banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner296
23 Nisan 2024 Salı

Dijital Yapay Zeka Mı

KOBİ’ler büyümek için neler yapmalı?

Sürekli gelişen ve büyüyen dünyada KOBİ’ler ayakta durmak ve daha fazla büyümek için neler yapmalıdır? KOBİ’lerin gelişmesi için sadece üretim yapmak yeterli midir?

26 Ekim 2015 Pazartesi 10:26
KOBİ’ler büyümek için neler yapmalı?
banner322
KOBİ’ler büyümek için neler yapmalı?
Sürekli gelişen ve büyüyen dünyada KOBİ’ler ayakta durmak ve daha fazla büyümek için neler yapmalıdır? KOBİ’lerin gelişmesi için sadece üretim yapmak yeterli midir?

KOBİ kredileri
 
KOBİ demek sermayesi az olan, öz kaynakları sınırlı işletme demek. KOBİ’ler büyümek ve gelişmek için krediye ihtiyaç duyar. Sermaye ihtiyacınızı karşılamak, şirketinizin ihtiyacına uygun kredileri tespit etmek ve kredi yönetiminizi yapmak için profesyonellerden destek alabilirsiniz.
 
Nakit yönetimi
 
İşletmenize en uygun ödeme ve tahsilat çözümlerini belirlemek, fon fazlası, ödeme ve tahsilat yönetimi için uzmanlardan destek alarak nakit yönetimini sağlayabilirsiniz. Bu sayede işletmenizin verimini artıracağınız gibi, kurumsallaşma yolunda da büyük katkılar elde edeceksiniz.
 
Hibe ve destekler
 
Devletin, Avurpa Birliği’nin ve diğer kurum-kuruluşların KOBİ’ler için sağladığı destek ve hibe programlarıyla, işinizi büyütebilir, dış pazarlara açılabilir ve pazar payınızı büyütebilirsiniz. Ülkemizde KOBİ’lerin eksik kaldığı noktalardan birisi de hibe ve destek programlarından haberdar olmak. Çoğu KOBİ bu fırsatlardan haberdar olamadığı için birçok fırsattan yararlanamıyor.
 
İhracat
 
Türkiye ekonomisi içinde yer alan, istihdam ve üretim açısından önemli bir paya sahip olan KOBİ’ler, bu payın tersine ihracat içinde yeterli paya sahip değil. Bunun belli başlı birkaç sebebi var, en önemlilerini sıralarsak: Teknoloji kullanımı, finansman, yönetimde kurumsallaşamama, dış pazarlardaki sert rekabet ve döviz kuru diyebiliriz. Tüm bunları aşmak için de profesyonel bir destek olmazsa olmazdır. İhracatta pay sahibi olan bir KOBİ’nin büyümesi ise kaçınılmazdır.
 
Markalaşmak
 
KOBİ’lerin temel eksiklerinden birisi de markalaşmak. KOBİ’nizin kurumsallaşması, büyümesi ve uzun ömürlü olması için kurumsal kimliğinizin oluşması gerekir. Ulusal ve uluslararası alanda fark yaratmak için markalaşmak kaçınılmazdır. Rakipleriyle rekabet sağlamak ve avantaj sağlamak isteyen KOBİ’ler kurumsallaşma yolunda danışmanlık hizmeti almaktadır.
 
Dijital çağa ayak uydurmak
 
Dünyada ve Türkiye’de firmalar her geçen gün pazarda yer bulmak, gelirlerini arttırmak ve işlerini büyütmek için yeni yollar aramayı sürdürüyorlar. Müşterilerin değişen ihtiyaçlarını ve taleplerini karşılarken aynı anda iş verimliliğini ve kârlılığı yüksek tutmak da büyük bir mücadele haline geliyor.
 
Yalnızca geleneksel yöntemlerle iş hayatına devam etmeye çalışan firmalar da bu yolda oldukça zorlanıyorlar. Bu zorlukların üstesinden gelmenin en iyi yöntemlerinden biri de işinizi dijital ortamlara taşımaktır. E-ticaret, internet üzerinden müşterilerinize alternatif bir alışveriş kanalı yaratarak işinizi büyütmeye ve geliştirmeye yardımcı olur. Tabii ki e-ticaret’e adım atma kararı tek başına yeterli değil. Yüksek rekabet ortamında başarılı olmak zorlaşıyor. E-ticaret’e doğru bir başlangıç yapabilmek ve zorlukları aşabilmek için iyi bir planlama ve strateji şart.

seo yazılım - web tasarım -

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV