banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

19 Nisan 2024 Cuma

12 yıl sonra Başkan Erdoğan'dan Irak ziyareti

'500 lira bayram harçlığı verilecek' iddiasına açıklama geldi

Yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi sosyal medyada ortaya atılan '500 lira bayram harçlığı verilecek' iddialarının gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı.

11 Mayıs 2020 Pazartesi 14:03
'500 lira bayram harçlığı verilecek' iddiasına açıklama geldi
banner299
'500 lira bayram harçlığı verilecek' iddiasına açıklama geldi

Yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi sosyal medyada ortaya atılan '500 lira bayram harçlığı verilecek' iddialarının gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı.

SEO

Bazı medya organlarında, sosyal medya hesaplarında vatandaşlara 500 TL bayram harçlığı verileceğine dair iddialar yer alsa da bu konunun resmi bir dayanağı yok.

Emeklilere verilen bayram ikramiyeleri haricinda 500 TL bayram harçlığı gibi bir uygulama bulunmuyor. İddialardan sonra vatandaşların 'Bayram harçlığı ne kadar olacak?' sorusunun cevabını araştırsa da hem İçişleri Bakanlığının hem de Valiliklerin böyle bir planı yok. 

Sabah Gazetesi Ekonomi yazarı Faruk Erdem de bu konu hakkında son dakika açıklamalarında bulundu.

Daha önce de İçişleri Bakanlığının ve il valiliklerinin her vatandaşa 1000 TL dağıttığına yönelik iddialar çıkmış, hem valilikler hem de İçişleri Bakanlığı bu iddiaları yalanlamıştı. 1000 TL sosyal yardım parasından yararlanmak için e-Devlet üzerinden başvuru yapabilirsiniz, aynı şekilde kamu bankalarının 6 ay geri ödemesiz kredilerinden de yararlanabilirsiniz.

İŞTE FARUK ERDEM'İN BAYRAM HARÇLIĞI YORUMU!
 
"Hane halklarına maddi destek, aile ve çalışma bakanlığının koordinasyonunda yürütülmektedir. Bugüne kadar 3 fazda 1000'er liralık yarrdımlar vatandaşlara ödenmiştir. İlk fazda 2.1 milyon aileye, 2. fazda 2.3 milyon aileye, toplamda 4.4 milyon aileye 1000er liralık ödenmiştir.

3. fazla ilgili başvurular devam ederken, ilk etapta yaklaşık 500 bin aileye 1000'er liralık yardım yapılmıştır. Bunun dışında kamu bankaları aracılığıyla 6 ay ödemesiz bireysel destek ve esnaf kredileri ödenmektedir. 

Toplamda 5 milyon 52 bin vatandaşa 29.2 milyar lira bireysel destek kredisi ödenmiştir. Bayramla ilgili olarak da emeklilere hem erken ikramiye ödemesi hem de erken maaş ödemesi yapılmaktadır. Bunun dışında bayram harçlığı ödemeleri yönündeki söylemler asılsızdır. Resmi makamlar açıklama yapmadan bu tür söylentilere aldırış etmemek gerekir."




beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV