banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner300
29 Mart 2024 Cuma

6 ay çakarlı araçla para taşıdık

AK Parti kulisleri: Reza Zarrab'ın gitmesine kim göz yumdu?

Türkiye'nin büyük bir kısmının olduğu gibi AK Parti kulisleri de ABD'deki Reza Zarrab duruşmasına kilitlendi.

24 Kasım 2017 Cuma 09:24
AK Parti kulisleri: Reza Zarrab'ın gitmesine kim göz yumdu?
banner291
AK Parti kulisleri: Reza Zarrab'ın gitmesine kim göz yumdu?
Türkiye'nin büyük bir kısmının olduğu gibi AK Parti kulisleri de ABD'deki Reza Zarrab duruşmasına kilitlendi. AK Parti kurmaylarına göre Zarrab davası Türkiye ve İran siyasetini 'köşeye sıkıştırmak' için kullanılacak. Ancak AK Parti kulislerinde sorulan tek soru "Zarrab'ın gitmesine kim göz yumdu?"
Davaya ilişkin ulaşılan bilgilerin büyük bölümü, ABD’deki avukat çevrelerinden geliyor. AK Parti kurmaylarına göre, Reza Zarrab davası Türkiye ve İran siyasetini ‘köşeye sıkıştırmak’ için kullanılacak. Kulislerde, ‘Zarrab’ın Türkiye’den gitmesine gözyuman, güvenli bir ortamda tutulmasını sağlamayan’ istihbarat birimlerinin sorumluluğu da tartışılıyor.

ZARRAB OLAYI İKİ BÖLÜME AYRILDI

Hürriyet gazetesinde yer alan habere göre göre, AK Partililer, Zarrab olayını iki bölüme ayırıyorlar. İran’la yapılan ticaretin ambargoyu  

delmek olmadığı, Türkiye’de böyle bir suç tanımının bulunmadığı, Zarrab’ın bu süreçte neden olduğu suiistimallerin de ABD yargısının konusu yapılamayacağı yorumları yapılıyor. AK Partililer, daha çok ABD’deki davanın siyasi sonuçlarına ilişkin yorumda bulunuyorlar.

İTİRAFÇI DEĞİL, SAVCILIK TANIĞI

AK Parti kulislerinde, Reza Zarrab’ın itirafçı değil, savcılık tanığı olacağı, bunun da sadece Türkiye değil, İran siyasetini de zorda bırakmak için planlanmış bir oyun olduğu yorumları yapılıyor.

Eski Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’nın avukatlarının da, ‘anlaşma’ yolunu tercih etmesi için kendisine telkinde bulunulduğunu öne sürüyorlar. Dava sürecinin sonunda, 5 bankanın ceza alabileceği ve uluslararası işlem yapmalarına yasak getirilebileceği de dile getiriliyor.

Kulislerde, Reza Zarrab’ın Türkiye’de cezaevinden çıktıktan sonra ABD’ye gidişine göz yumulması da ayrı bir ihmal olarak değerlendiriliyor. Zarrab’ın ABD’ye gidişinin planlı olduğu, Türkiye’de kalırsa İran ajanları tarafından öldürüleceği korkusunun ağır bastığı, bu süreçte istihbarat birimlerinin Zarrab’ı güvenli bir ortamda tutmak yerine, ABD’ye gidişine müdahale etmemelerinin de zafiyet olduğu değerlendiriliyor.

ZARRAB'IN YAKINLARI HABER GÖNDERDİ

Bu arada Reza Zarrab’ın yakınlarının, Cumhurbaşkanlığı’na haber gönderip ABD’ye gidiş sürecine dair bilgilerinin olmadığını söyledikleri ve Türkiye’deki siyasetçileri zor durumda bırakacak tavır içinde olabileceğine dair bilgi paylaştıkları öğrenildi.

Cumhurbaşkanlığı kurmayları ise ‘çarpıtma çabalarına rağmen, bugünkü hükümet ve yönetimi zora sokacak hiçbir ilişki ve durumun sözkonusu olmadığını’ dile getiriyorlar.

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV