banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner296
19 Nisan 2024 Cuma

12 yıl sonra Başkan Erdoğan'dan Irak ziyareti

Alacak davasında başvuru süresi iki yıla iniyor

İş mahkemelerinde yaşanan sorunların çözümü için iki bakanlık harekete geçti.

16 Şubat 2017 Perşembe 13:07
Alacak davasında başvuru süresi iki yıla iniyor
banner264
Alacak davasında başvuru süresi iki yıla iniyor

İş mahkemelerinde yaşanan sorunların çözümü için iki bakanlık harekete geçti.

Beylikdüzü Tabela

Çalışma Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Adalet Bakanlığımızla birlikte İş Mahkemeleri Kanunu'nda yeni bir çalışmayı tamamladık. Yakında Bakanlar Kurulu'na taşıyacağız. Bu kanunla işverenin dinamikleri yükselecek, çalışanın da çalışma kalitesi artacak. Bunun için de sorunu 1 ayda çözebilecek arabuluculuk kurumu getiriyoruz" dedi.
 

MAKEME YOLU AÇIK
 
Arabulucuk kurumunun yüzde 60-70 problemleri çözeceğini belirten Müezzinoğlu, "Anlaşma olmazsa mahkeme yolu açık. 10 yıl önce ayrıldığım bir işyerinde avukat bir arkadaş dedi ki 'Hakkını ararsan, bana vekaletini ver, yarısı senin yarısı benim.' Böyle bir hukuk yok. Geriye dönük alacaklar için mahkemeye başvuru süresini 2 yıla indirmeyi planlıyoruz" diye konuştu. Mevcut uygulamada bu süre 10 yıl. Kıdemde referandum sonrası Mehmet Müezzinoğlu, herkesin görebildiği şeffaf ve sürdürülebilir bir kıdem tazminatı fonunu, 16 Nisan'da yapılması planlanan referandumdan sonra ele alacaklarını açıkladı.
 

TAŞERON İŞÇİLERE NE ZAMAN KADRO VERİLECEK?
 
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu,  taşeron, sözleşmeli veya başka bir statüde çalışan tüm kesimleri aynı çatı  altında değerlendirmeyi planladıklarını belirterek, "Bir bütüncül yapı  oluşturacağız. Çalıştaylarımız devam ediyor. Taşeron kardeşlerimiz bir süre daha  sabır göstersinler, bu sene çözülecek." dedi.
 

"1,5 MİLYON KİŞİLİK İSTİHDAMA DESTEK VERECEĞİZ"
 
Bakan Müezzinoğlu, istihdam yaratan işverenlere devletin önemli  destekler vereceğine işaret ederek, "Vergi yükünü karşılamak suretiyle işverene  destek olacağız. Bunun adı 'Süper İstihdam Teşviki'dir. Bu kapsamda 1,5 milyon  kişilik istihdama destek vereceğiz." diye konuştu.
 
"Büyükanne Projesi"ne ilişkin de bilgiler de veren Müezzinoğlu,  vatandaşların projeye ilgisinin yüksek seviyede olduğunu vurguladı.
 
Projeye kısa sürede 46 binin üzerinde başvuru aldıklarını anlatan  Müezzinoğlu, "Bunların da 11 bin 200'ünde kriterler uygun. Tabii protokoller  imzalandı. Daha sonra bu kriterler daraltılacak mı, farklı bir düzenleme mi  olacak, şubat sonunda karar vereceğiz. Mart başı itibarıyla bu projede startı  vereceğiz." değerlendirmesinde bulundu.






beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV