banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner300
29 Mart 2024 Cuma

6 ay çakarlı araçla para taşıdık

AB liderlerinden flaş 'Erdoğan' hamlesi

AB Konseyi Başkanı Tusk ve AB Komisyonu Başkanı Juncker'in 25 Mayıs'taki NATO zirvesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşme arayışında olduğu bildirildi.

30 Nisan 2017 Pazar 00:41
AB liderlerinden flaş 'Erdoğan' hamlesi
banner299
AB liderlerinden flaş 'Erdoğan' hamlesi
Beylikdüzü Tabela

AB Konseyi Başkanı Tusk ve AB Komisyonu Başkanı Juncker'in 25 Mayıs'taki NATO zirvesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşme arayışında olduğu bildirildi. Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'nin (AKPM) Türkiye için "siyasi denetim" kararı almıştı. Öte yandan Avrupa Birliği'nin (AB) İngiltere dışındaki 27 üye ülkesi, oy birliği ile İngiltere'nin AB'den çıkış (Brexit) müzakerelerinde izlenecek yolun ana prensiplerini kabul etti.
P'nin haberine göre AB liderleri Donald Tusk ve Jean Claude Juncker 25 Mayıs'ta gerçekleştirilecek NATO zirvesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşme arayışında.

Bu arada AB liderleri Brexit'in ana hatlarında uzlaştı. 27 ülkenin liderlerinin uyum mesajı verdiği toplantıda, yol haritasını onaylaması 1 dakikadan kısa sürdü.
Avrupa Birliği'nin (AB) İngiltere dışındaki 27 üye ülkesi, oy birliği ile İngiltere'nin AB'den çıkış 

müzakerelerinde izlenecek yolun ana prensiplerini kabul etti.

AB Konseyi Başkanı Donald Tusk, Brüksel'deki zirvede Brexit olarak adlandırılan süreçte izlenecek "sıkı ve adil ilkeler" üzerinde fikir birliğine varıldığını açıkladı.

Tusk ayrıca 27 üye ülke arasında "eşsiz bir uyum" olduğunu ve bunun değişmeyeceğine dair inancının tam olduğunu belirtti. Tusk "Sadece birlikte kalarak bu müzakereleri tamamlayabiliriz" dedi.

27 ülkenin liderlerinin, Tusk'ın 31 Mart'ta sunduğunu yol haritası taslağını kabul etmesi 1 dakikadan kısa sürdü.

Almanya Başbakanı Angela Merkel de AB üye ülkeleri ve kurumları arasındaki "üst düzey uzlaşıyı" övdü.

AB Konseyi Başkanı Donald Tusk, yol haritasının onaylandığını Twitter'dan açıkladı.

Müzakereler, İngiltere'de 8 Haziran'da yapılacak olan genel seçim sonrası başlayacak.

tabela


AB'nin başmüzakerecisi Michel Barnier, Aralık 2017'de ilk görüşmelerin sonlanmasını bekliyor.

Brexit sürecinin Mart 2019'da tamamlanması planlanıyor.
Avrupa Birliği yetkilileri ve liderler, İngiltere ile Brexit sonrası ticari ilişkilere dair müzakerelerin ancak Brexit müzakerelerinde gözle görülür ilerleme kaydettikten sonra başlayabileceğini belirtiyor.

AB ayrıca Britanya'da yaşayan 3 milyon AB vatandaşının haklarının korunması için de İngiltere'den daha fazla garanti isteyecek.

İngiltere'nin AB'ye vermiş olduğu sözler karşılığında ödemesi gereken fatura da müzakerelerin bir diğer sıkı pazarlık konusu olacak.

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV