banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

28 Mart 2024 Perşembe

6 ay çakarlı araçla para taşıdık

7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren toprağa veriliyor

12 Eylül darbesinin komutanı ve 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in cenaze töreni bugün yapılıyor. Camideki cenaze namazı sırasında helallik istenirken, 2 kadın "haram olsun" diye bağırdı.

12 Mayıs 2015 Salı 13:50
7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren toprağa veriliyor
banner304
7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren toprağa veriliyor
12 Eylül darbesinin komutanı ve 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in cenaze töreni bugün yapılıyor. Camideki cenaze namazı sırasında helallik istenirken, 2 kadın "haram olsun" diye bağırdı.

7. Cumhurbaşkanı ve Genelkurmay Eski Başkanı Kenan Evren'in naaşı, Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nden (GATA) alınarak Genelkurmay Başkanlığı'na götürüldü. Cenaze aracına, polis ve askeri araçlar ile Evren'in yakınları eşlik etti. Törende Kara, Hava ve Deniz kuvvet komutanları da bulundu.

Evren'in cenazesi, sabah saatlerinde askeri cenaze aracı ile GATA'dan Genelkurmay Başkanlığı'ndaki tören alanına götürüldü.

Genelkurmay Karargahı'nda yapılan askeri törene bir
operasyon geçirdiği için istirahatı devam eden Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel katılamadı.

CAMİDE PROTESTO: HARAM OLSUN

Kenan Evren'in cenazesi Genelkurmay Başkanlığı'nda düzenlenen törenin ardından cenaze namazı için Ahmet Hamdi Akseki Cami'ne getirildi.

Ahmet Hamdi Akseki Camii'nde düzenlenen dini törene, Evren'in ailesi ve yakınlarının yanı sıra, eski bakanlar İsmet Sezgin ve Mehmet Ağar ile eski Genelkurmay 2. Başkanı Çevik Bir, eski Genelkurmay Başkanları Işık Koşaner ve Hilmi Özkök, eski Fenerbahçe Spor Kulübü Ali Şen de katıldı. Cenazeye gelenler, aileye taziyelerini ilettikten sonra kendileri için ayrılan yere geçtiler. Asker ve siviller için ayrı yerler oluşturuldu.

Camideki cenaze namazının ardından imamın helallik istemesi sırasında bir protesto gösterisi yaşandı. Cemaatten "helal olsun" sesleri yükselirken 2 kadın "hakkımızı helal etmiyoruz, haram olsun" diye bağırdı. Kadınlar yaşanan arbedenin ardından korumalar tarafından cami avlusundan çıkarıldı.

Kenan Evren askeri törenle defnedilecek

Evren'in cenazesi, Bilkent Üniversitesi'nde bulunun Ahmet Hamdi Akseki Camiinde öğle namazı kılınacak cenaze namazının ardından Devlet Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

enaze programına ilişkin açıklamayı da Genelkurmay Başkanlığı yaptı. TSK'nın internet sitesinde Kenan Evren'in ölümüyle ilgili "Vefatlarımız" bölümünde bir taziye mesajı yeraldı.

Ancak siyasi partilerden taziye mesajı yayınlayan olmadı. CHP, MHP ve HDP cenaze töreninde olmayacaklarını açıkladı.

80 darbesinin mimarı ve Türkiye'nin 7. cumhurbaşkanı Kenan Evren, geçen cumartesi tedavi gördüğü GATA'da 98 yaşında hayatını kaybetmişti.

Cenaze programına ilişkin açıklamayı
da Genelkurmay Başkanlığı yaptı. TSK'nın internet sitesinde Kenan Evren'in ölümüyle ilgili "Vefatlarımız" bölümünde bir taziye mesajı yeraldı.

Ancak siyasi partilerden taziye mesajı yayınlayan olmadı. CHP, MHP ve HDP cenaze töreninde olmayacaklarını açıkladı.

12 Eylül komutanlarının cenazelerine katılım gittikçe azaldı

Geçtiğimiz cumartesi akşamı hayatını kaybeden 12 Eylül darbesinin lideri, 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren’in cenazesine hükümet ve siyasi partilerden katılım olmadı. Milli Güvenlik Konseyi’nin Evren’den önce hayatını kaybeden diğer üyelerinin cenazelerinde ise farklı bir tablo yaşanmıştı.

12 Eylül darbesini yapan komutanlardan hayatını ilk kaybeden, dönemin Jandarma Genel Komutanı Sedat Celasun olmuştu. 1998 yılında hayata gözlerini yuman Celasun’un cenazesine dönemin cumhurbaşkanı Süleyman Demirel katılmamıştı.

Törene, dönemin Başbakanı Mesut Yılmaz, 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren, Cumhurbaşkanı'nı temsilen dönemin Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı emekli Orgeneral Nezihi Çakar, dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlhan Kılıç, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Fikret Özden Boztepe, MGK Genel Sekreteri Orgeneral Ergin Celasin, Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Çevik Bir katılmıştı. Milli Güvenlik Konseyi üyeleri, Sedat Celasun'un cenaze töreninde bir araya gelmişti. Kenan Evren, Nejat Tümer, Nurettin Ersin ve Tahsin Şahinkaya mezarlığa kadar arkadaşlarını yalnız bırakmamıştı.

EN GENİŞ KATILIM ERSİN’İN CENAZESİNDE

12 Eylül darbesi sırasında Kara Kuvvetleri Komutanı olan ve 2005 yılında hayatını kaybeden Nurettin Ersin’in Kocatepe Camii'ndeki cenaze törenine 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, dönemin Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök, dönemin Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, dönemin Devlet Bakanı Ali Babacan, dönemin Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, dönemin İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, dönemin MİT Müsteşarı Emre Taner, Milli Güvenlik Konsey’in yaşayan üyeleri Nejat Tümer, Tahsin Şahinkaya, dönemin kuvvet komutanları, emekli generaller, emekli Orgeneral Ersin'in ailesi ve yakınları ile çok sayıda ordu personeli katılmıştı. Sezer, Evren, Erdoğan ve Özkök aile fertlerine başsağlığı dileyerek, tören alanındaki yerlerini almıştı.

TÜMER’İN CENAZESİNE VALİ YARDIMCISI KATILMIŞTI

12 Eylül darbesi sırasında Deniz Kuvvetleri Komutanı olan Oramiral Mehmet Nejat Tümer ise 2011 yılında hayatını kaybetmişti. Nejat Tümer’in cenazesine dönemin Genelkurmay başkanı Işık Koşaner katılmamıştı. 1982 darbesinin ardından Milli Güvenlik Konseyi üyeleri olan Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Nurettin Ersin ve Orgeneral Jandarma Genel Komutanı Sedat Celasun’un cenaze törenlerinin aksine, İstanbul Vali Yardımcısı dışında sivil hiçbir yetkili de törene katılmamıştı.

EVREN'İN CENAZESİNE KİMSE KATILMADI

9 Mayıs Cumartesi akşamı hayatını kaybeden 12 Eylül'ün lideri ve 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in cenazesine ise hükümetle siyasi, partilerden hiç katılım olmadı. Kenan Evren için Genelkurmay Başkanlığı’nda tören düzenlendi. Tören sonrası Evren, öğle namazına müteakip Ahmet Hamdi Akseki Cami’nde kılınacak cenaze namazının ardından Devlet Mezarlığı’nda defnedileceği açıklandı.

HAYATTA KALAN SON İSİM ŞAHİNKAYA

12 Eylül’ün lider kadrosundan hayatta kalan son isim ise dönemin Hava kuvvetleri komutanı olan Tahsin Şahinkaya. 90 yaşındaki Şahinkaya sağlık sorunları nedeniyle uzun süredir tedavi görüyor.

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV