banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner296
19 Nisan 2024 Cuma

12 yıl sonra Başkan Erdoğan'dan Irak ziyareti

Piyasalarda İngiltere sarsıntısı

Dünya piyasalarının sonucunu merakla beklediği İngiltere'nin Brexit oylamasında sonuçların gelmesiyle piyasalarda sarsıntılar başladı.

24 Haziran 2016 Cuma 09:39
Piyasalarda İngiltere sarsıntısı
banner321
Piyasalarda İngiltere sarsıntısı
Dünya piyasalarının sonucunu merakla beklediği İngiltere'nin Brexit oylamasında sonuçların gelmesiyle piyasalarda sarsıntılar başladı.

web tasarım

İngiltere'nin AB referandumunda çıkış (Brexit) oylarının yüzde 52'lere gelmesi sonrası piyasalar sarsıldı.
 
İngiliz sterlini yüzde 7.8'lik düşüşle dolar karşısında 1,34'e geriledi. Dünya borsalarında sert satışlar bekleniyor.
 
AB referandumunun öncesinde İngiliz Merkez Bankası (BoE) seçimden çıkabilecek her sonuca uygun şekilde gerekli adımların atılacağı yönünde sözlü mesajlar vermişti. Referandumda birlikten ayrılık kararının alınmasının ardından piyasalarda İngiltere Merkez Bankası’nı atacağı adımlar yakından takip edilecek.
 
London Capital Group Kıdemli Piyasa Analisti İpek Özkardeşkaya, “Bu sonucun ardından gözler İngiltere Merkez Bankası’na çevrilecek. Piyasaların bu tarihi anda yolunu bulabilmesi için bir elin yardımına ihtiyacı olabilir. Sterlinde, borsada ve tahvil piyasalarındaki yüksek oynaklığın azaltılması amacıyla hızlıca bazı tedbirler uygulanabilir. Bu arada İngiltere ve Avro Bölgesi’ndeki negatif faiz ortamı oldukça dar bir manevra alanı bırakıyor.” ifadelerini kullandı.
 

İNGİLİZ STRELİNİ 1985'TEKİ SEVİYESİNE İNDİ
 
Sterlin, ilk sonuçların "kalma" yanlılarının zafer kazanma olalığına ilişkin güveni sarsması sonrası, yüzde 7.8 ile 2008'den bu yana en büyük güniçi düşüşünü gösterdi.
 
Sterlin dolar kuru akşam ilk sonuçlarla 1,50 seviyesindeydi fakat Brexit ihtimali güçlenince sabah saatlerinde 1,34'e kadar geriledi. Bu rakam en son Sterlin/dolar kurunda en son 1985'de görüldü.
 
Güvenli liman olarak algılanan Japon Yeni ise bu sabah 31 önemli para biriminin tümü karşısında güç kazandı ve yatırımcıların güvenli liman alımlarını artırmaları sonucu, yendeki yükselişe ABD Hazine tahvilleri ve altın da katıldı.



HİSSE SENETLERİNDE DÜŞÜŞ
 
İngiltere hisse senetlerinin gösterge endeksi FTSE 100'ün vadeli kontratları, hisselerin iki ayın zirvesinden düşeceğini işaret ederken, Standard & Poor's 500 (ES&P 500) endeks vadelileri de geri çekildi.
 
Petrol varil başına 49 dolara doğru geriledi ve bakır ve nikel de değer kaybetti.

DOLAR SABAH YURT DIŞINDA 3 TL'Yİ GÖRDÜ
 
Dolar Türk Lirası karşısında, İngiltere'deki AB referandumunun ilk sonuçlarına göre "ayrılma" (Brexit) yanlılarının hafif ağır basması sonucu ortaya çıkan endişelerle, sabah saatlerinde 3.00 seviyesinin üzerini gördü. Dolar/TL, 3.0032 seviyesine kadar çıktıktan sonra, sabah 06.25'te 2.9840 seviyesine geldi.



ALTIN FİYATLARI 28 AYIN ZİRVESİNDE
 
Spot altının ons fiyatı bu sabah itibariyle yüzde 6.4 yükselerek 1,335.60 dolardan işlem görüyor. Kapalıçarşı'da altının gramı 127.10 liradan, çeyrek altın 211 liradan satılıyor.
 
Altın fiyatları İngiltere'deki AB referandumundan ayrılık yönünde oyların önde çıkmasının ardından yüzde 6'nın üzerinde değer kazandı.
 
Altının ons fiyatı 1.250 dolardan 1.358 dolara kadar yükseldi, 28 ayın zirvesini gördü.

BORSANIN TEPKİSİ MERAK EDİLİYOR
 
Alan Yatırım Kıdemli Analisti Eda Önder Öztürk, “Dün yurt içinde veri akışının sakin olduğu günde, küresel endekslerin seyri ile yön arayışında olan Borsa İstanbul günü primli tamamladı. 2 yıllık gösterge tahvilin bileşik faizi 8,97 seviyesine gerilerken, döviz sepeti de 3,07 seviyesinde günü tamamladı. Bugün yurt dışındaki gelişmelerin etkisiyle Borsa İstanbul'da sert aşağı yönlü hareketler görülebilir” dedi.

banner234


web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV