banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

19 Nisan 2024 Cuma

12 yıl sonra Başkan Erdoğan'dan Irak ziyareti

Atatürk Havalimanı'nda jet düştü

Atatürk Havalimanı'nda TC-KON tescilli özel jet iniş sırasında düştü.

22 Eylül 2017 Cuma 00:31
Atatürk Havalimanı'nda jet düştü
banner312
Atatürk Havalimanı'nda jet düştü

Beylikdüzü Tabela

Atatürk Havalimanı'nda TC-KON tescilli özel jet iniş sırasında düştü. Son dakika habere göre, uçağın acil iniş yaptığı sırada pistten çıktığı ve alev aldığı bildirildi. Yangına itfaiye ekipleri kısa sürede müdahale ederken, uçaktaki 4 kişi ise yaralı olarak kurtarıldı.

İstanbul’dan Ercan’a gitmek üzere havalanan TC-KON tescilli özel uçak iniş takımında arıza bildirdi. Kalktıktan sonra tekrar Atatürk Havalimanı’na inen uçak pistten çıktı ve yanmaya başladı. Uçaktaki yangına itfaiye ekipleri kısa sürede müdahale ederken, havalimanı yaklaşık bir saat uçuş trafiğine kapatıldı. Kazada jette bulunan Pilotlar Muzaffer Kütük, Mehmet Mümin Turan, Hostes Duygu Doğaçay ve yolcu Mehmet  Şahin kişi yaralandı.

Yaşanan kazanın ardından kameraların karşısına geçen İstanbul Valisi Vasip Şahin yaptığı açıklamada uçakta 2 pilot, 1 hostes ve 1 yolcu olmak üzere toplam 4 kişinin bulunduğunu belirtti. Uçakta bulunanların Türk vatandaşı olduğunu belirten Şahin, kazada uçaktaki 4 kişinin de hafif yaralandığını ve hastanede tedavi altına alındığını söyledi.

VALİ ŞAHİN: ACİL DURUM İLAN EDİLDİ

Vali Şahin açıklamasında, "Saat 21.20 sıralarında KKTC için havalanan özel bir jet, havalandıktan sonra kuleden acil iniş izni istiyor. Ve kulenin yönlendirmesiyle 17 son pist başına doğru inerken uçak duramıyor ve pist başında aşağıya doğru devam ediyor. Sürtünmeden kaynaklı yangın ve parçalanma oluyor, bu sırada zannediyoruz yolcular uçaktan ayrılmış oluyor. Uçak 100 metre ileride duruyor. Acil durum ilan edildiği için itfaiye hazır bekliyordu. İtfaiye müdahale edip söndürdü, 3'ü mürettebat 1 yolcu hepsinin sağlık durumları iyi. Herhangi bir can kaybı yok. Hastanede tedavileri devam ediyor. Hepsi Türk vatandaşı. Havalimanı trafiğini çok kısa bir süre etkiledi. Uçuşlar normal şekline dönmüştür ve şu anda yüzde 100 uçuş sağlanıyor." ifadelerini kullandı.İstanbul Atatürk Havalimanı'nda özel jet düştü! İstanbul’dan Ercan’a gitmek üzere havalanan TC-KON tescilli özel uçak iniş takımında arıza bildirdi. Kalktıktan sonra tekrar Atatürk Havalimanı’na inen uçak pistten çıktı ve yanmaya başladı. Uçaktaki yangına itfaiye ekipleri kısa sürede müdahale ederken, havalimanı yaklaşık bir saat uçuş trafiğine kapatıldı. Kazada jette bulunan Pilotlar Muzaffer Kütük, Mehmet Mümin Turan, Hostes Duygu Doğaçay ve yolcu Mehmet  

Şahin kişi yaralandı.

Yaşanan kazanın ardından kameraların karşısına geçen İstanbul Valisi Vasip Şahin yaptığı açıklamada uçakta 2 pilot, 1 hostes ve 1 yolcu olmak üzere toplam 4 kişinin bulunduğunu belirtti. Uçakta bulunanların Türk vatandaşı olduğunu belirten Şahin, kazada uçaktaki 4 kişinin de hafif yaralandığını ve hastanede tedavi altına alındığını söyledi.

HAVALİMANI TRAFİĞE AÇILDI

Kaza sonrası Atatürk Havalimanı tedbir amaçlı trafiğe kapatıldı. TC-KON kuyruk tescilli uçağın kırıma uğramasının ardından Atatürk Havalimanı’na sadece 05-23 numaralı pistten iniş yapıldı. İstanbul hava trafiğinde yoğunluk yaşanırken, Ulaştırma ve Haberleşme Bakanlığı kazadan yaklaşık 1 saat sonra havalimanının tekrar trafiğe açıldığını duyurdu.
HAVADAKİ UÇAKLAR YAKIT KRİTİĞİNE GİRDİ

Yağışın etkisini sürdürdüğü saatlerde çok sayıda uçak ise pistten çıkan uçak yüzünden havada tur  atarak yakıt kritiğine girdi.

Bu sırada Türk Hava Yolları’nın yurt dışından gelen bir uçağı pisti pas geçmek zorunda kaldı. İzmir’den İstanbul’a gelen THY’ye ait TK2321 sefer sayılı uçak ise pisti pas geçtikten sonra ikinci denemesinde açılan iniş yapabildi.
PİSTLER AÇILDI

THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından kaza sonrası hava trafiğine ilişkin yaptığı açıklamada "Atatürk Havalimanı'nın her iki pisti de operasyona açılmıştır." ifadesini kullandı.

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV