banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner225
19 Nisan 2024 Cuma

12 yıl sonra Başkan Erdoğan'dan Irak ziyareti

Putin Erdoğan zirvesi sürerken turizmcilerden charter talebi

TÜRKİYE Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasındaki görüşmeyi değerlendirirken, 'Beklediğimiz müjde charterlara olan izinlerin çıkması' ded

09 Ağustos 2016 Salı 18:01
Putin Erdoğan zirvesi sürerken turizmcilerden charter talebi
banner267
Putin Erdoğan zirvesi sürerken turizmcilerden charter talebi

TÜRKİYE Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasındaki görüşmeyi değerlendirirken, 'Beklediğimiz müjde charterlara olan izinlerin çıkması' dedi. TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy ise Rusya'nın muhakkak çözülmesi gerektiğini ve 2017'ye göre çalışmaların yürütüldüğünü ifade etti.

Audi Servisi

TÜROFED Başkanı Osman Ayık, devlet memurlarının izin yasağının  kalkması ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet  Başkanı Vladimir Putin arasında yapılacak görüşmeye ilişkin  değerlendirmede bulundu. 2016 yılının zorlu ve sıkıntılı başladığını,  yabancı misafir akışının olumsuz etkilenmesi ardından iç pazarı  geliştirme amacıyla özel çalışma ve çaba gösterildiğini belirten Osman  Ayık, şöyle konuştu: ‘Bunun neticesinde de yoğun bir talep artışı yaratılabildi iç  pazarda.

Özellikle erken rezervasyon ve özel indirim uygulamalarıyla  birlikte iç pazarda aşağı yukarı geçmiş yıllarla kıyaslandığında yüzde  25’ler civarında bir artış sağlanmıştı. 15 Temmuz darbe girişiminin  hemen akabinde oluşan Olağanüstü Hal uygulamasıyla devlet memurlarının  izinleri kaldırıldı. Tabi ki ülkemizde seyahat edenler içinde devlet  memurları çok özel bir yer tutuyor. Bu izinlerin kaldırılması ister  istemez öncelikle iptallere neden oldu. Arkasından ileriye dönük  birçok tatil planının değiştirilmesi ve iptali söz konusu oldu. Şimdi  bu izinlerin tekrar serbest bırakılması önümüzdeki süreçte yılın kalan  birkaç aylık döneminde iç pazarda yeni bir hareketlenmeye neden  olacaktır.’

BAYRAMDA YOĞUN TALEP BEKLENTİSİ

9 gün olacağı açıklanan Kurban Bayramı tatili döneminde de yoğun  bir ilgi oluşmasını beklediklerini vurgulayan Osman Ayık, ‘Türkiye’de  tüm bölgelere sadece kıyılar anlamında değil, Türkiye’nin genelinde  hem bayram hem de bayram öncesinde de eş, dost, akraba ziyareti  çerçevesinde ciddi bir iç pazar trafiğinin tekrardan başlamasını  umuyor ve bekliyoruz. Bununla ilgili olarak tesislerimiz tüm  hazırlıklarını zaten yapmış konumda. Gerek fiyat, gerek diğer  uygulamalar açısından bakıldığında iç pazarda seyahat edecek her türlü  misafirimize hizmet vermeye tesislerimiz hazırdır’ diye konuştu.

CHARTERLARA İZİN ÖNEMLİ

Rusya Federasyonu ile yapılacak görüşmelere de değinen Osman Ayık,  Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin’in buluşmasından  birçok olumlu gelişme beklediklerine dikkati çekti. Rusya  Federasyonu’nun charter uçuşlar için koyduğu yasaklar başta olmak  üzere bir takım yasakların peyderpey kaldırılmasını beklediklerini  vurgu yapan Osman Ayık, şöyle dedi:

‘İlk fırsatta beklediğimiz müjde charterlara olan izinlerin çıkması.  Sanıyorum bu konuda bir sıkıntı olmayacak ve bu izinler çıkacak.  Benzer uygulama sanırım Rusya’da da var. Orada da devlet memurlarının  yurtdışına çıkışlarıyla ilgili bir takım sıkıntılar vardı. Zaten  bunların hepsi peyder pey olacak. Üstünde konuşulması gereken birçok  konu var. Sadece charter krizi değil, bunun yanında memurların,  askerlerin, polislerin yurtdışına çıkmasına kadar olan birçok alanda  sıkıntılar var. Vize sorunu var mesela çok önemli konulardan bir tanesi bunların hepsi çözülecek sanırım.’
‘2017’TE GÖRE ÇALIŞMALARIMIZ YAPIYORUZ’

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin arasındaki görüşmeyi değerlendirdi. Ulusoy “Basın toplantısını bekliyoruz. Sayın bakanımızla İspanya ziyareti yaptık. Cuma günü Almanya çıkarması yapacağız. İran Ukrayna çalışmaları var. Rusya pazarı en iyi şartlarda taşır bizi. Rusya’nın muhakkak çözülmesi lazım. İnanıyorum ki çözüldüğünde 2017’ye göre çalışmalarımızı yapıyoruz. Bu sene 100 bin ile 250 bin arası olmasını bekliyoruz.” dedi.




beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV