banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner319
19 Mart 2024 Salı

Milli Yol Partisi Beylikdüzü Gümbür Gümbür Geliyor

Kadın Girişimciler “İş Dünyasında Kadın İletişim Ağı“ Projesi Birlikte Daha Güçlü

KAGİDER koordinatörlüğünde, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen İş Dünyasında Kadın İletişim Ağı (Women Business Network W-BUN) projesi 33 ilden kadın girişimci derneklerinin başkanları ve temsilcilerinin katılımıyla Ankara'da anlatıldı.

22 Ekim 2019 Salı 16:51
 Kadın Girişimciler “İş Dünyasında Kadın İletişim Ağı“ Projesi Birlikte Daha Güçlü
banner267
Kadın Girişimciler "İş Dünyasında Kadın İletişim Ağı" Projesi Birlikte Daha Güçlü


KAGİDER koordinatörlüğünde, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen İş Dünyasında Kadın İletişim Ağı (Women Business Network W-BUN) projesi 33 ilden kadın girişimci derneklerinin başkanları ve temsilcilerinin katılımıyla Ankara'da anlatıldı.

Klima Servis 

Kadın girişimcilerin katma değerli üretim ve ihracat artışının öncüsü olmaları görüşüyle yola çıkan proje katılımcı sivil toplum kuruluşlarının ve kadınların hizmet ve danışmanlık almaları, Ortaklıklar ve Ağlar Hibe Programı'nın küresel hedefine katkıda bulunmayı, politika ve karar alma süreçlerine daha aktif, demokratik katılım yoluyla sivil toplumun gelişimini hedefliyor.

Kombi Servis

Koordinatörlüğünü KAGİDER'in yaptığı KAİSDER ve BUİKAD paydaşlığında yürütülen, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen İş Dünyasında Kadın İletişim Ağı (Women Business Network W-BUN) projesinin lansmanı Ankara'da gerçekleşti.

22 Ekim Salı günü, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk,Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Fatma Şahin, Ticaret Bakan Yardımcısı Gonca Yılmaz Batur, Dışişleri Bakanlığı AB Başkanlığı Proje Uygulama Daire Başkanı Bülent Özcan'ın konuşmalarıyla destek verdiği etkinlikte Van'dan İzmir'e uzanan Türkiye'nin 33 ilinden kadın girişimci derneklerinin başkanları ve temsilcileri buluştu.



Kadın girişimcilerin katma değerli üretim ve ihracat artışının öncüsü olmaları görüşüyle yola çıkan proje aynı zamanda katılımcı sivil toplum kuruluşlarının ve kadınların hizmet ve danışmanlık almaları, Ortaklıklar ve Ağlar Hibe Programı'nın küresel hedefine katkıda bulunmayı, politika ve karar alma süreçlerine daha aktif, demokratik katılım yoluyla sivil toplumun gelişimini hedefliyor. Kadınların iş dünyasında gerekli bilgilere ve iş pazarlarına ulaşmaları için etkin bir iletişim ağı içerisinde olmalarını amaçlayan İş Dünyasında Kadın İletişim Ağı (Women Business Network W-BUN) projesi küçük ve orta ölçekli bir çok kadın girişimcileri bir araya getirecek.

Etkinlikte kadın girişimci derneklerinin başkanları ve temsilcileriyle buluşan Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk: "Kadın girişimciliği temel alan bu toplantıda hem farkındalığın artmasına hem de karşılıklı iletişimin gelişmesine büyük katkılar sağlayacağına inanıyorum. Burada yapılacak fikir ve bilgi alışverişiyle herkes için ufuk açıcı bir iklim oluşacak. Bu anlamda KAGİDER'in girişimciliği arttırma noktasındaki bütün çalışmalarını çok değerli buluyorum. Bu çalışmalarla inanıyoruz ki kadın girişimciliği, kadın istihdamı istediğimiz yüksek seviyelere ulaşacak" açıklamasında bulundu.



KAGİDER Başkanı Emine Erdem: "Projemiz toplumsal cinsiyet eşitliği için tarihi bir dönüm noktası olacak"

Etkinlikte projeyle ilgili konuşan KAGİDER Başkanı Emine Erdem: "Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) olarak 17 yıldır kadının girişimcilikte, sosyal hayatta ve politikada güçlenmesi, toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması hedefiyle çalışıyoruz.Kadınların sosyal ve ekonomik olarak güçlendirilmesi adına 17 yıllık tarihimizin en kapsayıcı ve en önemli projelerinden birinde yer almanın heyecanını yaşıyoruz."



Konuşmasını sürdüren Erdem: "İş Dünyasında Kadın İletişim Ağı" projemizin, kadın girişimciliğinin güçlendirilmesi ve toplumsal cinsiyet eşitliği hedefimizin gerçekleştirilmesi yolunda tarihi bir dönüm noktası olacağına inanıyorum. Bu inanç ve kararlılıkla hazırladığımız projemizin Avrupa Birliği ve devletimiz tarafından aynı inançla desteklenmesinden mutluluk duyuyoruz.

Kamu ve özel sektörün kadın girişimcilerden ürün ve hizmet alması ülkenin ekonomik ve sosyal gelişimine katkı sağlayacağını ifade eden Erdem, Türkiye'nin her bölgesinde faaliyet gösteren iş kadını sivil toplum örgütleri arasında güçlü ve etkin bir dayanışmayı gerçekleştiren güçlü bir iletişim ağı olacaktır. Aynı zamanda kadın girişimciliğine dair kamuoyu yaratacak girişimler için de bir zemin niteğinde" dedi.



Etkinlikte konuşan Ticaret Bakan Yardımcısı Gonca Yılmaz Batur: "Sivil toplum kuruluşlarımızın da kadınlarımızın ekonomiye katkı sunmasında çok önemli bir rol oynadığına inanıyoruz. Bu kapsamda; önde gelen sivil toplum kuruluşlarımızın el birliğiyle İş Dünyasında Kadın İletişim Ağı Projesi'ni hayata geçirmelerini çalışmalarımız için tamamlayıcı ve güçlendirici bir unsur olarak görüyoruz. Bu proje ile işkadınlarımızın güçlendiklerini, işlerinde başarıya ulaştıklarını ve diğer kadınlarımızın önünü açmak için çalıştıklarını görmekten büyük memnuniyet duyuyoruz. "

İş Dünyasında Kadın İletişim Ağı projesi katılım öncesi Avrupa Birliği mali yardımları altında desteklenen bir proje. Biz Avrupa Birliği başkanlığı olarak katılım öncesi mali yardımın genel koordinasyonundan sorumlu kuruluş olarak aynı zamanda Sivil Toplum Örgütlerine sağlanan desteklerle ilgili çalışmaları koordine eden kuruluş olarak bu projenin bir parçası olmaktan büyük onur duyuyoruz. Avrupa Birliği başkanlığı olarak özellikle projenin yürütülmesi ve bundan sonraki süreçte özellikle kamuyla diyalogun geliştirilmesi konusunda her türlü desteği bundan sonraki çalışmalarda da gerçekleştireceğiz "dedi



Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Fatma Şahin: "Bu yönde ülkemizdeki kadın girişimcilerini desteklemek amacıyla 2002 yılından beri aktif olarak hizmet veren Kadın Girişimciler Derneğinin, herhangi bir kâr amacı gütmeden ve iş kurmak isteyen bayanlara destek sağlaması bu işin sadece devletin sorumluluğunda olmadığını, isteyen herkesin bu işe destek olabileceğinin en güzel kanıtıdır.

Devletimizin, destek ve teşviklerini kadın girişimcilere de uygulaması, ülkenin potansiyelinden daha çok faydalanabilmeyi gözler önüne seren bir gerçektir. Çünkü Kadın girişimcinin farkına varmamış bir ülke, henüz tam anlamıyla ekonomik büyüme potansiyelini kullanamıyor, demektir.

Siyaset alanında kadın aday kontenjanları nasıl ki demokrasimizi zenginleştiriyorsa, girişimcilikte kadınların özel olarak teşvik edilmesi de ekonomik ve sosyal kalkınmaya öyle zenginleştiriyor. Bu nedenle; kadın nüfusunun ekonomik faaliyetlere ve üretime katılmasının zamanı geldi ve geçiyor bile"



Kadın girişimciler platform sayesinde büyüyecek

İş Dünyasında Kadın İletişim Ağı projesinin hayata geçirilmesinde ilk adım olarak kurulan www.ticaretinkadinlari.com, sahip, teknik altyapısı güçlü, kapasitesi yüksek, işlevsel bir platformun kuruluşunu gerçekleştirdi. Web platformu, bu hibe programının hedefleriyle uyumlu olarak Türkiye'deki tüm girişimci kadın STK'larını, kadınların kamu ve özel sektörün mal ve hizmet satın almak için düzenlediği ihaleler alanında başarılı olabilmeleri, gerekli bilgilere ve pazarlara ulaşabilmeleri için güçlü bir araç niteliğinde olacak. Kurulan portal ile girişimci kadınlar tek bir çatı altında birbirlerini destekleme, ortak iş yapma ve girişimci kadınlar ile iş yapmak isteyen kurumlar bir araya gelecek.



Projenin yasa tasarısı haline dönüşmesi hedefleniyor

Proje ile kamu sektörüyle müzakere edilecek bir tasarı için teklif sunulması, İş Dünyasında Kadın İletişim Ağı'nın katılımcı STK'ların ve kadınların hizmet ve danışmanlık almaları, ulusal ve uluslararası ölçekte mevcut diğer kuruluşların kapasitelerini geliştirmeleri hedefleniyor.







Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV