banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

25 Nisan 2024 Perşembe

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Hükümet'in 2014 yılı ayrıntılı programı

HÜKÜMETİN 2014 Programı’ndan ilk altı ay için asgari ücrete yüzde 3, emekli aylıklarına ise yüzde 2.85 zam çıktı.

05 Kasım 2013 Salı 07:52
Hükümet'in 2014 yılı ayrıntılı programı
banner304
Hükümet'in 2014 yılı ayrıntılı programı
HÜKÜMETİN 2014 Programı’ndan ilk altı ay için asgari ücrete yüzde 3, emekli aylıklarına ise yüzde 2.85 zam çıktı. Ekonomi yönetiminin hedeflerinin yer aldığı programa göre gelecek yıl doğuma bağlı analık, babalık, refakat ve ücretsiz izinler, kadınların istihdamını azaltmayacak şekilde iyileştirilecek. Programa göre gelecek yıl tüm kamu personeli maaş ve ücretlerine 175 lira seyyanen zam yapılması amaçlanırken, 7 milyar liralık da özelleştirme geliri elde edilmesi bekleniyor. Programa göre en son günlerin en çok tartışılan konusu haline gelen kadın istihdamına da özel yer verildi. İş dünyasını yakından ilgilendiren düzenlemelerden, makroekonomik hedeflere kadar birçok başlığın yer aldığı hükümetin 2014 programında şu noktalara yer verildi:
ÖZEL SEKTÖRE KREŞ DESTEĞİ
Doğuma bağlı izinlerde özel sektör ve kamu arasındaki farklar giderilecek. Doğum sonrası işe dönüşlerin garanti altına alınması ve doğum nedeniyle işyerinde kadın ayrımcılığın önlenmesi amacıyla hukuki düzenlemeler yapılacak. Ebeveynler için doğuma bağlı olarak uzaktan, kısmi veya yarı zamanlı çalışma gibi alternatif modeller geliştirilecek. Kreşlerin uygun ücretli olması için özel sektöre teşvikler verilecek.
Asgari ücretin 2014 yılı Ocak ve Temmuz aylarında yüzde 3 oranında, devredilen SSK ve Bağ-Kur emekli aylıklarının ise önceki altı aylık enflasyon tahminine göre Ocak ve Temmuz aylarında sırasıyla yüzde 2.85 ve yüzde 2.36 oranında artırılması öngörülüyor.
ÖZELLEŞTİRMEDEN 7 MİLYAR
Başbakan Tayyip Erdoğan’ın “Devlet eliyle bahis oynama dönemi bitiyor” açıklamasının ardından hükümet, 2014 yılında Milli Piyango da dahil olmak üzere özelleştirmeden 7 milyar liralık gelir elde etmeyi hedefliyor. Gelecek yıl fon gelirlerinin 8,2 milyar lira, fon giderlerinin 5,9 milyar lira, fon sistemi finansman fazlasının 2,4 milyar lira olması hedefleniyor.
Ek zam umudu
Yeni anayasa çalışmalarında partilerin uzlaştığı asgari ücretten vergi alınmaması önerisi gerçekleşirse, çalışana 65 TL'lik ek zam umudu doğacak
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın asgari ücretten vergi alınmaması önerisine destek vermesi 20 milyon kişiyi heyecanlandırdı. Bu konuda yasal düzenleme yapılırsa, devlet 4 milyar liralık alacağından vazgeçmiş olacak. Bu para çalışana ilave gelir olarak yansıyacak.

EK GELİR OLACAK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, asgari ücretin vergi dışı bırakılmasıyla doğacak farkın işçiye yansıtılmasını istiyor. Asgari ücret üzerinden hâlâ 56.84 lira Gelir Vergisi ile 7.75 lira Damga Vergisi alınıyor. Bu vergilerin kaldırılması durumunda halen net 803 lira olan asgari ücret 65 lira zamlanacak. Evdeki asgari ücretli kişi sayısına göre bu miktar katlanacak.

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV