banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner296
19 Nisan 2024 Cuma

Filistinli Gazeteciler Sendikası acı bilançoyu açıkladı

SGK'dan Emekli Olacaklara Müjdeli Haber.

SGK’da emeklilik için 'dekontu bul gel' devri bitiyor. Yani artık dekont istenmeyecek

11 Eylül 2011 Pazar 17:54
SGK'dan Emekli Olacaklara Müjdeli Haber.
banner266
SGK'dan Emekli Olacaklara Müjdeli Haber.

SGK’da emeklilik için 'dekontu bul gel' devri bitiyor. Yani artık dekont istenmeyecek

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), tarım, isteğe bağlı, avukat ve noterlerin topluluk sigortası ile askerlik ve doğum borçlanması ödeyenlerden emeklilik işlemleri sırasında istenilen “para” ödendiğine dair “dekont” isteme devrini bitiriyor. Adana’da depolarda tutulan 20 yıllık “dekontlar” bilgisayara aktarılmak için yeniden düzenleniyor.

SGK İl Müdürü Muhammed Gerçek, 4 aydan bu yana kurumun depolarında tutulan dekontlar üzerinde yoğun bir çalışma başlattıklarını söyledi. Emekli olacak bazı emekli gruplarından para ödediklerine dair dekontları işlem için istemek zorunda kaldıklarına dikkat çeken Gerçek, “Vatandaş, para ödediği 20 yıl önceki dekontu nereden bulsun. Ödemeler kayıt altında, ancak düzensiz bir arşivimiz vardı. 4 aydan bu yana dekontları günlük olarak tek tek ayırıyoruz. Bunların ayırma işlemi bittikten sonra bilgisayara aktarılmasına başlayacağız. Her şey bizim kontrolümüz altında olacak. Vatandaşa artık ‘dekontu getir, gel’ demeyeceğiz.” dedi.

Gerçek, depolardaki 10 yıllık evraklarda tarama çalışmalarının bittiğini, bir yıl içinde ise dekontların bilgisayar arşivine aktarılmasını sağlayacaklarını söyledi. Gerçek şunları kaydetti: “Örnek vermek gerekirse 2000 yılında 15 klasör dekontun tasnifini yaptık. Her bir klasörde 1500 dekont var. Yıllık 22 bin 500 dekont demek, bugüne kadar yaklaşık 225 bin dekontun tasnifini yaptık. Emekli olacak vatandaşın yüzünü güldürmek istiyoruz. Sorun değil çözüm üretmek istiyoruz.”


 

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV