banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner306
19 Nisan 2024 Cuma

12 yıl sonra Başkan Erdoğan'dan Irak ziyareti

Mustafa Koç son yolculuğuna uğurlanıyor

Geçtiğimiz perşembe sabahı spor yaparken kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, bugün tüm sevenlerinin eşliğinde son yolculuğuna uğurlanıyor.

24 Ocak 2016 Pazar 14:12
Mustafa Koç son yolculuğuna uğurlanıyor
banner266
Mustafa Koç son yolculuğuna uğurlanıyor
Geçtiğimiz perşembe sabahı spor yaparken kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, bugün tüm sevenlerinin eşliğinde son yolculuğuna uğurlanıyor.

Sabah saatlerinde ilk olarak Koç Holding binasının önünde kısa bir tören düzenlenen Mustafa Koç'un Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tatbikat Camii'nde kılınan cenaze namazı da sona erdi.

Koç'un cenazesi şu sıralarda camiden ayrılarak defnedileceği Zincirlikuyu Mezarlığı'na doğru yola çıkıyor.

İLK TÖREN KOÇ HOLDİNG BİNASINDA YAPILDI

 
beylikdüzü tabela reklam

Son yolculuğuna bugün uğurlanan Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç için Üsküdar'daki Koç Holding binasında tören düzenlendi. Saat 09.30 sıralarında başlayan tören 10.15 sıralarında sona erdi.

Basına kapalı gerçekleşen törene Koç'un ailesi, akrabaları ve çalışanları katıldı. Koç Holding binasının önündeki törenin ardından Mustafa Koç'u taşıyan cenaze aracı Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tatbikat Camii'ne doğru hareket etti.

 

 SEĞMENLER NÖBET TUTTU

 

Ankaralı olan Mustafa Koç için Ankaralı Seğmenler tabutun yanında nöbet tutmaya başladı. Tabut üzerine aile bireylerini temsilen çiçekler bırakıldı. Tabutun başına Mustafa Koç'un fotoğrafı ve Fenerbahçe logolu bayrak bulunuyor. 

 

 

KOÇ AİLESİNİN SANCAK MİRASI


Mustafa Koc'un tabutunun üzerine babaannesi Sadberk hanımın adına kurulan Sadberk Hanım müzesinde muhafaza edilen aileye ait Osmanlı sancağı örtüldü. Kırmızı renkli sancağın uzerinde 'hak ve gercek olan kainatin sahibi Allahtan baska ilah yoktur. Güvenilir ve sözünde sadık Muhammed onun elçisidir' yazdigi öğrenildi. Aile geleneğince aynı sancak Vehbi Koç ve 2003 yılında hayatını kaybeden hala Sevgi Gönül'ün cenazelerinde de kullanıldı 19. yy sonu 20. yy başına ait olan sancak Sadberk hanım müzesinde sergileniyor.

 

Öte yandan Mustafa Koç'un cenazesinin Marmara İlahiyat Camii'nin yeniden inşa edilmesinin ardından camiden kaldırılan ilk cenaze olduğu öğrenildi. Caminin tamamlanması ve musalla taşının yerleştirilmesi gibi işlemler Mustafa Koç'un vefatının ardından hızla yapılarak cenaze törenine yetiştirildi.

 

 

CENAZE CAMİİYE ALİ KOÇ'UN OMZUNDA GELDİ
 

Üsküdar Nakkaştepe'deki Koç Holding Genel Müdürlük binasında düzenlenen törenin ardından Mustafa Koç'un cenazesi son yolcuğuna uğurlanacağı camiye kardeşi Ali Koç ve sevenlerinin omuzları üzerinde getirildi.






ZİNCİRLİKUYU'DA MEZARLIĞIN ÜZERİ ÇADIRLA KAPATILDI

Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki aile kabristanlığında sabah saatlerinden itibaren yoğun güvenlik önlemi alındı.

Mezarın bulunduğu paftaya çıkan yola buzlanmadan dolayı kaymayı önlemek için kauçuk halı serildi. Mezarlığın üzeri çadırla kapatıldı, çevresine mezarlığa gelecekler için çok sayıda ısıtıcı yerleştirildi. Hazırlıklar devam ediyor.
 

MUSTAFA KOÇ DEDESİNİN YANINA DEFNEDİLECEK

Mustafa Koç'un Zincirlikuyu'daki aile mezarlığında dedesi Vehbi Koç'un yanına defnedilecek.


100 METRELİK ÇELENK KUYRUĞU
Cenazenin düzenleneceği camiden canlı yayın yapan televizyon kanalları, camide iki kollu 100 metrelik çiçek ve hayır kurumlarına bağış yapanların isimlerinin yer aldığı çelenklerin bulunduğunu belirtti.
 

 
CUMHURBAŞKANI VE BAŞBAKAN DA KATILDI
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun  yanı sıra  cenaze törenine tüm Koç ailesi fertleri ile siyasiler ve Aziz Yıldırım, Hüsnü Özyeğin, İnan Kıraç, İlber Ortaylı, Halis Komili, Emre Kurttepeli, Serpil Timuray başta olmak üzere iş ve sanat dünyasından birçok önemli isim katılıyor.


Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV