banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner225
29 Mart 2024 Cuma

6 ay çakarlı araçla para taşıdık

Dolar rekora koşuyor

Küresel piyasalarda hızla yükselen dolar Türkiye'de de tırmanışa geçti.

09 Eylül 2014 Salı 17:17
Dolar rekora koşuyor
banner322
Dolar rekora koşuyor
Küresel piyasalarda hızla yükselen dolar Türkiye'de de tırmanışa geçti.
Dolar küresel gelişmelere paralel olarak en son 27 Mart'ta gördüğü 2.20 seviyesini geçti

Küresel piyasalarda hızla yükselen dolar Türkiye'de de güne sıçrama ile başladı ve 2.20 lirayı da aştı. Haftanın ilk gününü 2.16 lira dolayında kapatan ABD para birimi, günün ilk işlemlerinde 2.1750 liradan işlem gördükten sonra kesintisiz yükseldi ve 2.2002 lira ile 27 Mart’tan bu yana en yüksek düzeyine çıktı. ABD para birimi bu düzeye kadar yükseldikten sonra, 2.1990 - 2.2000 lira bandında hareket etmeye başladı.

Dolardaki yükselişe paralel olarak, parite itkisiyle yükselişe geçen euro da yeniden 2.80 lira sınırını aşarak 2.8229 liraya kadar yükseldi.

Piyasalardaki hareketlenme faizi de etkiledi ve Pazartesi günü yüzde 9'un altına inan gösterge tahvilin faizi bu düzeyi yeniden geçerek yüzde 9.01'e çıktı.

Borsa yüzde 2 geriledi

Dövizdeki hızlı tırmanış hisse senedi fiyatlarını ise düşürdü. Seans açılışında 82,183 puana kadar yükselen Borsa İstanbul Endeksi, dövizdeki yükseliş hız kazanınca inişe geçti ve 82 bin puanın altına inerek 81,601 puana kadar geriledi.

Doları FED’in araştırması tetikledi

Dolardaki hızlı tırmanışı, küresel yatırımcıların, ABD Merkez Bankası'nın (FED) faiz artırımları için görüşlerinin, bankanın yaptığı bir araştırma ile uyuşmadığını göstermesi tetikledi.

ABD Merkez Bankası'nın yaptırdığı araştırmanın sonuçlarına göre, yatırımcılar FED'in faizleri daha uzun süre düşük tutup daha yavaş artırmasını bekliyorlar.
Araştırmanın sonuçlarına ilişkin haber küresel piyasalara ulaştıktan sonra dolarda global olarak başlayan değer kazancı, tüm para birimlerinin yanında lirayı da geriletti.

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV