banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner300
28 Mart 2024 Perşembe

6 ay çakarlı araçla para taşıdık

Mazotun litresi 1.1 liraya düştü’

10 numara yağ pazarında alanlarını kaybetmemek için Suriye’den gelen kaçak mazotla rekabet giren 10 numara yağ kaçakçıları, fiyatlarda indirime gitti.

01 Ağustos 2014 Cuma 07:04
Mazotun litresi 1.1 liraya düştü’
banner312
Mazotun litresi 1.1 liraya düştü’
10 numara yağ pazarında alanlarını kaybetmemek için Suriye’den gelen kaçak mazotla rekabet giren 10 numara yağ kaçakçıları, fiyatlarda indirime gitti.

Tabela

SURİYE’den gelen kaçak mazotun sınır illerinde 1.09 liradan, diğer bölgelerde ise 1.8 liradan satılması üzerine ‘kampanya’ yapan kaçak 10 numara yağ tüccarları fiyatlarda indirime gitti. Suriye’den gelen kaçak mazot fiyatlarıyla baş edebilmek için fiyat kıran kaçakçılar, en az 3 liradan satılması gereken 10 numara yağın fiyatını 2.2 liraya kadar düşürdü. Sektör temsilcileri bazı yerlerde içeriğinde ne olduğu belli olmayan kalitesiz 10
numara yağın fiyatının 1.8 liraya kadar indiğini ifade etti. Şehir içinde 2.5 liradan satılan bu yağlar kırsal bölgelerde çok daha ucuza satışa sunuluyor.

PAZAR KAYBETMEMEK İÇİN

Geçmişte sadece kaçak mazotun Irak’tan geldiğini dile getiren Türkiye Akaryakıt Bayileri Petrol Ve Gaz Şirketleri İşveren Sendikası (TABGİS) Başkanı Ferruh Temel Zülfikar, bu bölgeden gelen kaçak mazotun az miktarda olduğunu, Suriye’nin devreye girmesiyle çok daha fazla kaçak mazot girişinin olduğunu söyledi. Hükümetin 10 numara ile mücadelede bir takım adımlar attığına vurgu yapan Zülfikar, “ÖTV oranlarını arttırarak 10 numara yağ kullanımını azalttılar. Ancak Suriye’den gelen kaçak mazotun fiyatı çok düşük seviyelere gelince 10 numara yağın fiyatları da indirildi. Kaçakçılar pazarlarını kaybetmemek için böyle bir yol seçti” dedi.

İÇERİĞİNİ BİLMİYORUZ

İsmini dahi bilmedikleri madeni yağların Türkiye’ye kaçak yollarla sokulduğunun altını çizen Zülfikar, “Bunlar yanıcı ve parlayıcı maddeler. Tüketiciler deposuna resmen bomba döküyor” dedi. Kamyon ve otobüslerin depolarına trafo yağının da girdiğini söyleyen Zülfikar, “Trafo yağı da son dönemlerde kullanılmaya başlandı. Birçok yağ cinsi var ve bir takım kimyasallarla içerikleri değiştiriliyor. Trafo yağı, inceltici bazı kimyasallarla yakıta dönüştürülüyor. 40 dereceye ulaşan sıcak havalarda da araçlar patlamaya hazır bombaya dönüşüyor” ifadelerini kullandı.

Bombalar şehiriçine kadar girdi

BU tip yakıtların sadece otobüslerde kullanılmadığını belirten Zülfikar, “Halk otobüslerinde, minibüslerde hatta dizel olan binek araçlarda bile kullananlar
var. Geçmişte bazı halk otobüsleri sıfır ÖTV ile getirilen denizcilkte kullanılan yakıtları kullanıyordu. Bu durum engellendi. Şimdi bu kapı kapanınca 10 numara yağ ile depolarını dolduruyorlar. Minibüslerde bu tip yağları kullanıyor. Bombalar şehiriçine kadar girdi” dedi.

Kullanan da cezalandırılmalı

10 numara yağın engellenmesi için satıcıya ceza kesilmesinin yeterli olmadığını söyleyen Zülfikar, “Yargıtay bu konuda tüketi- ciye de ceza kesile- bileceğine karar verdi. Ceza da 1500 TL” diye konuştu.

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV