banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

29 Mart 2024 Cuma

6 ay çakarlı araçla para taşıdık

Artık oralarda sigara içmek yasak

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu uyuşturucu ve sigara ile ilgili alınacak yeni önlemleri açıkladı.

16 Eylül 2014 Salı 12:14
Artık oralarda sigara içmek yasak
banner321
Artık oralarda sigara içmek yasak
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu uyuşturucu ve sigara ile ilgili alınacak yeni önlemleri açıkladı.

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, 15-24 yaş arasında uyuşturucu maddeyi en az bir kere deneme oranının AB ortalamasının yüzde 30, Türkiye'de ise yüzde 2,7 olduğunu belirterek, "Bunu bir avantaj olarak görüyoruz bunu daha güçlü avantaja dönüştürmemiz lazım. Yüzde 2 veya 3 gencimizin denemiş olması bile bizde önemli bir teyakkuz hali" dedi.

“Uyuşturucu özelliği söz konusu olan tüm ürünleri, kimyasal olarak
yasak kapsamına alıyoruz ki, o 'ben zaten bunu bilmiyordum' dolayısıyla cezai müeyyideyeye tabi olmama gibi bir avantajı olmayacak. Uyuşturucuyla mücadelede kişinin danışma hizmeti almasına imkan sağlayan ancak kimliğin bilinmeyeceği özel bir telefon hattı kurulacak. Açık alanlardaki restoran, kafelerde sigara içilen alan, sigara içilmeyen alan olacak. Şu anda oranları konusunda henüz karar vermiş değiliz. Üçte bir alan gibi alan, sigara içilebilen alan, bunu yüzde 25'e kadar indirmek gibi bir bakışımız da var. Bunun için hedefimiz, yılbaşı veya 2014 sonu itibarıyla."

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu: "Çocuk parklarında sigara içilmeyecek. Yetişkin parklarında da yine parkın bir köşesinde sigara içme alanı olacak. Hastane bahçelerinde, cami avlularında, AVM, hastane girişlerinde, dışarıda giriş kapısında belirli mesafe çizgiler çizilecek. O mesafe dışında sigara içme alanları yapılacak.”

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV