banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner288
19 Mart 2024 Salı

Milli Yol Partisi Beylikdüzü Gümbür Gümbür Geliyor

Yerli otomobili üretecek firmalar açıklandı

Erodoğan, "Ortak girişim grubunda yer alan 5 şirketi tanıtmak istiyorum. Babayiğitlerin harf sırasına göre ilke Anadolu Grubu'dur.

02 Kasım 2017 Perşembe 16:29
Yerli otomobili üretecek firmalar açıklandı
banner266
Yerli otomobili üretecek firmalar açıklandı
Erodoğan, "Ortak girişim grubunda yer alan 5 şirketi tanıtmak istiyorum. Babayiğitlerin harf sırasına göre ilke Anadolu Grubu'dur. Otomotiv sektöründe ciddi birikimleri olan grubun projede yer almasını isabetli buluyorum. İkinci şirket BMC grubudur. Kendilerini tebrik ediyorum. Üçüncü babayiğidimiz ise Kıraça Holding. Dördüncü babayiğidimiz Turkcell Grubu. Beşinci Zorlu Holding'dir. Projede bir de özel sektör koordinasyonunu yürütecek olan TOBB ve Bilim, Sanayi Teknoloji Bakanlığımız var" dedi.
Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"8 şehidimize Allah'tan rahmet diliyorum. Teröristlerden 17'si Hakkari, 5'i Tunceli olmak üzere etkisiz hale getirildi. Çatışmalar aynı şiddetle devam ediyor. Şehidimizin kanını yerde bırakmayacağız. Bu teröristleri tüketinceye kadar mücadelemizi devam ettireceğiz. Bu ülkede terörün egemen olmadığını bu zihniyetlere göstereceğiz.
"AYIPTAN KURTULMA YOLUNDA ADIM ATIYORUZ"

Merhum Muhammed Ali hayal gücü olmayan insanın kanatları yoktur diyor. Bizim de bugün tanıtım için bir araya geldiğimiz markası, tasarımı, mühendisliği Türk bir otomobile sahip olma hayalimiz vardı. Bundan 20 yıl önce yerli otomobil üretilmesi konusundaki tereddütleri anlayabiliyorum. Ama geçtiğmiz yıl 757 bin otomobil satışına ulaşmış Türkiye'de bu konuda hala adım atılmıyor olması ülkemizin bir ayıbı haline gelmişti. Bugün bu ayıptan kurtulma yolunda tarihi bir adım atıyoruz.


"EN GEÇ 2019'DA PROTOTİPİ TAMAMLANMALI"

Biraz sonra isimlerini tek tek açıklayacağım ortak girişim grubumuzdan beklentimiz en geç 2019'da prototipi tamamlaması 2021'de de satışa başlamasıdır. Karşınıza çıkacak sorunların çözümü noktasında Cumhurbaşkanı olarak bizzat yanınızda yer alacağımı belirtmek isterim. Projede en küçük bir gecikme istemiyoruz. Gerekiyorsa sırf bu projenin takibi için Cumhurbaşkanlığı'nda bir ekibi görevlendireğiimi bilmenizi istiyorum.


"İLK OTOMOBİLİN TALİPLİSİYİM"

Artık zaman kaybına tahammülümüz bulunmuyor. Bize onlara gereken her yerde omuz vermek düşer. Piyasaya süreceğiniz ilk otomobilin bedelini ödemek şartıyla taliplisi de benim. 

Bu ürünün çevremizden başlayarak pazarlanması konusunda her türlü desteği vereceğimizden emin olunuz. Türkiye'nin dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri haline gelmesi ancak bu tür atılımlarla mümkündür. Türkiye'nin otomobilinin motoruna, pazar hedeflerine elbette girişim grubumuz karar verecektir. Halen TÜBİTAK bünyesindeki platform girişim grubumunuz emrine amadedir. Kararları ne olursa olsun biz her türlü desteği vereceğiz. Yeter ki Türkiye'yi bu büyük hayaliyle buluştursunlar.


"KENDİ GÖBEĞİMİZİ, KENDİMİZ KESMELİYİZ"

Bizim bu otomobille ilgili heyecanımız ortak girişim grubuna özel değildir. Teşvik politikarımızı gözden geçirmeli, yüksek teknolojiye sahip üretime yönelik yatırımlara öncelik tanımalıyız. İhracatımızın niteliğini bu yönde geliştirmeden yılda 500 milyar dolar hedefine ulaşamayız. Daha önceki fırsatları girişimcilerin ayağına pranga vurarak, set çekerek kaçırmıştık. Kayseri'deki uçak fabrikası girişiminin akamete uğramasının şirketin iflası olarak gösterilen gerekçesi kimseyi ikna etmemiştir. Devrim otomobilinin benzin olmadığı için rafa kaldırılması asla gerekçe olamaz. Aradan 60 yıla yakın süre geçti. Dünya standartlarında yerli tabancalarımızı, füzelerimizi henüz yeni yeni ticari düzeye ulaştırabildik. ABD'den polis teşkilatımız 1500 tabanca alacak, verilen cevap ne kongreden geçmedi. Bundan böyle gerek yok dedik. Kendi ürettiklerimizle bu süreci devam ettireceksiniz. Bu kadar nazı çekmeye ne gerek var. Biz bu örnekleri asla unutmadık, unutmayacağız. Ecdadımız hazıra dağ dayanmaz diye boşa dememiştir. Biz kendi göbeğimizi kendimiz kesmek durumundayız.


"TÜRKİYE'NİN OTOMOBİLİNİ YAPACAĞIZ"

Mesele sadece otomobil üretmek değil. Buradan ortaya çıkacak tecrübeyle dünyaya meydan okuyacak yeni bir iddialı bir çıkış ortaya koymaktır. İddianız yoksa, kanatlarınız olsa da uçamazsınız. Biz ülke ve millet olarak iddiamızı ortaya koyuyor ve diyoruz ki Türkiye'nin otomobilini yapacağız. Hem de en güzel tasarım, teknolojiyle bu otomobili kazandıracağız. Böyle babayiğitler destek olduğu sürece otomobille birlikte daha nice başarılara imza atarız. 

Türkiye'yi darbelerle, terör örgütleriyle yıkamadılar. Ekonomiyi silah gibi kullanarak sendeletemediler. Küresel düzenin çarpıklıkları konusundaki itirazlarımızın haklılığının üzerini örtemediler. Buradan onlara kötü bir haber vereyim. Geçmişte attığı her adımı kontrol ettikleri Türkiye artık yok. Artık istiklali ve istikbaline 15 Temmuz gecesi olduğu gibi, sınır ötesi operasyonlarında olduğu gibi hayatı pahasına sahip çıkan bir Türkiye var."


YILDIRIM: DEVLET İMALATTA OLMAYACAK, DESTEK VERECEK

Başbakan Binali Yıldırım da toplantıda yaptığı açıklama şunları kaydetti: "Yerli otomobil projesinin ilk adımında çağrımıza 5 babayiğit yanıt verdi. Bu proje büyüyen kalkınan geleceğe kararlılıkla yürüyen Türkiye'nin başarılarına yeni bir başarı ilave edecektir. Otomotiv endüstrisi ekim ayında da yine ihracatta başı çekti. Bu gayet sevindirici bir durumdur.

Türkiye otomotivde bu kadar yetkin hale gelmişken Türkiye'nin yerli otomobil yapamaması diye bir şey söz konusu olamaz. Neden gecikti derseniz, bu iş otomobil yapıp yapmama meselesi değil. Bu iş ekonomi ölçeği bulma meselesidir. Biz destek veririz, engelleri kaldırırız. Ürünü geliştirmek ve markaya dönüştürmek sizin işiniz. Devlet imalatın içinde olmayacak, destek verecek. Böylece bu projeye resmen bugün başlamış oluyoruz. Otomotiv sektöründeki dönüşümü ıskalamamak için bu proje tam zamanında atılmış bir adımdır."

Konuşmaların ardından ortak girişim grubunda yer alan beş firmayla imzalar atıldı.

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV