banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner296
25 Nisan 2024 Perşembe

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Çalışan emekliye ekstra zam

Emeklilerin gelirini artıracak müjdeler için gün sayılıyor. Çalışan emeklilerin maaşından yapılan yüzde 10'luk kesintinin kaldırılması gündemde. Böylece emeklinin eline geçen para da artacak.

26 Eylül 2015 Cumartesi 19:47
Çalışan emekliye ekstra zam
banner304
Çalışan emekliye ekstra zam
Emeklilerin gelirini artıracak müjdeler için gün sayılıyor. Çalışan emeklilerin maaşından yapılan yüzde 10'luk kesintinin kaldırılması gündemde. Böylece emeklinin eline geçen para da artacak.

Takvim'de yer alan habere göre hükümet, emeklilerin yüzünü güldürecek bir dizi müjde hazırlığında. Bu yıl yapılan 100 liralık seyyanen zamdan tüm emeklilerin yararlandırılması planlanırken, müjdeler bununla sınırlı kalmayacak. Emeklilere ilişkin pek çok konuda çalışma yapılıyor. Bunlardan biri de ticari faaliyette bulunan emeklilerden yapılan Sosyal Güvenlik Destek Primi kesintisinin kaldırılması.

YÜZDE 10'A ÇEKİLMİŞTİ

Hükümet, çıkardığı yasa ile, ticari faaliyette bulunan emeklilerin maaşından yapılan Sosyal Güvenlik Destek Primi kesintisini yüzde 15'ten yüzde 10'a çekmişti. Bu düzenleme, Temmuz ödeme dönemi itibariyle yürürlüğe girdi. Çalışan emekliler, böylece yüzde 5'lik bir avantaj yakaladı.

Maaştan yapılan kesintinin azalmasıyla, emeklilerin eline geçen para arttı. Şimdi ise bu kesintinin tamamen kaldırılması gündemde. Bu konudaki çalışmalar sürüyor. AK Parti'nin 4 Ekim'de açıklayacağı seçim beyannamesinde bu müjdenin de yer alması bekleniyor. Düzenlemenin hayata geçmesiyle, başta esnaf olmak üzere ticari faaliyette bulunan emeklilerden yapılan kesinti son bulacak.

Maaşlar da artacak. Örneğin; maaşı bin lira olan bir emekli esnaftan şu an aylık 100 lira destek primi kesiliyor. Bu emeklinin eline ayda 900 lira geçiyor. Kesintinin kalkmasıyla hesabına her ay bin lira yatacak. Eline ayda 100 lira daha fazla para geçecek.

Bunun yanında diğer zamlardan da yararlanılacak.

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV