banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner287
29 Mart 2024 Cuma

6 ay çakarlı araçla para taşıdık

Davutoğlu'ndan flaş açıklamalar

10. Ekonomik Kalkınma Planı'nı açıklayan Başbakan Ahmet Davutoğlu, konut alacaklara devlet desteğiyle ilgili detayları açıkladı. Davutoğlu, yeni evlilere ve daha düşük gelirlilere ilk ev için devlet desteği sağlanacağını kaydetti.

28 Ocak 2015 Çarşamba 13:08
Davutoğlu'ndan flaş açıklamalar
banner264
Davutoğlu'ndan flaş açıklamalar
10. Ekonomik Kalkınma Planı'nı açıklayan Başbakan Ahmet Davutoğlu, konut alacaklara devlet desteğiyle ilgili detayları açıkladı. Davutoğlu, yeni evlilere ve daha düşük gelirlilere ilk ev için devlet desteği sağlanacağını kaydetti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Onuncu Kalkınma Planı'nda Belirlenen Öncelikli Dönüşüm Programları 3. Basın Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, işgücü piyasasının daha etkin hale getirimeyi, nitelikli ve insana yaraşır istihdamı artırmayı, işsizliği azaltmayı ve işgücü verimliliğini yükseltmeyi amaçladıklarını vurgulayarak, ''Program dönemi sonunda yani 2018 sonunda kadınların işgücü katılım ve istihdam oranlarını her yıl ortalama 1 puan artırmayı, esnek çalışma biçimlerini yaygınlaştırmayı ve istihdam teşviklerinin etkinliğini artırmayı planlıyoruz. 43 adet eylem planı var bunun içinde'' dedi.

Davutoğlu'nun konuşmasında öne çıkan bazı başlıklar şöyle:

"Fabrikaların sektörlerine yönelik özel mesleki ve teknik eğitim okulu açabilmeleri için düzenleme yapacağız. Eğitim müfredatını her gence en az bir sanat veya spor dalında performans becerisi kazandıracak şekilde güncelleyeceğiz."

''Aktif iş gücü programlarına ilişkin bir izleme ve değerlendirme sistemi kuracak ve programların takiplerini 81 il düzeyinde gerçekleştireceğiz.''

"Kıdem tazminatı sisteminde yaşanan sorunların çözümü amacıyla ilgili sosyal taraflarla istişare halinde gerekli mevzuat düzenlemelerini yapacağız. İşsizlik sigortasından yararlanma koşullarını esnetmek ve yararlanma sürelerini arttırmak için mevzuat çalışması yapacağız."

"Bu programla başta yurtdışındaki vatandaşlarımız olmak üzere yerli ve yabancı nitelikli insan gücü için ülkemizi cazibe merkezi haline getireceğiz. Üniversite, sanayi, kamu ve araştırma merkezi arasındaki işbirliğini geliştireceğiz. Temel amacımız ülkemizden beyin göçünü engellemek ve ülkemizi başka ülkelerin beyinlerini cezbeden bir ülke haline getirmek. Bu çerçevede de 45 adet eylem var."

''Nitelikli insan gücü için çalışma izni sürecini hızlandıracak ve bu amaçla özel bir turkuaz kart sistemi geliştireceğiz. Turkuaz kart sistemi ile özellikle gelmelerini arzu ettiğimiz kişiler için bir ara alan oluşturacağız, Türkiye'de rahat kalacaklar, ikamet edecekler, vatandaş olmadan belli haklardan istifade ederek, böylece en kaliteli insan unsurunun Türkiye'ye gelişini temin edeceğiz.''

"Etiket ve ambalajları tüketicileri daha doğru bilgilendirecek şekilde düzenleyeceğiz. Bütün detaylar olacak."

"Kentsel dönüşüm alanlarında hakların devredilmesine imkan sağlayacak şekilde gayrimenkul sertifikası modeli geliştireceğiz. Bu da devrim mahiyetinde bir adım. Bu yolla imar değişikliği esnasında değer kaybına uğrayan bir yerden veya kamulaştırmalarda başka bir alana, bu gayrimenkul değerin menkul değer haline dönüştürülerek aktarılması ve disiplinize edilmesi.''

Konut edinmek isteyenlere devlet desteği

Başbakan Davutoğlu, konut edinmek isteyenlere yüzde 15'lik devlet desteği sağlanacağını, bunun kademeli olacağını belirterek, "Birisi derse ki ben dördüncü yılda, üçüncü yılda evi almak istiyorum, 4 ve 3. yıllar için kademelendirilmiş bir teşvik uygulaması olacak. 5 yıl için yüzde 15 ise, diyelim ki 4 yıl için yüzde 12, 3 yıl için yüzde 10 gibi kademelendirilmiş bir şekilde düzenleme getireceğiz" dedi.

Davutoğlu; "Bir yandan dinamik bir nüfusumuz var. Yeni evlilikleri ama iş sahibi evlilikleri teşvik etmek istiyoruz. Şu anda nüfus dinamik olsun, arz artsın, çok üretilsin istiyoruz. Bu da yeni ev alacaklar için teşvik sağlamakla olur. Konut sahibi olmak talebi artırıcı bir etki yapacak. İlk evde olacak. İkinci ve üçüncü evde değil. Bu da yeni evlilerle ilgili olacağından, evlilikleri teşvik etmek ve evlilikle ilgili sorunlara destek vermiş olacağız. Bu talep artışı, inşaat sektörünü de rahatlatacak" diye konuştu.

Son faiz indirimi doğru bir karar

Son faiz indiriminin doğru bir karar, Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın yaptığı açıklamanın da doğru yönde atılan bir adım olduğunu belirten Davutoğlu, "Önümüzdeki günlerde, haftalarda bu yapılacak toplantılarla faiz oranlarının daha aşağı bir trende doğru yönelmesi beklentisi hepimiz için söz konusudur, bu yönde bir karar alınacağı düşüncesindeyim" dedi.

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV