banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner248
24 Nisan 2024 Çarşamba

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Sigortacının intikamı: Ödeme kartla ve 'tek çekim' olacak

​Hazine, trafik sigortası’na tavan getirmişti. Fiyatlarda yüzde 40’a varan düşüşler olunca sigortacılar ne yapacağını şaşırdı. ‘Kâr azalacak’ diye kredi kartına taksidi kaldırdı, acentelerin peşin para almasını yasakladı

14 Nisan 2017 Cuma 17:16
Sigortacının intikamı: Ödeme kartla ve 'tek çekim' olacak
banner304
Sigortacının intikamı: Ödeme kartla ve 'tek çekim' olacak

​Hazine, trafik sigortası’na tavan getirmişti. Fiyatlarda yüzde 40’a varan düşüşler olunca sigortacılar ne yapacağını şaşırdı. ‘Kâr azalacak’ diye kredi kartına taksidi kaldırdı, acentelerin peşin para almasını yasakladı

AVANTAJ DERKEN MAĞDUR OLDULAR
Hazine Müsteşarlığı, araç sahiplerini canından bezdiren trafik sigortasına tavan getirmek için 12 Nisan’da bir genelge yayımlamıştı. Buna göre; tüm araç sınıfında, basamaklara ve illere göre azami bir fiyat belirlenmişti. Tavan uygulamasıyla, özellikle büyük şehirlerde sigorta yüzde 40’a varan oranlarda ucuzlamıştı. Yıl sonuna kadar geçerli olacak düzenlemeden 14 milyon araç sahibi yararlanabilecekti.



Kasko ve diğer sigorta bedelini taksitle ödemek mümkün. Sadece trafik sigortasında taksidin kaldırılması ve kredi kartı dışında ödeme yapılamaması araç sahiplerini mağdur etti. Tüketici Derneği Başkanı Levent Küçük bu konuda şöyle dedi: “Çok fazla şikayet aldık. Tüketiciye avantaj sağlayalım derken mağdur etmiş oluyoruz. Herkesin bütçesi veya kart ödemesi müsait olmayabilir. Sigortacılar takside geri dönsün.”
 
NAKİT PARAYI KABUL ETMİYOR!


Sigorta şirketleri, nakit parayla poliçeye onay vermiyor. Vatandaş para uzatınca poliçe kesemeyen acente, kendi kartını sisteme girip tek çekimle ödeme yaparak onay alabiliyor. Acente sahibi aldığı parayla da kendi kart borcunu kapatıyor. Sistem son bir aydır bu böyle işliyor. Daha önce peşin parayla poliçe kesen acente, aldığı nakdi takip eden ayın 1’inde şirket hesabına yatırıyordu. Sigortacılar bu yolla nakit akışını hızlandırdı.

45-50 GÜN VADE BÜTÜN HESAPLARI BOZUYOR


Maliyeti artıran diğer sebep vade. Bankalar, karttan tek çekim yapılması halinde parayı sigortacılara 10-15 gün içinde gönderiyor. Ancak 4-5 taksitli çekim yapıldıysa banka, parayı şirkete her vade süresinden ortalama 10 gün sonra geçiyor. Dolayısıyla toplamda 45-50 gün gecikmeli tahsilat söz konusu. Yani şirketler 2 aya varan vade kaybını önleyip, 10 günde kasaya giren nakdi değerlendirmek istiyor.
 
ACENTEYE EN AZ YÜZDE 10


Hazine 12 Nisan’da acentelerin poliçe başına alabileceği en düşük komisyonu yüzde 10 ile sınırladı. Bu komisyon, sigortanın vergisiz net ücreti üzerinden alınıyor. Bazı sigorta şirketleri genelge yayımlanmadan önce komisyonu yüzde 5’e kadar indirmişti. Hatta ‘Hiç komisyon vermiyorum’ diyenlerin olduğu belirtiliyor. ‘Acenteler lehine olan en az yüzde 10 komisyon’ şartı da hesapları bozdu.


tabela

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV