banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner319
26 Nisan 2024 Cuma

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Esenyurt Zedeler Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yardım Bekliyor!

Bulut İnşaat’ın Esenyurt’ta yaptığı Gümüş City projesinden daire alan ancak evlerine kavuşamayan konutzedelerin hak arama mücadelesi sürüyor.

16 Mayıs 2017 Salı 03:21
Esenyurt Zedeler Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yardım Bekliyor!
banner291
Esenyurt Zedeler Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yardım Bekliyor!

Bulut İnşaat’ın Esenyurt’ta yaptığı Gümüş City projesinden daire alan ancak evlerine kavuşamayan konutzedelerin hak arama mücadelesi sürüyor. Hemen her hafta Esenyurt’ta eylem yapan mağdurlar, yarım kalan projenin önünden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenerek görüşme talebinde bulundu: “Bu işi ancak Cumhurbaşkanımız çözer!”

Beylikdüzü Tabela

Tek umutları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan!

Esenyurt Zedeler Bulut İnşaat’ın 2011 yılında temelini attığı Gümüş City projesinden daire alan konutzedeler, yıllardır mahkemelerde süren ama neticeye ulaşmayan mağduriyetlerine devlet yetkililerinin çözüm bulmasını bekliyor.

Piri Reis Mahallesi sınırları içerisinde bulunan atıl vaziyetteki Gümüş City projesinin önünde her hafta bir araya gelen mağdurlar yaptıkları basın açıklaması ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslendi. “Devlet büyüklerimizden yardım istiyoruz, yoksa bu işi kimse çözemeyecek” diyen bir mağdur vatandaş, “Çok rica ediyoruz Cumhurbaşkanımızdan bize bir görüşme versin biz o görüşmede kendisine derdimizi anlatalım ancak bize çözüm bulacak odur” şeklinde konuştu.

ALTI YILDIR BİTMEK BİLMEYEN KABUS

Ev sahibi olma hayalleri bitmeyen bir kâbusa dönüşen mağdurlar, proje önündeki eylemde “Bulut’a güvendik Temel’den yukarı çıkamadık”, “Esenyurt’ta yapılan inşaatlarda neden 20 bin mağdur var!”, “Evimizi istiyoruz”, “Laf değil icraat istiyoruz”, “Bulut İnşaat, inşaat bitmezse kira bedeli ödeyecektin kiralarımızı istiyoruz”, “”Bulut İnşaat yapı değil yalan ustası”, “Bulut İnşaat bizi paramızla rezil ettin”, “Hırsızlık var, hakaret var, tehdit var ama ev yok!” ve “Paramızı ödedik evimiz nerede?” yazılı dövizler açtı.

04 Ocak 2016 Tarihinde Bulut İnşaat'ın sahibine hapis cezası!.. Başlığı ile verdiğimiz haberde
İstanbul Esenyurt'ta yüzlerce kişiyi mağdur eden Bulut İnşaat firmasının sahibi Temel Bulut dolandırıcılık suçundan 2 yıl 1 ay hapis ve 5 bin TL adli para cezasına çarptırıldı demiştik.

Bulut İnşaat'ın sahibine hapis cezası!..

“PARASINI ÖDEDİĞİMİZ DAİRELERE NEDEN TEKRAR PARA VERELİM?”

Eylemde mağdurlar adına konuşan İlkay Yüksel, parasının tamamını ödedikleri dairelerin teslimi için kendilerinden bir o kadar daha para istendiğine dikkat çekti. “Bulut İnşaat’tan 2011 yılında aldığımız daireler 2013’ün Eylül ayında teslim olması gerekiyordu” diyen Yüksel şöyle konuştu, “Yapılan sözleşmelerimiz bu şekildeydi. Eğer bina verilen sürede bitmezse bizlere kira yardımı yapılması da sözleşmede yazıyordu. 2013’ün Eylül ayına geldiğimizde binaların bitmediğini gördük, inşaat da çok yavaş ilerliyordu. Sonrasında 2017’ye geldiğimizde toprak sahibi olan Uçar İnşaat, Bulut İnşaat’ın projeyi bitiremeyeceğini belirterek sözleşmeyi feshettiğini bildirdi. Biz bunları internet ortamında öğrendik. Sonrasında projeyi yapacağını söyleyen Uçar İnşaat, parasını ödemiş olduğumuz daireler için ekstra bir maliyet çıkardı, ödediğimiz para kadar tekrar bir ücret talep edildi bizden. Biz de buna karşı çıktık, parasını ödediğimiz dairelere neden tekrar para verelim?”




“BİRİSİ BU GİDİŞE DUR DEMELİ”

“Devletten yardım bekliyoruz, birçok merciye ulaşmaya çalıştık gücümüz el vermiyor, mağduruz ve mağdur sayıları git gide artıyor. Dairelerimiz Karabey İnşaat’a devroluyor, onlar gidip başka ailelere satma girişiminde bulunuyorlar ve mağduriyetler artarak devam ediyor. Bunlara birisinin dur demesini bekliyoruz.”

“KARANLIK BİR ÇUKUR GİBİ”

Biz Gümüş City projesinden daire alan 270 kişi olarak borcunu tamamen ödemiş dairesini hak etmiş ama dairesini alamamış 720 kişiyiz. Ve bizden ödediğimiz paraları tekrar istiyorlar “size ancak o şekilde dairelerinizi verebiliriz” diyorlar. İşin bir başka boyutu bu dediklerinin de garantisi yok, elden ele değiştirilen bir proje var, yapılacak mı yapılmayacak mı garantisi yok. Sadece “para ödeyin, para ödeyin, parada ödeyin!” sonuç olarak karanlık bir çukur gibi, ucu açık olan net bir şey yok.”

“PROJEDEN ATARIZ” TEHDİDİ

İlkay Yüksel’in arından söz alan bir başka mağdur ise, kendilerinden istenen ikinci daire parasının ödememeleri halinde projeden atılmakla tehdit edildiklerini açıkladı; “Bize “Uçar İnşaat’la anlaşın” şeklinde tavsiyede bulunanlar var, en başta Esenyurt belediye başkanı olmak üzere. Anlaşma için gelen kişiler de ödediğimiz bir daire bedeli kadar daha bedel istiyor. “Bu daire bedelini ödediğiniz takdirde sözleşme imzalarız” diyor. Ben bu bedeli ödedim kardeşim neden tekrar ödeyeyim?” dediğimiz de ise “O zaman kusura bakmayın sizi projeden atarız” diyorlar.”

Esenyurt Zedeler Yalnız Değil!

Acaba baska inşaat mağdurları var mı?

Bulut insaat      = 5 000
Fi-Yapı              = 4 000
Ukra İnşaat       =  2 600
Uluhan İnşaat    = 2 500
Osmanlı İnşaat  = 2 500
Makrom yapi      = 800
Pusula İnşaat    = 500
Acun kent  ve Babil Kuleleri = 3 000
Saylan İnşaat
=  ?
Apron insaat =  ?

TOPLAM 22 BiN KONUT SATILMIS; MAGDUR SAYISI en az 100 BiN
Ve seslerini duyamadığımız diğer küçük mağdurlar!

Esenyurt'ta konut mağdurları maket yakmıştı!




Esenyurt'ta konut mağdurları Belediye'de eylem yapmıştı!

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV