banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner287
28 Mart 2024 Perşembe

6 ay çakarlı araçla para taşıdık

Son mağdur pilotlar

Aralarında 150'yi aşkın pilotun da olduğu yüzlerce ailenin 4 yıl önce ev aldığı projede 24 ayda teslim şartına rağmen temel dahi atılmadı

16 Mart 2015 Pazartesi 11:55
Son mağdur pilotlar
banner322
Son mağdur pilotlar
Aralarında 150'yi aşkın pilotun da olduğu yüzlerce ailenin 4 yıl önce ev aldığı projede 24 ayda teslim şartına rağmen temel dahi atılmadı
seo
İstanbul Esenyurt bölgesindeki yarım kalan birçok projeden biri de aralık 2010’da kurulan Saylan İnşaat’ın (Saylan Gıda Turizm ve İnşaat Dış Ticaret) giriştiği projeler oldu.  şirket yetkilileri, henüz temeli atılmayan projede bulunan konutları ikili ilişkileri kullanarak pazarlamaya başladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İSKİ, Ulaşım A.Ş., İstanbul Halk Ekmek’in yanı sıra Türkiye Havayolu Pilotları Vakfı (PİLVAK) konutların pazarlandığı yerlerin başında yer aldı.

HAVAYOLU ÇALIŞANLARI DA PARA YATIRDI

PİLVAK üyelerine gönderdiği mesajlarda, projenin kendi denetimlerinde yapılacağını, şirket hesaplarına yatırılacak paraların bloke edileceği bilgisi paylaşıldı. Havayolu çalışanlarına satılan dairelerin fiyatı 70 bin TL olarak belirlendi. THY’de görevli pilotlarının da aralarında bulunduğu 300’e yakın havayolu çalışanı ile sözleşme imzalandı.
Sözleşmelerin bir bölümü PİLVAK merkezinde imzalandı. Paralar, Saylan İnşaat’ın banka hesabına yatırıldı. Şirket sahipleri, projelerin yapılacağı arsaların kendilerine ait olduğunu belirtti. Evler 24 ay içinde teslim olacaktı. Tapular ise sözleşmeden 3 ay sonra teslim edilecekti.

ARSADA ONLARCA HACİZ

Ancak zaman geçtikçe projeden bir hareket olmadığını gören daire sahiplerinin huzursuzluğu artama başladı. Şirket yetkilileri, sorunun bölgedeki imar sorunundan kaynaklandığını ifade etti. Bazı ev sahipleri paralarını almak istese de bunu başaramadı. İcra takibi yapan ev sahipleri arsa üzerine haciz şerhi koymaya başladı. Ancak yapılan araştırmalar sonrası arsa üzerinde hem bankanın hem de çok sayıda alacaklının da 90’ana yakın haciz şerhi koydurduğu anlaşıldı. Ev sahipleri ödedikleri paraların izini sürdükçe yeni bilgilere ulaştı. Şirket yetkililerinin kendi paraları ile başka şirketler üzerinden başka projeler geliştirdiğini öğrenen ev sahipleri para yatırdıkları şirketin de el değiştirdiğini öğrendi.

‘ORGANİZE DOLANDIRICILIK VAR’

Taraflarla yaptıkları görüşmelerden de sonuç alamayan ev sahipleri son çare savcılıklara başvurmaya başladı. Hazırlanan suç duyurusu dilekçelerinde, şüphelilerin ‘dolandırıcılık’ amacı ile hareket ettikleri iddia edildi. Organize bir biçimde yapılan işlemler için çok sayıda şirketin kurulduğunu, paraların başka şirketlere aktarıldığı savunuldu. Suçlanan isimler arasında Saylan İnşaat’ın eski sahiplerinde Osman T., PİLVAK eski başkanı Erhan Ç., İstanbul İl Özel İdaresi’nde daire başkanı olarak görev yapan Bilal D. ile birlikte şirket yetkilileri Ömer Faruk K., Cemal S., M. Ali K.’in adı yer aldı.

 

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV