banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner296
24 Nisan 2024 Çarşamba

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Piyasa sarsıldı, altın fırladı

Dünya Altın Konseyi, altının küresel piyasalardaki sarsılmalara rağmen "güvenli liman" özelliğini koruduğuna dikkati çekti.

26 Ağustos 2015 Çarşamba 15:05
Piyasa sarsıldı, altın fırladı
banner267
Piyasa sarsıldı, altın fırladı
Dünya Altın Konseyi, altının küresel piyasalardaki sarsılmalara rağmen "güvenli liman" özelliğini koruduğuna dikkati çekti.

Dünya Altın Konseyi Piyasa İstihbarat Bölüm Başkanı Alistair Hewitt, "Finansal karmaşa zamanlarında altının rolü" başlığıyla yaptığı yazılı açıklamada, küresel hisse senedi piyasalarının, Çin'deki yavaşlamanın dünya ekonomisi üzerindeki etkilerine ilişkin artan yatırımcı endişeleriyle ağustos ayında tepetaklak olduğunu ifade etti.

beylikdüzü oto servis

ALTIN DOLAR BAZINDA YÜZDE 5 YÜKSELDİ

Bu dönemde hisse senetleri ve emtia piyasalarının da sert bir şekilde gerilediğine işaret eden Hewitt, altının ise tam tersi bir şekilde dolar bazında yüzde 5, Çin yuanı bazında yüzde 9 ve Hindistan rupisi bazında yüzde 10 yükseldiğini dile getirdi.

Hewitt, enflasyon, para birimlerindeki değer kaybı ve finansal riskleri de içeren çeşitli riskler karşısında, altının tüm dünyada yatırımcılar için yüzyıllardır zengin bir korunma aracı (güvenli liman) olduğunu aktararak, şunları kaydetti:

ÇEŞİTLİLİK STRATEJİSİ BAKIMINDAN ÖNEMLİ ROLE SAHİP

"Altının bu risklerden korunma özelliği, 2007-2009 finansal krizi ve 1987 yılında Batı piyasalarında yaşanan 'Kara Pazartesi'nin ardından da öne çıkmıştır. Bireysel yatırımcıların yanı sıra perakende ve kurumsal yatırımcılar da benzer şekilde uzun vadede portföylerinde tuttukları altından fayda sağladı. Altın, çeşitlilik stratejisi bakımından önemli bir role sahip olmasının yanı sıra uzun dönemde enflasyona karşı hedge (koruma) özelliği taşımasıyla merkez bankaları tarafından rezerv varlık olarak da tutuluyor. Bu kapsamda merkez bankaları özellikle son 4,5 yıldır altına döndü ve 2015 yılının 2. çeyreği itibarıyla 137 ton alım yaptı."

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV