banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner248
29 Mart 2024 Cuma

6 ay çakarlı araçla para taşıdık

Köprü ve otoyol ihalesi iptal edildi

Maliye Bakanlığı, köprü ve otoyol ihalesini iptal etti.

23 Şubat 2013 Cumartesi 08:28
Köprü ve otoyol ihalesi iptal edildi
banner265
Köprü ve otoyol ihalesi iptal edildi
Maliye Bakanlığı, köprü ve otoyol ihalesini iptal etti.

Türkiye'nin en büyük özelleştirme ihalelerinden biri olan köprü ve otoyol ihalesiyle ilgili tartışmaları bitiren sözler Maliye Bakanlığı'ndan geldi. Maliye Bakanlığı, Koç-UEM-Ülker ortaklığının 5.7 milyar dolara kazandığı köprü ve otoyolların özelleştirme ihalesinin iptal edildiğini açıkladı.
ERDOĞAN ''GELİRİ DÜŞÜK GELDİ'' DEMİŞTİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde sinyalini verdiği köprü ve otoyol ihalesi bugün Maliye Bakanlığı'nca iptal edildi. Erdoğan, aralık ayında 5.7 milyar dolara Koç, Ülker ve Malezyalı UEM ortaklığının kazandığı köprü ve otoyol ihalesinin iptal edileceğinin sinyalini vererek, "Geliri düşük geldi. Daha yüksek beklentilerimiz var" demişti.
BAKANLIKTAN YAPILAN AÇIKLAMA

Maliye Bakanlığı'ndan iptal ile ilgili yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Edirne-İstanbul-Ankara Otoyolu”, “Pozantı-Tarsus-Mersin Otoyolu”, “Tarsus-Adana-Gaziantep Otoyolu”, “Toprakkale-İskenderun Otoyolu”, “Gaziantep-Şanlıurfa Otoyolu”, “İzmir-Çeşme Otoyolu”, “İzmir-Aydın Otoyolu, “İzmir-Ankara Çevre Otoyolu”, “Boğaziçi Köprüsü” ve “Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve Çevre Otoyolu" ve bunlar üzerindeki hizmet tesisleri, bakım ve işletme tesisleri, ücret toplama merkezleri ve diğer mal ve hizmet üretim birimleri ile varlıkların tek paket halinde, fiili teslim tarihinden itibaren 25 yıl süre ile İşletme Haklarının Verilmesi yöntemiyle özelleştirilmesine ilişkin olarak Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nca nihai pazarlık görüşmeleri 17/12/2012 tarihinde tamamlanmış olan ihalenin iptaline karar verilmiştir."

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV