizin, servislerin, taşıtların ulaşım ve trafik güvenliği noktasında eğer bir sıkıntı yaşayacaklarsa, onu önleyici yönde kararımızı veririz" diye konuştu.
 
Üsküdar'da Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nü ziyareti öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Vasip Şahin, velilerin ve öğrencilerin merakla bekledikleri okulların yarın tatil edilip edilmeyeceğiyle ilgili açıklamalarda bulundu.
Şahin, "Daha önceki kar yağışlarında olduğu gibi, okulların tatil edilmesiyle ilgili meteorolojik verileri dikkate aldık. Bugün akşam değerlendireceğiz ve yarın yağacak yağış durumuyla birlikte öğrencilerimizin, servislerin, taşıtların ulaşım ve trafik güvenliği noktasında eğer bir sıkıntı yaşayacaklarsa, onu önleyici yönde kararımızı veririz. Yarın tatil olup olmayacağıyla ile ilgili kararımızı akşam meteorolojik değerlendirmeleri alıp öyle vereceğiz" dedi.
Kararı kendilerinin duyuracağını kaydeden Şahin öğrencilerden de "eğitimden ayrı kalmamaya" yoğunlaşmalarını istedi.
 
"TATİL BİZİM İSTEDİĞİMİZ BİR ŞEY DEĞİL, ANCAK ZORUNLULUKLAR NEDENİYLE TATİL KARARI VEREBİLİYORUZ"
 
Şahin, "Eğitim bizim birinci önceliklerimizdendir. Neslimizi daha iyi eğitmek, daha iyi geleceğe hazırlayabilmek noktasında gayretli olmamız lazım. Dolayısıyla, tatil bizim istediğimiz bir şey değil, ancak zorunluluklar nedeniyle tatil kararı verebiliyoruz" dedi.
Bir gazetecinin, öğrencilerin sosyal medyadan kar tatili için yazdıkları mesajları hatırlatarak, "Bu yazıları okuyor musunuz?" şeklindeki sorusuna Vali Şahin, "Twitter'a çok fazla vakit ayırıp bakamıyorum. Zaman zaman dostlarımın ikazlarıyla ya da denk geldiğinde bakıyorum ve çocuklar gerçekten de çok sevimli ve zekice twett'ler yazıyorlar. Tabii hepimiz öğrenci olduk. Tatil fikri, tatilin kendisi öğrenci olarak çok hoşumuza gider, ancak ileriye dönük olarak baktığımızda, eğitimde ne kadar zaman geçirilirse o kadar faydalı olur" diye yanıt verdi.
 
 
SÜRÜCÜLERİ UYARDI
 
Bu akşam ve yarın trafiğe çıkacak olanlara da seslenen Vali Şahin, sürücülerden daha dikkatli ve sabırlı olmalarını istedi. Şahin, "Yağışlı havalarda, buz ve donun olduğu havalarda sürücülerimizin daha dikkatli ve sabırlı olması gerekiyor. Bir başkasına daha saygılı hareket etmelerini özellikle tavsiye ediyorum, rica ediyorum" diye konuştu.
 
METOROLOJİ'DEN BİR UYARI DAHA

Karadeniz üzerinden gelen Sibirya kökenli çok soğuk ve yağışlı hava Perşembe'ye kadar tüm yurdu etkisi altına alacak. Karla karışık yağmur şeklinde başlayacak yağışlar bölge bölge zamanla kuvvetli fırtına ile birlikte yoğun kara dönüşecek. Beylikdüzü, Küçükçekmece bölgesinde sabah 07.30 itibariyle yoğun kar yağışı varken, kentin diğer bölgelerinde dondurucu soğuğa karşın hava açık ve güneşli. Yoğun kar yağışının akşam saatlerinde İstanbul’u etkilemesi bekleniyor.
  Tabela
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yaptığı uyarıların ardından, İstanbul'a kar sabah saatlerine doğru geldi. Saat 04.30'da kentin yüksek kesimlerinde etkili olmaya başlayan kar yağışı nedeniyle, Üsküdar'daki Çamlıca Tepesi'nde yeşil alanlar karla kaplandı; evlerin çatıları beyaza büründü. Kentin yüksek kesimlerinde hafif şekilde etkisini sürdüren kar yağışının ilerleyen saatlerde yoğunluğunu artırarak devam etmesi bekleniyor.
 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı kar küreme ve tuzlama araçları da, önceden belirlenen ana arterlerde hazır bekletiliyor. İstanbul'da bugün okullar tatil değil yarın tatil olacak mı sorusunun cevabı ise akşam saatlerinde belli olacak.
 
İBB-AKOM ALARMDA
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) kar yağışı nedeniyle herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması için bin 28 araç ve 4 bin 815 personelle karla mücadele edecek.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün kar yağışı ve fırtına uyarıları üzerine AKOM karla mücadele çalışmaları için alarma geçti.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından yapılan yazılı açıklamada kar yağışıyla ilgili şu ifadelere yer verildi;
“Gece yarısından itibaren İstanbul’un yüksek kesimlerinde etkili olan kar ve karla karışık yağmur, herhangi bir olumsuzluğa neden olmadı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı, İtfaiye, Zabıta, Park ve Bahçeler ve Atık yönetim müdürlüğü ekipleri kış çalışmalarında 4 bin 815 personel bin 28 araç ile karla mücadele ve yolların açık tutulması için hazır bekletiliyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin oluşturduğu "KÖY TİM"leri ise köylerde kar kürüme çalışmaları muhtarların kontrolüne yapılıyor. Kar yağışı İstanbul’da bölgesel olarak zaman zaman tipi şeklinde devam ediyor.
 
10-25 CM KAR KALINLIĞI BEKLENİYOR
 
Devlet Meteoroloji İşleri'ne göre karın yarın etkisini artıracağı, Perşembe günü öğle saatlerine kadar aralıklarla ve zaman zaman kuvvetli kar sağanağı şeklinde devam edeceği bekleniyor. Bu süre zarfında kar yağışlarının, ilçe bazında değişiklikler göstermek üzere yerde 10-25 cm arasında kar örtüsü oluşturacağı tahmin ediliyor.
 
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, bugün aralıklarla, yarın da şiddetini artırarak sürecek yağış, perşembe günü öğle saatlerinde bir süre duracak.
 
Aynı günün gece saatlerinde tekrar başlayacak kar yağışı, cuma günü sabah saatlerinde bölgeyi terk edecek. Kentte, ilçelere göre değişiklik göstermekle beraber, 10-25 santimetre arasında kar kalınlığı oluşması bekleniyor.
 
Bugün en yüksek 2 derece olması beklenen sıcaklık ise geceden itibaren sıfırın altında seyredecek. Aralıklarla kuvvetlenecek rüzgar nedeniyle kar yağışının da zaman zaman tipi olarak görüleceği tahmin ediliyor.
 
Bu arada, Avrupa ve Anadolu yakasındaki bazı ilçelerde zaman zaman tipi şeklinde görülen kar nedeniyle, Şehir Hatları seferleri, bir süre yapılamadı.
 
Yetkililer buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması yönünde uyarılarda bulundu.
 
OKULLARIN TATİL EDİLDİĞİ İLLER
 
* Zonguldak'ta merkez ile Kilimli ve Kozlu ilçelerinde eğitime bugün ara verildi.
 
* Samsun'da il genelindeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 2 gün ara verildi.
Samsun Valiliğinin açıklamasında, geceden bu yana etkisini artıran kar yağışı dolayısıyla il genelinde eğitim öğretim faaliyetinde bulunan ilk ve orta dereceli okulların 17 Şubat Salı ve 18 Şubat Çarşamba günleri tatil edildiği belirtildi.
Açıklamada, ildeki kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan engelli ve hamile personelin de söz konusu günlerde idari izinli sayılacağı kaydedildi.
 
* Ordu'da gece saatlerinde etkili olan kar yağışı sebebi ile Gürgentepe ve Gölköy ilçelerinde eğitime 1 gün ara verildi.
 
* Kastamonu'da, kar yağışı nedeniyle bazı ilçelerdeki okular bugün tatil edildi.
İlçelerden Abana, Bozkurt, İnebolu, Çatalzeytin'deki tüm eğitim kurumları ile Doğanyurt ve Küre'de taşımalı sistem kapsamındaki okullarda eğitime bir gün ara verildi.
Cide'de ise taşımalı sistem kapsamındaki okulların bugün ve yarın tatil edilmesi kararlaştırıldı.
 
* Tunceli’nin Pülümür ilçesinde kar yağışı nedeniyle tüm okullar tatil edildi.


web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV