banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner314
25 Nisan 2024 Perşembe

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Geçmişle yüzleşmeş

05 Mayıs 2014, 01:52
Geçmişle yüzleşmeş
Mehmet KIZILKAYA

Geçmişle yüzleşmeş

Çocukları katletme,zülmetme,hapsetme ve sömürmenin örtüsü olan 23 Nisan Çocuk Bayramı mı !

Çocuklar;Bir günlük Başbakan,Cumhurbaşkanı koltuğunda,sıkıcı seremoniler ve sahte bir ilgiyle devlet ve büyüklerinin oyuncakları muamelesine maruz kalmak mı !

***

80’lerde diyarbakır cezaevi’nde olmak isterdim .Ordakiinsanlarla konuşup onları dinlemek isterdim  Çok haksızlık yapıldı onlara, dünya çapında haksızlık yapıldı.

90 Yaşında ki SEYİT RIZA’ın yaşını küçültüp astıklarında yanın da olmak isterdim.

17 yaşında ki ERDAL EREN’in yaşını büyütüp astıklarında yanında olmak isterdim. Buram buram adaletsizlik kokuyorsun Türkiye…

***

Gezi olaylarında plastik mermilerle gözlerini kaybeden Antalya’da 18 yaşında olan Vedat Oğuz’un,Muğla’da 46 yaşında olan Necati Metin’in,Ankara’da yaşında olan Yusuf Murat Özdemir’in,İstanbul’da 31 yaşında olan BurakÜnveren’in,Ankara’da 36 yaşında olan MuharremDalsüre’nin,İstanbul’da 21 yaşında olan Mahir Gür’ün,İstanbul’da 27 yaşında olan SepehrVahabi’nin,İstanbul’da 25 yaşında olan Selim Polat’ın yanında olmak ve mücadele etmek isterdim.

*** 

Binlerce Kürt çocuğunu  sistematik bir şekilde tutuklayandevlet,tecavüz vahşetleriyle gündeme gelen Pozantı hapishanesi mağdurları...

Hepsi birer çocuktular !

Berkin Elvan çocuktu,göz yaşartıcı gaz kapsülünün başına gelmesiyle ölümü gerçekleşti.Bir ülke de ekmek almak bu kadar mı zor ?

** *

Uğur Kaymaz,Mardin Kızıltepe ilçesinde ,1999’da doğdu, kışın uyandı bir yaz sabahı uykuya daldığı dünyaya... Mühendis mi olur, doktor mu diyorlardı ama aklı denizlerdeydi, kara gözleriyle uzak denizlere bakmaktı niyeti... Olmadı... Neden olmadı Çünkü; Uğur Kaymaz 12 yaşında bir çocukken, bir gün evden terlikleriyle babasının kamyonunun yanına çıktığı sırada kurşunlanarak öldürüldü. Ardından terörist olduğuna dair açıklamalar yapılan Uğur, devlet terörünün kurbanı olmuştu. 12 yaşında bir çocuğun ölümünün sorumluluğunu üzerinden atmak isteyen devlet “terörist” propagandasında ısrar etti. Hatta silahlı çatışma iddialarında bile bulundu. Ama Kaymaz “ölü ele geçirildiğinde” ayağından yattığı yerin az ilerisine fırlamış terlikler devletin katliamcı yüzünün küçük birer kanıtı olarak tarihe geçti. Bu ülkede Kürt öldürmek suç değil! Kürt öldürmenin cezası yok ama Kürt olmanın cezasını Kürt olan ölü ya da diri çekmek zorunda!”Uğur Kaymaz ölümsüzdür.

***

F-16 savaş uçaklarına karşı mücadele eden Roboskiliçocuklar,Çoğu birer çocuktu !

***

Çocuklar ölümsüzdür.Düşlerinden vurulurken çocuklar,Hangi yaşamaktan bahseder ki insanlar….

Zamanı geldiğinde bizlerde ölümü gülerek karşılayacağız, Ve öyle bi karşılayacağız ki, bizi aldığına utanacak ÖLÜM ! 

Her çocuğun eşit, özgür ve onurlu birer birey olarak barış içinde yaşadığı bir ülke ve bir

dünya hayal ediyoruz. Ama;Sadece bir hayal !

Köleliği isyanı özgürlük yürüyüşüyle bütünleştirmeyi bilen ve saldırı ruhunun en iyi örneğini yaşayan çocuklara selam olsun…

 

 Mehmet KIZILKAYA

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu içeriğe yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV