banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner314
29 Mart 2024 Cuma

6 ay çakarlı araçla para taşıdık

Dövizle vurgun

Döviz iniş ve çıkışından büyük paralar kazabileceğinizi vaat edenlere karşı dikkatli olun. İnternette ‘30 dolarla başladım, BMW X6 aldım’ şeklinde reklamlar görürseniz inanmayın. Kazanma şansı sıfıra yakın, mağduru ise binlerce...

31 Temmuz 2017 Pazartesi 08:49
Dövizle vurgun
banner322
Dövizle vurgun
Beylikdüzü Tabela

Döviz iniş ve çıkışından büyük paralar kazabileceğinizi vaat edenlere karşı dikkatli olun. İnternette ‘30 dolarla başladım, BMW X6 aldım’ şeklinde reklamlar görürseniz inanmayın. Kazanma şansı sıfıra yakın, mağduru ise binlerce...
Paradan kolayca para kazandıracak hikayeleri duyunca heyecanlanırız. Son günlerde bu tarz hikayeler bir hayli artmış durumda. ‘İnternetten 30 dolar yatırdım, kısa sürede 45 bin dolara çıktı, hayalimdeki BMW’yi aldım’ şeklinde paylaşılan hikayeler aslında dolandırıcılığın bir parçası. Ancak birçok kişi tuzak olan bu cazibeye kapılıp, parasını kaybediyor.
BUNU NASIL YAPIYORLAR?


Sistem döviz iniş-çıkışı üzerine kurulu. ‘İkili opsiyon’ da denilen sistemde işlemler internetten veya cep telefonundan yapılıyor. Örneğin; 3.50 olan doların belli bir süre içerisinde (1 saat gibi) 3.52’yi geçmeyeceği veya 3.49’un altına inmeyeceği opsiyonu satın alınıyor. Dolar belirlenen sürede bu alt-üst sınırda kalırsa yatırımcı kazanıyor, aksi durumda kaybediyor.
YASAL DAYANAĞI YOK


Tahmine dayalı yapılan işlemlerin yasal dayanağı ve denetimi yok. Hepsi yurtdışı bağlantılı internet siteleri üzerinden gerçekleşiyor. Adresleri Seyşeller veya Kıbrıs gibi adalar. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) 2012’de bu tarz sitelerde yapılan işlemleri ‘kumar’ olarak değerlendirmiş ve erişim engellenmişti. Ama son günlerde mantar gibi türemeye başladılar.
DEMO HESAPLA KAZANIYOR FAKAT...


Para; sitelere Visa (kredi kartı), QIWI cüzdanı, Webmoney ve Bitcoin gibi yollarlarla transfer ediliyor. Yüksek kazanç vaat eden ve 7/24 çalışan sistemde, önce size 10 bin dolarlık bir demo (deneme) hesabı açıyorlar. Demo hesapta işlem yapan mutlaka kazanıyor. Bu da bir an önce gerçek para ile işlem yapma iştahı yaratıyor. Ancak, gerçek para ile kazanç yerine kayıp var. Kazanan olsa da parasını hesabına aktaramıyor.
HAK ARAMAZ ZORLAŞIYOR


Yapılan işlem yasal olmadığı gibi yaşanan mağduriyetin giderilmesi ya da mahkeme ortamında hak aramak zorlaşıyor. Ayrıca, kredi kartıyla ödeme yapanlar bu sitelerle bilgilerini paylaştığından başka bir risk de ortaya çıkabiliyor. Mobil uygulama mağazaları Apple ve Play Store’dan indirilebilen uygulamaların altında sitelerle ilgili yüzlerce olumsuz yorum yer alıyor. Mutlaka okuyun.
FOREKS YASAĞIYLA ADETA GÜN DOĞDU


Foreks, bir ülkenin para birimi karşılığında başka bir ülke parasının alımı ya da satımı olarak tanımlanıyor. SPK, mağduriyetleri önlemek için bu işlemleri lisansla denetim altına almış ve yurtdışı internet siteleri üzerinden foreks işlemini yasaklamıştı. Bu nedenle daha basit olan korsan ‘ikili opsiyon’ sitelerinin arttığı ve denetimin zor olduğu söyleniyor.

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Anahtar Kelimeler: VurgunDövizDövizle Vurgun

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV