banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner288
24 Nisan 2024 Çarşamba

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Görevden uzaklaştırılan memura üçte iki maaş

Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü, darbe girişimi sonrasında görevden uzaklaştırılan memurlara maaşlarının üçte ikisinin ödeneceğini bildirdi.

09 Ağustos 2016 Salı 19:13
Görevden uzaklaştırılan memura üçte iki maaş
banner299
Görevden uzaklaştırılan memura üçte iki maaş

Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü, darbe girişimi sonrasında görevden uzaklaştırılan memurlara maaşlarının üçte ikisinin ödeneceğini bildirdi. Maliye, görevden uzaklaştırılmalarına rağmen maaşları peşin olarak tam yatırılmış memurlardan ise fazla ödenen üçte birlik kısmın borç çıkarılarak geri alınacağını bildirdi.

Audi Servisi

Maliye Bakanlığı, darbe girişimi sonrasında görevden uzaklaştırılan yaklaşık 70 bin devlet memurunun maaşlarının ne şekilde ödeneceğine açıklık getiren resmi yazıyı ülke genelindeki tüm mutemetlere gönderdi. Görevden uzaklaştırılan memurların hak ve yükümlülüklerinin 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 141'inci maddesinde düzenlendiğine dikkat çekilen yazıda, “Görevden uzaklaştırılan ve görevi ile ilgili olsun veya olmasın herhangi bir suçtan tutuklanan veya gözaltına alınan memurlara bu süre içinde aylıklarının üçte ikisi ödenir. Bu memurlar sosyal hak ve yardımlardan faydalanmaya devam ederler” denildi.

TAM ÖDEDİYSENİZ BORÇ ÇIKARIN

Mutemetlere gönderilen yazıda, memur maaşlarının peşin ödendiği, dolayısıyla 15 Temmuz darbe girişiminden sonra görevden uzaklaştırılmalarına rağmen maaşları peşin olarak tam ödenmiş olan memurlardan ise bu paranın geri alınması istendi. Yazıda, 15 Temmuz'dan sonra görevden uzaklaştırılan memurların o aya ait peşin ödenmiş aylıklarının, görevden uzaklaştırma tedbirinin tebliğ edildiği tarihten sonrasına ilişkin kısmının üçte birinin ilgili memur adına borç çıkarılmasının gerektiği belirtildi.

3 BİN LİRA MAAŞ 2 BİN LİRAYA DÜŞECEK

Buna göre, örneğin maaşı 3 bin lira olup bir ay süreyle görevden uzaklaştırılan bir memura 3 bin lira yerine 2 bin lira maaş ödenecek. 15 Temmuz'da 3 bin liralık maaşını peşin alan bir memur, örneğin 25 Temmuz'da görevden uzaklaştırılmışsa, 10 günlük sürenin maaşına dokunulmayacak, ancak 14 Ağustos'a kadar olan 20 günlük peşin ödeme için memura 666 lira borç çıkarılacak.
SUÇSUZ BULUNURSA İADE EDİLECEK

Yazıya göre, açığa alınan memurlardan beraat edenler, haklarında memurluktan çıkarmadan başka bir disiplin cezası verilenler, hükümden önce haklarındaki kovuşturma genel af ile kaldırılanlar ile memurluğa engel olmayacak bir ceza alıp cezası ertelenenlerin maaşlarından kesilen üçte birlik tutar kendilerine iade edilecek. Ayrıca, görevden uzakta geçirdikleri süre içerisindeki derece yükselme kayıpları telafi edilecek.

EMEKLİ KESENEĞİ DE DÜŞECEK

Maliye Bakanlığı'nın yanı sıra SGK da görevden uzaklaştırılan memurların emekli keseneklerine açıklık getirdi. SGK'nın gönderdiği yazıda, görevden uzaklaştırılan memurların aybaşından görevden uzaklaştırma tedbirinin alındığı tarihe kadarki günler için sigorta primine esas kazançlarının tamamı, görevden uzaklaştırma tarihinden ay sonuna kadarki günler için ise prime esas kazançlarının yarısı üzerinden prim ödenmesi gerektiği bildirildi.




Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV