banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner309
29 Mart 2024 Cuma

6 ay çakarlı araçla para taşıdık

Osmangazi köprüsü açıldı

Temeli 2013'te atılan Osmangazi Köprüsü'nün açılışı Erdoğan'ın da katılımıyla gerçekleştirildi. Geçişler bayram sonuna kadar ücretsiz.

01 Temmuz 2016 Cuma 00:40
Osmangazi köprüsü açıldı
banner299
Osmangazi köprüsü açıldı
Temeli 2013'te atılan Osmangazi Köprüsü'nün açılışı Erdoğan'ın da katılımıyla gerçekleştirildi. Geçişler bayram sonuna kadar ücretsiz.

İstanbul ile İzmir arasındaki ulaşım süresini 9 saatten 3,5 saate indirecek Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi'nin en büyük ayağını oluşturan Osman Gazi Köprüsü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın katıldığı törenle hizmete girdi. 

 

YÜZDE 8 KDV UYGULANACAK

 

Köprü geçiş ücretinin açıklanmasından önce önemli bir düzenleme yapıldı. Yap-işlet-devret (YİD) modeli çerçevesinde yaptırılan köprülerin geçişinde Katma Değer Vergisi (KDV) oranı yüzde 8 olarak uygulanacak. Bakanlar Kurulu'nun, Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranlarının Tespitine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Kararı, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

 

Buna göre, YİD modeli çerçevesinde yaptırılan köprülerin geçişinde KDV oranı yüzde 8 olarak uygulanacak. Daha önce uygulanan KDV oranı yüzde 18'di. KDV'dekiu indirimin, köprü geçiş ücretine de olumlu yansıması bekleniyor.



Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, "Biz gerektiğinde acılarımızı bal eylemeyi bilen bir milletiz. Buna karşılık çok iyi biliyoruz ki bizi terörle, bölgemizdeki krizlerle tehdit edenler aynı derecede dayanıklı, aynı derecede metanetli değildir." dedi.

"TERÖR ENİNDE SONUNDA DÖNÜP KENDİNİ TUTAN ELİ SOKAN BİR AKREP GİBİDİR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Terör eninde sonunda dönüp kendini tutan eli sokan bir akrep gibidir çünkü karakteri budur, cibiliyeti budur. Bugün bizim ülkemizde patlayan bombalar, yarın mutlaka onları ülkemize gönderenlerin ellerinde de infilak edecektir. Biz hiçbir ayrıma tabi tutmaksızın, terörü, terör örgütlerini, teröristleri topyekun reddeden bir ülkeyiz. Aynı onurlu tavrı diğer devletlerden de bekliyoruz. Rabbim milletime bir daha böyle acılar yaşatmasın diyorum."

 

 

 

 

"MAŞA ÖRGÜTLERİN DE ONLARI ÜZERİMİZE SALANLARIN DA AMAÇLARINI BİLİYORUZ"

"Ülkemizde bir yandan gerçekten çok güzel, çok sevindirici gelişmeler yaşanırken, diğer yandan da maalesef terör örgütlerinin insanlık dışı eylemleri sürüyor." ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bölücü terör örgütü PKK bir yandan, YPG bir yandan, DAEŞ denilen karanlık örgüt diğer yandan, irili ufaklı başka örgütler öte taraftan, tasmalarını ellerinde tutan güçler tarafından ülkemizin üzerine salıverilmiştir. Biz bu maşa örgütlerin de onları üzerimize salanların da amaçlarını gayet iyi biliyoruz." şeklinde konuştu.

 

 

 

"EN AVANTAJLI YERLER DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGELERİMİZ"

"Güneydoğu, Doğu, şu terör belasından arındırıldığında oralarda da çok ciddi bir sıçramanın olacağını, olduğunu göreceksiniz." diyen Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bu bakımdan, en avantajlı yerlerin Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerimiz olduğunu düşünüyorum. Türkiye, terör meselesinin üstesinden geldiğinde bu bölgelerimizde çok hızlı bir büyüme bekliyorum. Hatta daha da ileri giderek, terörün sırf bu amaçla tahrik edildiğini, canlı tutulduğunu düşünüyorum."

 

 

 

 

"TÜRKİYE, YAŞADIĞI BU SÜREÇTEN GÜÇLENEREK ÇIKACAKTIR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Önümüzdeki dönemin çok hayırlı, çok ümit verici gelişmelere sahne olacağına inanıyorum. Emin olunuz Türkiye, yaşadığı bu süreçten güçlenerek çıkacaktır. Yeter ki biz birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi koruyabilelim." şeklinde konuştu.



 RUSYA VE İSRAİL'LE İLİŞKİLER

Erdoğan, "Rusya ve İsrail ile başlattığımız yeni dönemin sadece ülkelerimiz arasında değil, bölgemizde de hayırlı gelişmelerin habercisi olmasını temenni ediyorum. Türkiye tüm ilişkilerinde sadece kendi kazancını gözeten değil karşılıklı olarak, 'kazan-kazan' esasına dayalı olarak bu dayanışmayı inşallah gerçekleştiren bir ülkedir." ifadelerini kullandı.

web tasarım

"BAYRAM SONUNA KADAR ÜCRETSİZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan "İnşallah Osmangazi Köprüsü bayram sonuna kadar ücretsiz olarak halkımızın hizmetinde olacaktır ve ben girişimci firmalarımızın bu jesti, aynı zamanda, inşallah bu köprümüzün sadakası olarak hayırlı olacak diyorum." dedi.

 

BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM'IN KONUŞMASI

 

Başbakan Yıldırım'ın konuşmasından notlar;

 

* Bu muhteşem açılışı katılımlarıyla şenlendiren değerli kardeşlerim, hoşgeldiniz. Osmangazi hayırlı uğurlu olsun.

 

* İstanbul, Kocaeli, Yalova, Bursa, Manisa ve İzmir illerini ihya edecek. Seyahati eziyetten keyfe dönüştürecek.

 

* İzmir'e İstanbul'dan gidiş 8 saati aşıyor. İnşallah köprü ve otoyolla birlikte 3 saatin altına inecek. İşte medeniyet bu.

 

* Bildiğiniz gibi 2013'te Marmaray'ı açtık. Marmaray bir dünya projesi. Bugüne kadar tam 145 milyon İstanbullu kullandı. Şimdi ağustos ve aralık aylarında 2 büyük projenin açılışını gerçekleştireceğiz.

 

 

* Bütün bunlar Türkiye Cumhuriyeti'nde bir ve beraber olarak kardeşçe yaşama azmindeki 79 milyon vatandaşımızın mutluluğu için yapılıyor.

 

* Ağustosta aralıkta yeni güzel projelerin açılışında yine hep beraber olacağız. Sayın Cumhurbaşkanım şunu ifade etmek istiyorum, Türkiye'nin barışına huzuruna göz dikenler, terörle ülkemizi yıldırmaya çalışanlar şunu bilmeli ki Türkiye 79 milyon milletiyle dimdik ayaktadır, ay yıldızlı bayrağının altında hür yaşayacaktır.

 

 

* Teröre pabuç bırakacak değiliz. Bu ülkeye göz dikenler er geç hesabını verecek. Otoyol A.Ş'nin bütün paydaşlarını ve yüklenici firmayı tebrik ediyorum. Cumhurbaşkanımızın size bir müjdesi olacak, sıkı durun.

 

Öncesinde konuşan Bakan Arslan'ın konuşmasından notlar;

 

* Osmangazi Köprüsü Türkiye'nin dışından da Recep Tayyip Erdoğan'ı, Binali Yıldırım'ı, Türkiye Cumhuriyeti'ni umut olarak görenlerin gurur projesidir.

 

* Artık Bolu Tüneli gibi 14 yıl değil, birkaç yıl konuşuluyor. Biz bunun gibi birçok projeyi hizmete sunacağız, kimsenin şüphesi olmasın

 

KÖPRÜ GEÇİŞİNDE KDV YÜZDE 8 OLACAK

 

Yap-işlet-devret (YİD) modeli çerçevesinde yaptırılan köprülerin geçişinde Katma Değer Vergisi (KDV) oranı yüzde 8 olarak uygulanacak.

 

Bakanlar Kurulu'nun, Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranlarının Tespitine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Kararı, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

 

Buna göre, YİD modeli çerçevesinde yaptırılan köprülerin geçişinde KDV oranı yüzde 8 olarak uygulanacak.

 

Bu düzenleme, bugün açılışı gerçekleştirilecek Osmangazi Köprüsü'nde uygulanmaya başlanacak.

 

İzmit Körfezi’nin "gerdanlığı" olarak nitelendirilen Osmangazi Köprüsü yarın, bittiğinde dünyanın en geniş köprüsü unvanını alacak Yavuz Sultan Selim Köprüsü 26 Ağustos'ta, Asya ve Avrupa yakalarını deniz tabanının altından geçen karayolu tüneliyle birbirine bağlayacak Avrasya Tüneli 20 Aralık'ta, "Demir İpek Yolu" olarak adlandırılan Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi yıl sonunda hizmete girecek.

banner234

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV