banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

29 Mart 2024 Cuma

6 ay çakarlı araçla para taşıdık

Özel okullardan sınav kararı

TEOG'un ardından yeni sistemi açıklayan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, özel okulların sınav konusunda kendi kararlarını verebileceğini belirtmişti.

08 Kasım 2017 Çarşamba 15:52
Özel okullardan sınav kararı
banner229
Özel okullardan sınav kararı
KLİMA

TEOG'un ardından yeni sistemi açıklayan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, özel okulların sınav konusunda kendi kararlarını verebileceğini belirtmişti. Özel Okullar Derneği'nden yapılan açıklamada, "Bu yıl merkezi sınava tabi olacağız" denildi. Türkiye Özel Okullar Derneği Başkanı Dağ, "Bakanlığın yaptığı sınavların sonuçlarını kullanarak bir yerleştirme sistemi yapmayı düşünüyoruz. Onay aldığımız takdirde bu yolda ilerleyeceğiz" diye konuştu.
Türkiye Özel Okullar Derneği Başkanı Nurullah Dağ yaptığı açıklamada, "Şu anda İstanbul'da bulunan 50 okulumuzla toplandık. Sayın bakanımızın açıklamasında özel okullar için özgürlük var. İster okullar sınav yapabilir, ister bakanlık sınavına katılabilir diye. Genel olarak vardığımız karar, özellikle bu sene yeni bir sisteme de girildiği için, öğrencilerimize yeni bir farklı sınav daha çıkarmamak adına bakanlığımızın yaptığı sınavı kullanmayı arzu ediyoruz. Bu  

noktada bunla ilgili 9 okulumuzdan bir komisyon oluşturduk. Komisyon teknik çalışmaları yapıyor, netleştirip bakanlığa ziyarete gidicez. Bakanlığın yaptığı sınavların sonuçlarını kullanarak bir yerleştirme sistemi yapmayı düşünüyoruz. Onay aldığımız takdirde bu yolda ilerleyeceğiz."dedi.

NEDEN BU KARARI ALDIK?

Dağ bakanlık sınavına katılma nedeni olarak, "Birkaç sebebi var. Öncelikle öğrencilerimizin bu sene yeni bir sistemle karşılaşmaları, sınav şeklinin değişmesi. Kafa karışıklığı yaratmamak, öğrenciye telaş getirmemek için bu yönde karar aldık. Bizim okullarımızı hedefleyen öğrencilerimiz de bu sınava katılabilir. Önümüzdeki sene bu özgürlüğümüz devam ettiği sürece ayrı bir sınav yapabilriz veya da yapmayız bu sistem çok sağlıklı da yürüyebilir. Ama şu an ki kararımız teknik konularda bi sıkıntı çıkmazsa bakanlığın sınavını kullanmak. Teknik açıdan bir sıkıntı yaşarsak ayrı sınav yapmayı düşünürüz" ifadesini kullandı.
YILLAR SONRA SINAV İMKANI

Yeni sistemle uzun yıllar sonra özel okullara kendi sınavını yapma imkanı verildi.

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV