banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner319
19 Nisan 2024 Cuma

ABD Çin arasında siber savaş

Adana Valiliği önünde patlama: Şehitler ve yaralılar var

Adana Valiliği yakınındaki bir otoparkta 08.05'te, bomba yüklü bir aracın patlaması sonucu 2 vatandaş şehit oldu, 31 kişi yaralandı.

24 Kasım 2016 Perşembe 11:34
Adana Valiliği önünde patlama: Şehitler ve yaralılar var
banner264
Adana Valiliği önünde patlama: Şehitler ve yaralılar var
Adana Valiliği yakınındaki bir otoparkta 08.05'te, bomba yüklü bir aracın patlaması sonucu 2 vatandaş şehit oldu, 31 kişi yaralandı. Yaralılardan 5'inin durumu ağır. Kadın bir terörist tarafından bomba yüklü araçla düzenlenen saldırının hedefinin Adana Valisi Mahmut Demirtaş olduğu ileri sürüldü. Olayın ardından, bugün kentte yapılacak 7. Türkiye Enerji Zirvesi için güvenlik önlemleri arttırıldı
Adana Valiliği binasının yanında bulunan 200 - 300 araç kapasiteli açık otoparkta bu sabah mesai başlamak üzereyken şiddetli bir patlama oldu.  2 kişinin hayatını kaybettiği 31 kişinin yaralandığı saldırının bomba yüklü bir otomobille düzenlendiği tespit edildi.
BAŞÖRTÜSÜ TAKIYORDU, OTOMOBİLİ BIRAKIP UZAKLAŞTI


Bombalı aracı, kimliğini gizlemek için başörtüsü takan bir kadın teröristin, binanın protokol girişindeki açık otoparkta valinin makam aracının park alanına yakın bir yere bırakarak uzaklaştığı ve ardından patlamanın meydana geldiği belirlendi.
HEDEF VALİ MİYDİ?

Öte yandan patlamanın, Adana Valisi Mahmut Demirtaş'ın valiliğe giriş saatine dakikalar kala protokol kapısına yakın bir noktada meydana gelmesi hedefin vali olduğu iddiasını yarattı.

Patlamanın olduğu saatte, protokol ve koruma ekibinin valilik binası girişinde Vali Demirtaş’ı beklediği, valinin her zamanki geliş saatinden 5 dakika geciktiği ve patlamadan da kıl payı kurtulduğu öğrenildi.

Vali Demirtaş’ı karşılamak için hazır bulunan Valilik İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Kamil Eskimez ile valilik çalışanı Uğur Temur da hafif şekilde yaralandı. Polisin olayın ardından bazı şüphelileri gözaltına aldığı öğrenildi.
 
2 AY ÖNCE NİŞANLANMIŞTI!


Hayatını kaybedenlerin valilikte görevli bahçıvan Gökhan Aygün (25) ile Göç İdaresi Müdürlüğü personeli iken OHAL Birimi’nde görevlendirilen Kadir Kırbaşçı olduğu belirlendi. Kadir  Kırbaşçı 2 ay önce nişanlandığı ortaya çıktı.


ENERJİ ZİRVESİ İÇİN GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMİ ALINDI


Adana Valiliği protokol girişine yakın yerdeki otoparkta bombalı araç patlatılması sonucu 2 kişinin hayatını kaybettiği, 31 kişinin yaralandığı saldırıdan sonra bugün Adana Hiltonsa Otel’de gerçekleştirilecek olan ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın da katılacağı 7. Türkiye Enerji Zirvesi için geniş güvenlik önlemi alındı. Otel girişinde zirveye katılmak için gelenlerin araçları ve üstleri sıkı bir aramadan geçirildi.

VALİDEN İLK AÇIKLAMA

 Adana Valisi Mahmut Demirtaş, "Saat 08.05 civarında otoparkta Valilik makam girişine yakın yerde araç patlatılıyor. Bir kadın tarafından olayın gerçekleştirildiği tahmin ediliyor." dedi. Demirtaş, patlamada 2 kişinin yaşamını yitirdiğini, 16 kişinin yaralandığını bildirdi.
33 PLAKALI BİR ARAÇ

Demirtaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, patlamanın 33 (Mersin) plakalı bir araçta meydana geldiğini söyledi. Aracın bu zamana kadar herhangi arama kaydının olmadığını anlatan Demirtaş, "Saat 08.05 civarında otoparkta Valilik makam girişine yakın yerde araç patlatılıyor. Bir kadın tarafından olayın gerçekleştirildiği tahmin ediliyor. Patlamada 2 kişi öldü, 16 kişi yaralandı. Yaralılar hastanelere kaldırıldı." diye konuştu.

Merkez Seyhan ilçesi Döşeme Mahallesi'ndeki olay yerine çok sayıda ambulans, itfaiye ve polis sevkedildi. Patlama sonrası otoparkta yangın çıktı. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ediyor. Polis ikinci bir saldırıya karşı olay yerinde önlem aldı.
ÖMER ÇELİK TWİTTER'DAN DUYURDU

Patlamaya ilişkin ilk açıklama AB Bakanı Ömer Çelik'ten geldi. Çelik Twitter'dan yaptığı açıklamada, " Adana Valiliği önünde otoparkta bir patlama gerçekleşti. Valimizle konuştum. Yaralılarımız var. Yaralılarımıza acil şifa diliyorum. Aydınlığın işareti olan sabah saatlerinde bu alçak saldırı gerçekleşti. Adanamıza geçmiş olsun. Lanetli terör insanımızı hedef almaya devam ediyor. İnsanlık adına bu terörle sonuna kadar mücadele edeceğiz." dedi.

BAŞBAKAN BİLGİ ALDI

Başbakan Binali Yıldırım, Adana’daki terör saldırısına  ilişkin ilgili bakanlardan telefonla bilgi aldı.


Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV