banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner248
19 Mart 2024 Salı

Milli Yol Partisi Beylikdüzü Gümbür Gümbür Geliyor

Devletten herkese yardım

Devlet annelere, evlenenlere, ev alanlara, hasta bakanlara, iş arayanlara, yetimlere birçok destekte bulunuyor. Toplu paranın yanında, düzenli maaş da sağlayan devlet, aile bütçesine katkı sağlıyor.

11 Ekim 2017 Çarşamba 14:51
Devletten herkese yardım
banner322
Devletten herkese yardım
Devlet annelere, evlenenlere, ev alanlara, hasta bakanlara, iş arayanlara, yetimlere birçok destekte bulunuyor. Toplu paranın yanında, düzenli maaş da sağlayan devlet, aile bütçesine katkı sağlıyor...
HASTA BAKANA 1000 TL


Devlet, engelli ya da çok yaşlı olduğu için bakıma muhtaç kişilerle aynı çatı altında yaşayanlara evde bakım parası veriyor. Aylık yeni yılla birlikte 1000 liraya çıktı. Evde bakım parası için Aile Bakanlığı’nın il ve ilçe müdürlüklerine başvuruluyor. Evde bakım aylığı alınabilmesi için bakılacak kişiye tam teşekküllü bir hastaneden sağlık kurulu raporu almak gerekiyor. Raporda ‘ağır engelli’ yazması şart.

İŞSİZ ANNEYE ÖDEME


Devlet anne olanlara annelere çocuk sayısına göre 600 liraya kadar doğum yardımı yapıyor. Çocuk yardımı için başvurular, Aile Bakanlığı İl Müdürlüklerine, Sosyal Hizmetler Müdürlükleri’ne, ilçelerde ise kaymakamlık binalarının içindeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına yapılıyor. Burada çocuğun 15 Mayıs 2015’ten sonra doğmuş olması şart. 122 lira da süt parası ödeniyor. Bu ödeme çalışan eş adına yapılıyor.

ÇALIŞAN ANNEYE 4857 LİRA


Çalışırken anne olanlara yapılan ödeme doğum izninin kullanıldığı dönemi kapsıyor. Bu ödeme için anne adına doğumdan önceki 1 yıl içinde en az 90 gün sigorta primi ödenmeli. Bu durumda örneğin asgari ücretli bir anneye en az 4425 lira ödenir. Bu parayı e-devlet üzerinden sorgulamak mümkün. Süt ve çocuk parasıyla toplam ödeme 4857 lira oluyor.

24 MAAŞ ÇEYİZ PARASI


Yetim kalan kız çocuklarına maaş bağlanırken, evlenmeleri durumunda ‘çeyiz parası’ ödeniyor. Bu ödenek SSK veya Bağkurlu anne veya babasının vefatı nedeniyle yetim maaşı alan kız çocuklarına veriliyor. Kız çocukları evlendiklerinde yetim maaşları kesiliyor ve 24 maaş tutarında toplu çeyiz parası veriliyor. Başvuru SGK’ya.

54 LİRA HARÇLIK


İşkur, İş Başı Eğitim Programı kapsamında işsiz vatandaşları hem meslek sahibi yapıyor hem de günlük 54 TL kazanmalarına olanak sağlıyor. Başvurular İşkur’a yapılıyor. Kayıt altına alınan işsiz uygun bir iş bulununca çağrılıyor
ve gerekli işlemler yapılıyor. Bunun için 15 yaşını tamamlamak yeterli.

HER YAŞLIYA MAAŞ


Yaşlılığı nedeniyle herhangi bir işte çalışamayan ve geliri olmayanlara devlet tarafından 65 yaş aylığı veriliyor. Aylık geliri 423 TL’nin altında kalan, eşinden ve başka bir yerden geliri olmayanlar bu maaşı alabiliyor. 65 yaş aylığı 3 ayda bir 652.44 TL olarak ödeniyor. Başvurular ilçelerdeki kaymakamlıklar ve vakıflara yapılıyor.

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV