banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner314
29 Mart 2024 Cuma

6 ay çakarlı araçla para taşıdık

SGK resmen duyurdu! GSS borçları siliniyor

Sosyal Güvenlik Kurumu güzel haberi duyurdu

24 Mart 2022 Perşembe 16:47
SGK resmen duyurdu! GSS borçları siliniyor
banner263
SGK resmen duyurdu! GSS borçları siliniyor

Sosyal Güvenlik Kurumu güzel haberi duyurdu. GSS borçları siliniyor. Başvuru yapılması halinde Genel Sağlık Sigortası borçlarından muafiyet sağlanıyor. Genel Sağlık Sigortası; kişilerin öncelikle sağlıklarının korunmasını, sağlık riskleri ile karşılaşmaları halinde ise oluşan harcamaların finansmanını sağlayan sigorta anlamına geliyor.
Sosyal Güvenlik Kurumu'na tabi olarak çalışmayan kişilerin GSS primlerini kendilerinin ödemesi gerekiyor. Ödeme gücü bulunmayanlar ise; gelir testi yaparak gelirlerinin belirlenen standardın altında olması durumunda ödeme yapmıyor. Ancak SGK'dan yapılan yeni açıklamada GSS borcundan muafiyet ile ilgili önemli bir detaya dikkat çekildi. Sosyal Güvenlik Kurumu yurt dışında okuyan öğrencilerin GSS borçlarını siliyor. Yaş şartı olmaksızın yurt dışında okuyan tüm öğrenciler kapasam dahil edildi.
Matbaa

GSS borcu olan çok sayıda kişiyi kapsıyor. SGK harekete geçti. Borçlar siliniyor. Başvuru yapılması gerekiyor. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan bilgilendirmede, GSS prim borçlarının silinmesi ile ilgili detaylar paylaşıldı. Kimlerin Genel Sağlık Sigortası borçlarının silineceğine geçmeden önce GSS ile ilgili detaylara bakalım. 

Sosyal güvenlik kuruluşlarının SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı gibi farklı olduğu dönemde, sigortalılar sadece mensup oldukları sosyal güvenlik kuruluşunun verdiği sağlık hizmetlerinden yararlanabiliyordu. Herkesin sağlık hizmetlerine eşit şekilde erişme imkanı bulunmuyordu.

Genel Sağlık Sigortası ile kişilerin ekonomik gücüne ve isteğine bakılmaksızın, ortaya çıkacak hastalık riskine karşı, toplumun bütün fertlerinin sağlık hizmetlerinden eşit, ulaşılabilir ve etkin bir şekilde faydalanması sağlandı. 

Genel sağlık sigortası 2012 yılında zorunlu hale getirildi. Çalışma hayatında olanlar zaten sağlık sigortası imkanına sahipti. Ancak çalışmayan ve herhangi bir sağlık güvencesi olmayan kişiler de bu tarihten itibaren sağlık sigortası kapsamına alındı. Genel Sağlık Sigortasından yararlanabilmek için Sosyal Güvenlik Kurumu'na prim ödemesi yapılması gerekiyor. Herhangi bir kapsamda sosyal güvencesi olmayan vatandaşların prim ödeyip ödeyemeyeceklerini; ödeyeceklerse ne kadar prim ödeyeceği ise gelir testi ile belirleniyor. 


SGK resmen duyurdu GSS borçları siliniyor, yaş şartı yok, başvurular...
2022 GSS PRİMİ NE KADAR?

Geliri brüt asgari ücretin üçte birinin üzerinde olan kişilerin ödemesi gereken prim tutarı brüt asgari ücretin yüzde 3’ü tutarında. Bu tutar 2022 yılı için 150,12 TL.

Genel Sağlık Sigortası primi ödemesi gerektiği halde ödeme yapmayanlar ise GSS borcu ile karşı karşıya kalıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu'nca yapılan açıklamada yurt dışında okuyan öğrencilerin GSS borçlarının silineceği duyuruldu. 

GSS BORÇLARI SİLİNİYOR!

SGK tarafından yapılan açıklamada, "Öğrencilerimizin yurt dışı eğitimlerini belgelendirmesi halinde; ikamet adresine ya da yaşına bakmıyoruz. Gerekli belgeleri bağlı bulunduğunuz Sosyal Güvenlik  İl Müdürlüğü / Merkezine teslim etmeniz yeterlidir." denildi. 




 

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV