banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner288
29 Mart 2024 Cuma

6 ay çakarlı araçla para taşıdık

2001 krizi Bahçelinin yönetiminde çıkarıldı

MHP kurucularından olan Av. Faruk Evirgen, 2001 krizinin düzmece ve planlı olduğunu öne sürerek, “Süreç Bahçeli eli ile yönetildi” dedi.

19 Nisan 2013 Cuma 10:36
2001 krizi Bahçelinin yönetiminde çıkarıldı
banner299

2001 krizi Bahçelinin yönetiminde çıkarıldı
MHP kurucularından olan Av. Faruk Evirgen, 2001 krizinin düzmece ve planlı olduğunu öne sürerek, “Süreç Bahçeli eli ile yönetildi” dedi.
 Av. Faruk Evirgen, 2001 krizine ilişkin önemli iddialarda bulundu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin genel başkan ve koalisyon ortağı olduğu dönemin araştırmaya muhtaç olduğunu savunan Evirgen, “Hükümet dönemin gerçeklerini milliyetçi tabanla paylaşmalıdır. Bu konu yakın siyasi tarihi ve Öcalan’ın ipten alınıp siyasi liderliğe taşındığı dönemin en kritik adımlarını taşımaktadır” dedi.

“Bahçeli koalisyonu bozarak Öcalan’ın asılmasını sağlayabilirdi” diyen Evirgen, şunları söyledi;

“Bahçeli milliyetçi tabanı kandırıyor. Demokrasiler de ve Parlamenter sistem de Koalisyon hükümet ortaklarından birisi istemediği bir yasanın mecliste geçeceğini gördüğü anda yada geçse bile Koalisyonu bozarak ilgili yasayı engelleme hakkına sahiptir. Bahçeli bunu yapmak yerine Öcalan kararını imzalayarak yasalaşmasına izin vermiştir. Tabana da mecliste hayır dedik yalanını söyleyerek insanları kandırmaktadır.

Kriz ile ilgili inceleme başlarsa katkı yaparım. 2001 krizi dönemin merkez bankası başkanı Gazi Erçel tarafından yurt dışı bağlantılı hazırlanmıştır. Bahçeli durumdan haberdardı. Gazi Erçel krizi sürecini tamamlayarak görevini yerine getirdikten sonra sıradaki görev milliyetçiler için en kötü zamanlama ile erken seçim kararının alınmasıydı. Yapılan kamuoyu anketlerin de milliyetçilik gerileyince Bahçeli tarafından düğmeye basılarak erken seçim startı verildi.”

“Öcalan kurtarıldı doğu boşaltıldı” diyen Av. Faruk Evirgen, “Aynı tarihler de yakalanan Öcalan’ın ipten alınma görevini yerine getiren Bahçeli ikinci adım olarak PKK siyasallaşması için Doğu teşkilatlarını kapattı. Bunun nedeni BDP ve Öcalan için doğu da rahat siyasi propaganda alanı oluşturulmasıydı buda gerçekleşti” dedi.

Av. Faruk Evirgen, Sadi Somuncu’nun cumhurbaşkanı olmasının engellendiğini savunarak, “Koalisyon döneminde Öcalan’ı ipten alan idam yasasının yasalaşması önünde Bahçeli’nin imzası sonrasında tek bir engel vardı oda olası milliyetçi bir kişinin cumhurbaşkanı seçilme ihtimaliydi. Bahçeli ve yandaşları Sadi Somuncu’yu tartaklayarak cumhurbaşkanı olmasını engellediler böylece onun yerine Ahmet Necdet Sezer’in cumhurbaşkanı olmasının yolu açıldı” açıklamasında bulundu.

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV