banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner288
19 Mart 2024 Salı

Milli Yol Partisi Beylikdüzü Gümbür Gümbür Geliyor

Özel eğitim öğrencilerinin ders süresi kısaldı

MEB Özel Eğitim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlandı.

06 Temmuz 2018 Cuma 02:25
Özel eğitim öğrencilerinin ders süresi kısaldı
banner321
Özel eğitim öğrencilerinin ders süresi kısaldı
MEB Özel Eğitim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlandı. Engelli bireyler için 45 dakika olan bir ders süresi, ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında olduğu gibi 40 dakikaya indirildi. Kontenjanı 100'den fazla merkezlerde zorunlu olan ‘müdür yardımcısı’ istihdam etme zorunluluğu isteğe bağlı hale getirildi. Kurumdan eğitim alan engelli birey sayısının 600 ve üzerinde olması durumunda, sosyal hizmet uzmanı veya sosyal çalışmacı görevlendirilmesi zorunlu olacak.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Özel Eğitim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, bireyselleştirilmiş eğitim programı (BEP), bireysel eğitim,  destek eğitim hizmeti, destek eğitim programı tanımları, diğer ilgili mevzuatla uyumlu hale getirildi.

Engelli bireyler için 45 dakika olan bir ders süresi, ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında olduğu gibi 40 dakika olarak değiştirildi.

Kontenjanı 100'den fazla merkezlerde zorunlu olan müdür yardımcılığı, isteğe bağlı hale getirildi. Kurumdan eğitim alan engelli birey sayısının 600 ve üzerinde olması durumunda sosyal hizmet uzmanı veya sosyal çalışmacının zorunlu personel olarak görevlendirilmesine yönelik düzenleme yapıldı.

Yönetmelik kapsamında, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde görevlendirilecek kurum müdüründen, üniversitelerin öğretmenliğe kaynak teşkil eden alanlarından mezun olduğuna veya özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerine uzman öğretici olarak atanabileceğine yahut herhangi bir özel eğitim ve rehabilitasyon merkezinde en az üç yıl eğitim personeli olarak çalıştığına dair belge istenecek.

ÇOCUK GELİŞİMCİLERİN GÖREVLERİ DÜZENLENDİ
Çocuk gelişimi ve eğitimi öğretmeni yanında uzman öğretici çocuk gelişimcilerin de bu kurumlarda görev yapmalarına imkân tanındı ve görevleri düzenlendi. Uygulamada, sıkıntılara ve belirsizliğe yol açan ‘görev tanımında belirtilen görevlere benzer diğer görevleri yapmak’ ibaresi metinden çıkarıldı.
Dil ve konuşma bozuklukları uzmanı, dil ve konuşma terapisti, dil ve konuşma pataloğu, odyoloji ve konuşma bozuklukları uzmanı, odyolog veya eğitim odyoloğu ile fizyoterapistin de kurumlarda uzman öğretici olarak görev yapacaklarıyla ilgili düzenleme yapıldı ve görevleri revize edildi.

Rehber öğretmen ve psikoloğun yönetici veya personel olarak görevlendirilmelerine, normlarının belirlenmesine ait çeşitli düzenlemeler de getirildi.

Özel eğitim okullarında ve özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde oluşturulan BEP biriminin daha işlevsel olması için özel eğitim okullarında birim, kurum müdürü veya görevlendireceği müdür yardımcısı başkanlığında, rehber öğretmen, öğrencinin sınıf öğretmeni, öğrencinin dersini okutan ilgili alan öğretmenleri, veli veya vasi ve öğrenciden oluşacak.

ENGELLİ BİREYLER, BAŞKA MERKEZLERE KAYIT YAPTIRABİLECEK
Özel eğitimdeki bütünlüğü sağlamak amacıyla özel eğitim okulunda öğrenim gören engelli bireyler destek eğitiminden yararlanmak istemeleri durumunda, kayıtlı bulundukları okulun, varsa özel eğitim ve rehabilitasyon biriminden yararlanmaları esas alındı. Bulunmaması halinde ise engelli bireyin başka bir özel eğitim okulunun özel eğitim ve rehabilitasyon birimine veya başka bir özel eğitim ve rehabilitasyon merkezine kayıt yaptırabilmesine imkân sağlandı.

Veli veya vasinin isteği üzerine, kuruma yapılacak ödemenin veli veya vasi tarafından karşılandığı, bu engelli birey için Bakanlıkça kurumlara herhangi bir ödemede bulunulmadığı durumlarda, sağlık kurulu raporu olmaksızın, rehberlik ve araştırma merkezi tarafından verilecek özel eğitim değerlendirme kurul raporu ile özel eğitim değerlendirme kurulu eğitim planı doğrultusunda engelli bireyin eğitim almasının sağlanmasına yönelik düzenleme yapıldı.

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV