banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

28 Mart 2024 Perşembe

6 ay çakarlı araçla para taşıdık

'Bugün ve yarın tüm Türkiye'de iş bırakıyoruz'

Ankara’da Barış Mitingi’ni kana bulayan bombalı saldırılar, Türkiye’nin birçok yerinde protesto edildi.

12 Ekim 2015 Pazartesi 15:12
'Bugün ve yarın tüm Türkiye'de iş bırakıyoruz'
banner299
'Bugün ve yarın tüm Türkiye'de iş bırakıyoruz'
Ankara’da Barış Mitingi’ni kana bulayan bombalı saldırılar, Türkiye’nin birçok yerinde protesto edildi.

Geçtiğimiz cumartesi günü, ilki saat 10:04’te patlatılan bomba nedeni ile, anma etkinlikleri bu sabah 10:04’te başladı. İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, etkinliklerin yapıldığı yerlerin başında yer aldı.

Bombalı saldırıda hayatını kaybedenler, sağlık çalışanları ve sendikalar tarafından Çapa'daki İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi önünde patlamanın olduğu saat 10.04'te anıldı.


Grup Çapa'daki İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi önünde toplandı. Ellerinde "Katilleri tanıyoruz" yazılı pankart ve dövizler taşıyan kalabalık "Katillerden hesabı emekçiler soracak", "Savaşa hayır, barış hemen şimdi" sloganlar attı.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu da saldırıda kaybedilenleri anmak ve acıyı paylaşmak için bugün iş bırakma kararı aldığını açıklayarak, "Ülkemizde meydana gelen bombalı, kanlı eylemlerin failleri bir türlü ortaya çıkarılmamaktadır. AKP hükümetinin biran önce hesap vermesi gerekmektedir" dedi.


 Sendikaların iş bırakma kararı aldığı yerlerden biri de Şırnak'ın Silopi ilçesi oldu.

ÜNİVERSİTELİLER DERSLERİ BOYKOT ETTİ


Öte yandan, yurt çapında Boğaziçi, ODTÜ ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi gibi çeşitli üniversitelerde de dersler öğrenciler tarafından boykot edilerek eğitime ara verildi. Üniversitelerde hayatını kaybedenleri anmak için çeşitli yürüyüşler de düzenlenirken; Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ve Marmara Üniversitesi'ndeki anma törenlerinde, çıkabilecek olası olaylara müdahale için çevik kuvvet ekiplerinin hazır bulunduğu belirtildi.İstanbul Teknik Üniversitesi'nde (İTÜ) de rektörlükten yapılan açıklamaya göre eğitime bir gün ara verildi.

 
Beşiktaş Belediyesi'de çalışan Tüm Bel-Sen üyeleri de katliamı protesto etti.

ADALET SARAYI'NDA AVUKATLARDAN "ANKARA" PROTESTOSU


Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda avukatlar, Ankara'daki bombalı terör saldırısını protesto ediyor.

İstanbul Adalet Sarayı'nda biraraya gelen avukat dernekleri, Ankara'daki bombalı terör saldırısını protesto ediyor. Katlarını sloganlar atarak dolaşan avukatlar, adliyenin içindeki alanda toplandı. Avukatlar eylemlerini burada sürdürüyor.

 
Katliamın en küçük kurbanı Veysel'in Batman'daki okulunda da yas vardı.

 

Kalabalık daha sonra Millet Caddesi'ni trafiğe kapatıp Ankara'daki bombalı saldırıda hayatını kaybedenleri saat 10.04'te saygı duruşuyla andı; ardından da basın açıklaması yaptı. Grup adına konuşan ve saldırı nedeniyle iş bırakma eylemi yapacaklarını belirten Türk Tabipler Birliği İkinci Başkanı Prof. Dr. Raşit Tükel, "Ey bombacılar, koltuk hırsından gözü dönmüşler. Size sesleniyoruz. Bütün vahşetinize karşı biz eşit, özgür, laik, demokratik bir ülkede; bir arada, barış içinde ve emeğimizin karşılığını alarak yaşamanın mücadelesini sürdürmeye kararlıyız. Bu yolda canını veren arkadaşlarımızı da, sizin yaptıklarınızı da unutmayacağız. 11,12, 13 Ekim günleri yasımızı tutuyoruz. Bugün ve yarın bütün Türkiye'de iş bırakıyoruz" dedi.

 

Hayatını kaybeden Birleşik Taşımacılık Sendikası üyeleri İstanbul’da anıldı.

Açıklamaların ardından caddeyi trafiğe açan kalabalık bir süre hastane içinde yürüyüp olaysız şekilde dağıldı.
 


PENDİK MARMARA EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ'NDE ANMA


Pendik Marmara Eğitim ve Araştırma Hastanesi  önünde Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybedenler için saat 10.04'te anma etkinliği düzenlendi. Yakalarına "üzgünüz, öfkeliyiz, yastayız, isyandayız" yazılı kağıtlar takan sağlıkçılar sloganlar atarak yaşanan bombalı saldırıyı protesto etti.Grup adına basın açıklaması yapan Prof.Dr. Neşe İmeryus, “Binlerce kişi Barış ve Demokrasi diye haykırmak için toplanmıştık. İşçilerin, kamu çalışanlarının, işsizlerin ezilenlerin, yoksulların sesini duyurmak için. Yolsuzluğu, hırsızlığa, sömürüye karşı emeğin gücünü göstermek için. Ülkeyi kan gölüne çevirenlere dur demek için. Mitingimiz barışçıldı. 1 saniye içinde bu tablo kana bulandı. Yitirdiğimiz arkadaşlarımız anısına saygıyla eğiliyoruz, yaralı arkadaşlarımıza şifa diliyoruz" diye konuştu.


Üniversite öğrencileri de, derslere girmeyerek katliama tepki gösterdi.
 

YAKIN TARİHİN EN VAHŞİ SALDIRISI
Ankara'da düzenlenen terör saldırısı Adana'da protesto edildi.

KESK, DİSK, TMMOB, Adana Tabip Odası ile çeşitli siyasi parti ve sivil toplum örgütü üyeleri, Ankara'daki terör saldırısını protesto etmek için Adana Büyükşehir Belediyesinin önünde toplanarak slogan attı. Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek de buraya gelerek görevlilerden bilgi aldı. CHP Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, HDP Milletvekili Rıdvan Turan'ın da eşlik ettiği göstericiler, daha sonra sloganlar eşliğinde Uğur Mumcu Meydanı'na yürüdü.


Eğitim Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, burada yaptığı konuşmada, kamu emekçilerinin, işçilerin, halkların özlemlerini haykırmak, umutlarını yaşatmak için kandan ve candan beslenenlere karşı "Savaşa inat barış hemen şimdi" demek için 10 Ekim'de Ankara'da miting düzenlediklerini belirtti.

"Hiç kimse bize bu katliamın faili meçhul olduğunu söylemesin” diyen Karaca, “Ankara'nın orta yerinde göz göre göre bombaları patlatanları, yakın tarihimizin en vahşi saldırısına göz yumanları biliyor, katillerin hepsini tanıyoruz" dedi.


BİR ÇOK HASTANEDE AYNI ANDA


Ankara Tabip Odası Başkanı Çetin Atasoy, Ankara'daki terör saldırısını kınadıklarını ve derin üzüntü içinde olduklarını belirterek, "Hep birlikte yasımızı tutuyoruz. Bugün ve yarın bütün Türkiye'de iş bırakıyoruz" dedi.

 
Türk Tabipleri Birliği (TTB), Tabip Odaları, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) ve Devrimci Sağlık İşçileri Sendikası tarafından, 10 Ekim Cumartesi günü Ankara'da gerçekleştirilen terör saldırılarını kınamak amacıyla ülke genelinde birçok hastane önünde, olayın yaşandığı 10.04'te saygı duruşunda bulunuldu ve basın açıklaması yapıldı.

Atasoy burada yaptığı açıklamada "Mitingimiz barışçıldı, orada türkülerimiz, halaylarımız, simidimiz, çayımız, balonlarımız, coşkumuz, çocuklarımız, dedelerimiz vardı. Bir saniye içinde kana buladılar bu tabloyu. Kahrolduk. Üzgünüz, yastayız. Yitirdiğimiz arkadaşlarımızın önünde saygıyla eğiliyoruz" dedi.

Diyarbakır Barosu üyeleri de, Ankara'da yaşanan katliamı protesto etti.


ÖLÜMLER HABERLERİ SIRADANLAŞTIRILDI


ZONGULDAK’ta, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) üyesi yaklaşık 50 kişi, Ankara’da 97 kişinin yaşamını yitirdiği bombalı terör saldırısını basın açıklaması ile protesto etti.


Valilik binası önünde toplanan kalabalık, ikinci patlamanın meydana geldiği saat olan 10.07’de ölenler için saygı duruşunda bulundu. Büyük bölümü siyah kıyafet giyen KESK üyeleri, siyah pankart açtı. KESK Dönem Sözcüsü Zuhal Engiz, "Ülkemizde ölüm haberlerinin sıradanlaştırılmaya çalışıldığı bir süreçte asker, polis veya sivil hiçbir yurttaşımızın ölümüne tahammülümüz kalmadığı için, ’barış’ demek için Ankara’daydık. Daha fazla söze gerek yok. Bir sözümüz de barış, kardeşlik, eşitlik, özgürlük ve insanca yaşam taleplerimizden korkanlara. Korkmaya devam edin. Çünkü bundan sonra daha fazla birbirimize kenetleneceğiz, taleplerimizin mücadelesini daha da yükselteceğiz" dedi. Kalabalık, basın açıklamasının ardından dağıldı.
 

İZMİR'DE DE PROTESTO EDİLDİ

ANKARA’da Barış mitingi öncesi meydana gelen ve 97 kişinin yaşamını yitirdiği bombalı saldırı nedenile Hükümet’in 3 günlük yas ilan etmesinin ardından KESK, DİSK, TMMOB ve Türk Tabipler Birliği’nin bu süreler için aldığı grev kararı İzmir’de uygulandı. İzmir’de toplu ulaşımda çalışan otobüsler saat 06.00 ile 08.00 arası çalışmadı. Kamu işyerleri, belediyeler ve hastanelerde de sendika üyeleri çalışanların bir kısmı iş bıraktı.

 

Ege Üniversitesi Hastanesi önüne "Bu işyerinde Grev Var" pankartı asan KESK üyesi 100-150 kişilik sağlık hastane personeli sağlık çalışanı bombalı saldırıyı alkışlarla protesto etti. Üzerinde "Katilleri Tanıyoruz. Ankara 10 Ekim 2015" yazılı pankartı önünde toplanan sağlık çalışanları Hastane giriş kapısı yanında , "Hükümet İstifa", "Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz", "Yaşatmak için yaşamı durduruyoruz. Yaşam hakkımız için yaşamı durduruyoruz" sloganı attılar. Daha sonra Ankara’da yaşamanı yitirenler anıldı. Sağlık çalışınları yaşamını yitirenler için saygı duruşunda bulundu. Ege Üniversitesi Hastanesi Hastanesi’nde sağlık hizmetlerinde herhangi bir aksama olmadı.

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV