banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner319
29 Mart 2024 Cuma

6 ay çakarlı araçla para taşıdık

İşte seçim sonrası ilk rakamlar

1 Kasım Genel Seçimleri'nin Ak Parti'nin zaferiyle sonuçlanmasıyla Dolar/TL bankalararası piyasada 2,76 ile 3 ayın en düşüğüne geriledi.

02 Kasım 2015 Pazartesi 10:30
İşte seçim sonrası ilk rakamlar
banner304
İşte seçim sonrası ilk rakamlar
1 Kasım Genel Seçimleri'nin Ak Parti'nin zaferiyle sonuçlanmasıyla Dolar/TL bankalararası piyasada 2,76 ile 3 ayın en düşüğüne geriledi.

TL, seçimin AK Parti'nin tek başına iktidarına işaret etmesi ile dolar karşısında yüzde 5'e yakın değer kazancı ile 2.76 'ın altına indi.

 

Seçimlerde sandıktan tek parti iktidarının çıkması ile iç piyasada büyük bir belirsizlik ortadan kalkmış oldu. Son dönemde koalisyon beklentileri fiyatlanırken, sandıktan tek parti iktidarının çıkması piyasalarda sürpriz etkisi yarattı.

Borsa İstanbul (BİST) 100 endeksi güne 4244 puan artışla 83.653 puandan başladı. Açılış itibariyle hisse senetleri ortalama yüzde 5,35 oranında değer kazandı.  Borsa İstanbul'da işlem gören hisselerden sadece Doğan Grubu ve Koza Grubu'na ait olan hissele düşüştü. Bu iki grup dışındaki tüm hisselerde artış yaşanıyor.

Siyasi istikrarın sağlanması ile Türk Lirası yeni haftaya hızlı başladı. TL, dolar karşısında yüzde 5'e yakın değer kazandı.
Bankalararası piyasada güne 2,8250 seviyesinden başlayan dolar kuru 2,76 seviyesine kadar indi. Kur, cuma günü son işlemde 2.9095 seviyesindeydi.

Euro ise benzer oranda bir düşüşle 3,0617 TL'ye geriledi.
Uzmanlar, üçüncü seçim olasılığının ortadan kalkmasının ve önümüzdeki 4 yıl boyunca genel seçim yaşanmayacak olmasının piyasalar tarafından fiyatlandığını belirtiyor.


Faiz tek haneye geriledi

Seçimlerin ardından 2 yıllık gösterge tahvilin faizi yüzde 10'un altına geldi.

Dolardaki düşüş sonrasında faiz de geriledi. 2 yıllık gösterge tahvilin bileşik faizi yüzde 9,67'ye geriledi. Cuma günü yüzde 10,18'den kapanmıştı.

10 yıllık tahvilin bileşik faizi ise Cuma günkü yüzde 9,77 olan kapanış seviyesinin ardından yüzde 9,24'e geriledi.

İpek-Koza ve Doğan hisseleri kayıplarda

Borsada seçim coşkusu yaşanırken İpek-Koza Grubu ve Doğan Grubu şirketleri sert kayıplar yaşıyor.

Borsa İstanbul (BİST) 100 endeksi seçim sonrasında yüzde 5'i aşan bir yükselişle 83 bin seviyesinin üzerinde güne başladı.

Borsada bu denli bir yükseliş yaşanırken, AK Parti hükümeti ile daha önce sorun yaşayan Doğan Grubu ve İpek-Koza Grubu hisselerinde sert düşüşler görülüyor.

Endekste saat 09:41 itibariyle sadece 12 hissede düşüş görülürken, bu hisselerin neredeyse tamamına yakını bu iki grubun şirketlerinden oluşuyor.

 

 Çeyrek altın fiyatları sert düştü

Kapalıçarşı'da işlem gören altının gram fiyatı 101,34 lira ile son iki buçuk ayın en düşük seviyesine geriledi. Çeyrek altın şu dakikalarda 168 liradan, Cumhuriyet Ata lira ise 686 liradan alınıyor.

Genel seçim sonuçlarının ardından güne sert düşüşle başlayan altının gram fiyatı, daha çok dolar/TL'deki yüzde 5'e yakın gerilemenin etkisiyle Kapalıçarşı'da 101,34 liraya kadar gerileyerek 17 Ağustos'tan bu yana en düşük seviyesini gördü.

AK Parti'nin resmi olmayan sonuçlara göre iktidarı tek başına elde etmesinin ardından TL varlıklara artan ilgi ile sert bir şekilde düşen altının gram fiyatı şu dakikalarda 102,4 lira seviyelerinde dengelenmeye çalışıyor, altının ons fiyatı ise yatay bir seyirle 1.142 dolardan işlem görüyor.
 

 Gözler kredi derecelendirme kuruluşlarında

Seçim sonrası yurtiçi piyasalarda pozitif fiyatlama devam ederken gözler bu hafta kredi derecelendirme kuruluşu S&P’nin 6 Kasım Cuma günü gerçekleştireceği Türkiye not güncellemesinde olacak.

Kuruluş en son bu yıl 8 Mayıs’ta Türkiye'nin yatırım yapılamaz seviyede olan yabancı para cinsinden BB+ olan notunu ve negatif görünümünü teyit etmişti.
 

ABD tarafında ise bugün açılanacak olan ISM İmalat PMI, Üretim PMI verileri ve FOMC Üyesi Williams'ın konuşması yakından takip edilecek.


Hafta genelinde ise Çarşamba günü FED Başkanı Janet Yellen’ın açıklamaları ve Cuma günü açıklanacak olan ABD tarım dışı istihdam verisi piyasalar açısından önem taşıyor.


seo, web tasarım, seo yazılım,

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV