banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner306
18 Nisan 2024 Perşembe

Filistinli Gazeteciler Sendikası acı bilançoyu açıkladı

Alman Büyükelçi ile kritik görüşme sona erdi

DIŞİŞLERİ Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun talimatı üzerine bakanlığa çağrılan Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Eberhard Pöhl, Erzurum’da olduğu için dün bakanlığa gidememişti.

22 Haziran 2013 Cumartesi 17:13
Alman Büyükelçi ile kritik görüşme sona erdi
banner264
Alman Büyükelçi ile kritik görüşme sona erdi
DIŞİŞLERİ Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun talimatı üzerine bakanlığa çağrılan Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Eberhard Pöhl, Erzurum’da olduğu için dün bakanlığa gidememişti. Bugün saat 15.00’te Dışişleri Bakanlığı binasına gelen Büyükelçi Pöhl'le yapılan kritik görüşme sona erdi.

Bir saat 10 dakika süren görüşme sonrasında büyükelçi ve Dışişleri Müsteşarı Sinirlioğlu herhangi bir açıklama yapmazken gazeteciler de görüşmeye yoğun ilgi gösterdi. Ankara, Almanya’nın son dönemdeki Türkiye’ye yönelik üslubundan duyulan rahatsızlığı iletti.

Pöhl'e bugün randevu verilmesinden kısa süre sonra da Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle ile Doha’da görüştü. İkili görüşmeden sonra yaptıkları ilk kısa açıklamada, gayet samimi bir hava içinde iki dost ve müttefik ülkenin dışişleri bakanları olarak her konuyu görüştüklerini söylemekle yetindiler. İki bakan daha sonra Doha’da yapılan Suriye’nin dostları çekirdek grup toplantısına geçtiler.
Türkiye, Dışişleri Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ile görüşen Pöhl’e, Merkel’in Gezi olaylarını bahene ederek Türkiye ile AB arasında üç yıl aradan sonra yeni bir müzakere başlığının açılmasını engelleyici tavrından duyulan rahatsızlığını ilettiği öğrenildi.

Dün de Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu, Almanya Dışişleri Bakanlığı’na davet edilmişti. Alman tarafı bu görüşmede AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’ın Merkel’i hedef alan söylemleri ile Birlik 90/Yeşiller Partisi Eş Başkanı Claudia Roth’a Taksim’de biber gazı sıkılması ve polis engeliyle karşılaşmasından duyulan rahatsızlığı iletmişti.

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV